woensdag 31 oktober 2007

Trick or treat


Jawel hoor, 31 oktober, Halloween is eindelijk daar.
Mensen zijn al weken bezig met hun huizen en tuinen te versieren, maar bij ons in de straat zijn ze maar saai. Hier en daar worden een vogelverschrikker en wat mums neergezet en op de laatste moment doet de buurman ook nog een poging wat pompoenen-lampjes(net als kerstversiering) bij de stoep te plaatsen.
Deze dame had op aandringen van de kinderen (mam ons huis moet ook versierd hoor) toch ook maar het een en ander opgehangen, met als resultaat dat het huis verschillende malen is gefotografeerd voor in de buurkinderen hun foto albums.

Rond 19.30 uur begon het schemerig te worden en trokken de kinderen er opuit om te gaan Trick or Treaten, het geen ons zeer sterk doet herrinneren aan de Nieuwjaarke zoete in Putte, die Joey en Nikkie ooit nog eens met Robin en Joery hadden gedaan.
Ze bellen dan aan elke deur en hopen natuurlijk op Treat, wat ook hier royaal snoep ophalen is. Joey vond het echt zoiets als in de films.
Ikzelf bleef thuis wachtende op de kinderen, die soms niet de oprit opdurfden omdat het er eng uitzag. Ik was nogal zuinig met lampen geweest, wel wat kerstlampen(dank je buurman)langs het pad, want het spinneweb is lichtgevend maar moet er wel ietwat verlichting zijn. Mijn 2 giga spinnen bewaakten het huis en ik stond met de kookpot en wat kandelaars rondom me bij de voordeur. Tegen half 9 kwamen de kinderen terug en zijn we naar de halloween-party gegaan, waar dus bijna iedereen die aan de deur kwam binnen zat en de buren(kinderloos) hadden van alles gemaakt, pompoenencake, koekjes met een mini snoeppompoentje erop,een pizzastrudel(opgerolde pizza) halloweenbier,pompoenbier, wijn in een fles die een vorm van een zwarte kat had, knutselspullen voor de kinderen, kortom van alles.
En de andere buren aten, kletsen en dronken wat. Zo ontmoeten we in ieder geval de andere bewoners uit de straat, want anders had ik ze nooit herkend(ze wonen allemaal te ver om iemand te zien en meestal zitten ze in die grote amerikaanse auto's).
Na een uurtje was het voor de meesten weer klaar want, hier moeten de kinderen gewoon de andere dag naar school, en ook wij gingen weer terug naar ons huis.

vrijdag 26 oktober 2007

Ikea, Kerst en andere zaken....



Tijdens Anya's bezoek hebben we online bij Ikea twee boekenkasten gekocht. Inmiddels zijn we drie weken verder, de afgesproken dagen voorbij, maar geen kasten.Na lang bellen eindelijk ook bij Ikea een voicemail kunnen inspreken. En nu maar hopen dat we daar binnenkort toch ook eindelijk iets van vernemen. Zou wel fijn zijn, kan ik ook mijn boekenkasten gaan inruimen. Deze foto's zijn in woonkamer en de eetkamer en met achter Nikkie een stukje van de voordeur met de hal....die zo hoog is dat er wel een Kerstboom van minstens 2 meter in kan!



Het regent hier vandaag weer heel de dag. Gisteren tijdens de Thunderstorms, knalde het erop los, het klonk enorm hard en dichtbij, waarschijnlijk omdat de huizen zo dun zijn denk ik.
Nikkie was bang, wat ze in Nederland nooit had, maar ze is gelukig toch rustig gaan slapen. De flitsen hebben de hele avond lang aangehouden, vanaf 6 uur 's avonds.

Ook was ik gisteren nog in een winkel met allemaal kerstbomen en halloweenstuff en hierdoor raak ik toch wel wat in de sfeer, vooral met die bakken regen die uit de hemel komen vallen.
Tuurlijk me laten verleiden om wat dingen voor in de boom mee te nemen.Het is ook zoooooo geweldig wat dat betreft....zoals een schaats zoals ons pa had in het klein, metalen rendiertjes, verschillende vogeltjes van hier, pinguins, het uurwerk van Santa kortom weer te veel. Maar ja als ik zo een grote boom zetten moet, zal ik ook meer er in moeten hangen nietwaar!

De herfst doet haar intrede



prachtige pompoenen

De herfst nadert hier met rasse schreden en na 4 dagen regen is ook hier de temperatuur behoorlijk gezakt. Weg hemdjes en welkom truien en sokken wat na een periode van hitte toch best wel weer vertrouwd aanvoelt. Kaarsjes, dekens en tot slot de verwarming en dekbed zijn weer welkom hier. Vorige week moesten we er nog niet aan denken en nu lijkt het al weer lang geleden. Wat is dat toch.......

De bladeren vallen in grote getalen en het was net zo prachtig, met al die kleuren.
Ook hebben we onze eerste Thunderstorm (T-storm) meegemaakt en het was best eng.
De huizen zijn een tikkie gehoriger en het leek wel alsof de bliksem bij ons insloeg....
Maar gelukkig bleven alle lichten branden, ook staan de huizen en bomen in de omgeving nog steeds recht. Maar zonder dichtbijwonende buren heb je geen idee dat het zo gehorig is of misschien komt het dat we in de heuvels wonen?
Maar met de herfst komt ook Halloween eraan .............



En beginnen de mensen meer en meer hun huizen en tuinen te versieren met asters en mums(crysanten worden hier zo genoemd)en met oranje en zwarte viooltjes. Maar ook vogelverschrikkers en balen stro, heksen en skeletten, graven met boven de grond stekende botten, enfin the works.....
Ik ben daarom ook heel benieuwd naar 31 oktober Halloween, want we moeten naar de buren. We zijn uitgenodigd voor en halloweenparty rond six o clock(18.00).
Hieronder zie je enkele "enge" dingen, gelukkig bij wat zonlicht.


maandag 22 oktober 2007

Last van heimwee


Afscheidskado van Bert en Marco voor het keukenraam

We zijn nu twee en een halve maand in de States en het gevoel van heimwee steekt steeds vaker de kop op, in ieder geval het gemis van familie en vrienden.
Na het vertrek van Anya kregen we allemaal last, het idee dat er er nu niemand bekends in de wijde omgeving is. Nooit gedacht dat het soms zo hevig kan zijn.
Maar een goede therapie is van alles en nog wat uit de kast te halen en vooral maar zorgen dat je bezig blijft, met als gevolg dat ik al zelfgemaakte rode kool en draadjesvlees, zelf gesneden friet met eigengemaakte vleeskroketten en al dat soort geneuzel aan het maken ben.
Dat vindt het merendeel van het gezin niet erg dat moeders weer van alles maak maar echt koek en taartenwerk begin ik nog niet aan. Heb wel al een recept van eigengemaakte marsepein gevonden, maar dat wordt toch echt meer iets voor rond Sinterklaas of Kerst.

Ook het huis moet er aan geloven, alles wordt goed gepoetst en gestofzuigd en alle boeken worden ook weer hergelezen.
Heerlijk af en toe een lekker boek of flutromannetje te kunnen lezen in mijn eigen taal. Natuurlijk probeer ik wel eens een bladzijde in het Engels, die ik dan weer niet begrijp en vervolgens het verhaal weer kwijt ben. Een woordenboek zit er niet in want de twee Nederlands-Engels en Engels-Nederlandse liggen bij de kinderen op school. Natuurlij, in aller haast er niet bij stil gestaan dat eigenlijk ieder van ons wel een setje kon gebruiken, maar ach ik doe het ermee, of beter gezegd, zonder. Wellicht een tip voor een van de bezoekers......hahaha!


Uitzicht vanuit het huis op onze tuin

Ook hebben we afgelopen week een dagje regen gehad bij een temperatuur van 25 graden, de planten en grasvelden waren er erg aan toe. Er was in 35 dagen geen druppel regen gevallen en de weilanden waren dorre bruine vlaktes geworden. We werden geadviseerd zo min mogelijk auto's maar ook kleding te wassen, geen tuinen te sproeien, niet te lang douchen, etz.
Ook begint de verkleuring in de bomen nu langzaam steeds beter te zien,de nachten worden behoorlijk kouder en helaas vallen die bladeren ook.Want het is een zeer kleurrijk geheel, van geeltinten, oranjetinten, roodtinten,paarstinten, groentinten en bruintinten.

vrijdag 19 oktober 2007

Washington


Hier dan eindelijk een paar foto's van Washington.
de eerste foto is het witte huis. We hadden enorm geluk want we zagen een auto weggaan en wij gingen in zijn plaats en wat bleek, het was recht voor het witte huis!
Dus mama en ik ( Joey ) gingen uit de auto want Nikkie had niet zo'n zin om te gaan kijken, dus onderweg naar het witte huis zagen we 2 eekhoorntjes een liep bijna over mijn tenen heen! dus ik heb daar natuurlijk weer iets van 20 foto's aan verspild (hieronder zie je een van de vele foto's)

En vervolgens was ik nog even met papa gaan kijken. En toen we weg gingen zagen we de Lincoln Memorial en hieronder aan de linker kant zie je vanaf de Lincoln Memorial de Obilisk en het water dat je evoor ziet en daaronder aan de rechter kant zie je de het Lincoln Memorial zelf.

En hieronder is het beeld aan de binnenkant
En dit was Washington tot zo ver...

Eindelijk regen



Vandaag ziet de wereld hier er totaal anders uit vanaf het moment dat we uit bed stapten,nog steeds donker en het regent! Na dik een maand geen druppel te zijn gevallen beginnen met de zonsopgang de vogels blije geluiden te maken, eindelijk heerlijk baderen.

Na een telefoontje met mijn neefje te hebben gehad (verlost van zijn gipsen bovenlijf) en dat alles goed was, hij ging al gewoon naar school, super Lars, mocht ik manlief weer naar het werk brengen. Daar aangekomen beseffen we dat we geen van beiden een jas of iets bij hebben, omdat het nog steeds "hempjesweer" is. Ook de kinderen hebben nog geen trek in jassen, dan maar lekker warme regen voelen.

Om 10.00 regent het nog steeds en ziet het er na uit dat we heel de dag regen krijgen, dat is ook echt wel nodig, want er werd zelfs geadviseerd geen was meer te doen(heel fijn zolang de verse vooraad daar is), auto's te wassen, tuinen te sproeien, etz.

Nu mijn zus weg is heb ik een probleem, last van heimwee..........., ik wist het nog van de cursus, dat dit zou kunnen gebeuren. Dus probeer ik afleiding te zoeken door te gaan shoppen en bezig te zijn...
Dus vandaag heb ik me voor genomen om eigengemaakte rode kool en draadjesvlees te hebben gemaakt(lees uren in de keuken)van het restant vlees, vleeskroketten te gaan maken.
Ik heb trouwens dit keer het goede stuk vlees uitgekozen, want beef en steak is zo ongeveer op elk stukje rundvlees te lezen en daar kun je jezelf toch wel aardig in vergissen heb ik al ontdekt.

Ik heb gisteren ook een visit aan de WMCY gebracht. Dat is gewoon een zwembad, sauna, yoga, karate, basketbal, fitness, aerobics in en uit het water, fietsen of spinning, dansen, ballet, kinderopvang, speelhol voor jeugd van 13-18, bankstellen met lectuur, speeltoestellen buiten. Kortom alles. Je kunt je als familie inschrijven(200 dollar) en per maand wordt het dan $68,- , maar dan kan je van bijna alles gebruik maken. Toch eens iets om over na te denken.....

maandag 15 oktober 2007

Anya's vertrek en Washington DC


Aan de snelle voorbijgaande weken zijn weer een eind gekomen en gaan we zaterdagochtend op pad om Anya naar Dulles Airport in Washington te brengen. Een ritje van 4 uur, door een stukje Blue Ridge Parkway, waar de bomen eindelijk wat aan het verkleuren zijn en langs het Shenandoah National Park, waar ook het beroemde plaatsje Woodstock ligt, was al een boeren dorpje, toen de place to be, gereden. Het weer is nog steeds prachtig al zijn de temperaturen aardig gedaald. Een rare gewaarwording. Temperatuur overdag is nu 15-20 graden.


Cinnamon Melt

Na halverwege een kopje koffie bij de Mac met een Cinnamon Melt (deeg met o.a. kaneel en suiker, wordt warm gegeten en smaakt goddelijk!!! ), zeg maar de bolus van hier, brengen we Anya naar het vliegveld.

Een supergroot complex, wat redelijk ongezellig oogt. Na zoeken blijkt er geen enkele zitmogelijkheid te zijn, dus een afscheidsbakkie zit er niet in.


Daarom een versneld afscheid en we besluiten haar te laten inchecken en zelf naar ons gereserveerde hotel te gaan.
Daar hebben we de koffers gedropt en richting Woodbridge gereden, de grootste Mall van Virginia, waar oa ook een Ikea-vestiging zit. Gelukkig, want het is een hele zoektocht naar lampen die een beetje in de smaak vallen.



Na een vertrouwd diner met Zweedse gehaktballetjes, friet en mayo en appelmoes(zo vertrouwd) en de koffer te hebben gevuld met oa nieuwe handdoeken, lampen in alle vormen en maten, kaarsen en nieuwe kleding zijn we terug naar het hotel gereden.

Na een lekker ontspannen nachtje kijken we "als ontbijt" American Idol. Zo grappig en precies zoals ze het in Nederland op tv brengen. Thuis hebben we nog geen tv, we missen dat niet, dus is het extra leuk om nu even te kijken. Vervolgens, na een echt ontbijt, gaan we met de auto naar op weg richting 1600 Pennsylvania Avenue, het Witte Huis, onder begeleiding van onze tomtom.

Na een half uur rijden komen we aardig in de richting en besluiten we de auto neer te zetten. We staan pal voor de deur van het Witte Huis.........

De dag die volgde was zeer indrukwekkend en de foto's volgen nog.

vrijdag 12 oktober 2007

Anya's naderende vertrek

Anya's aankopen

Helaas is Anya's vakantie bijna ten einde en is de tijd gekomen om te kijken wat ze in de twee weken verblijf verzameld heeft. Het lijkt ongeveer het zelfde met haar aankomst. Levensmiddelen komen en gaan, net als de kleding trouwens. Tijdschriftjes, make-up, medicijnen, schoenen, tassen, kralen, huishoudelijke handige hebbedingetjes en geurstaafjes gaan ook braaf mee naar Nederland.




milieu norm?
En overal krijg je hier plastic tasjes om, ze kennen de milieunorm nog niet hier. Als ik ga boodschappen doen met mijn boodschappentas wordt ik toch minimaal 1x aangesproken, wel vaak door "oud" Europeanen die dit fenomeen herkennen, maar al in geen jaren meer gezien hebben. Pas nog een Duitse die hier al 50 jaar woonde.

Ook worden we aan onze kleding of gebruiken herkend. Zitten we op een terrasje te lunchen, downtown, zitten er twee vrouwen naast ons en na een tijdje ons te hebben zitten te bestuderen wordt ons gevraagd in het Nederlands: Komen jullie uit Nederland? Ze had het vermoedt, omdat wij grote horloges dragen, en Amerikaanse dames dragen kleintjes. Blijkt een van de twee een Nederlandse te zijn, die hier in Lynchburg woont. Wat is de wereld toch weer klein.

Indian summer

De beroemde Indian Summer(fall foilage)

Sinds gisteren is het weer 'omgeslagen' van ontzettend warm, naar plotselinge 'kou'. Op de radio werd er zelfs voor gewaarschuwd dat je je goed moest aankleden en dat een short en t-shirt echt onvoldoende zouden zijn. En inderdaad na maanden van warmte, is het echt wennen aan wat frisser weer. Dus hebben we maar de lange broeken en vestjes tevoorschijn gehaald. En zoals Cruijf al zei: "elk nadeel heb zun foordeel", want s'nachts is het nu heerlijk slapen met de ramen open.
Bovenstaande foto hebben we niet zelf gemaakt, want volgens de mensen zal het dit jaar minder zijn, vanwege de droogte van de afgelopen maanden. We zijn dus benieuwd.

woensdag 10 oktober 2007

Finaly:.... Joey's piece

Ik ben nu inmiddels 2 maanden in Amerika en ik voel me al helmaal ingeburgerd, op school gaat het geweldig, voor de eerste Quiz (schriftelijke overhoring) had ik enorm hard geleerd. Ik had rond de 3 uur geleerd, en geloof me het was enorm moeilijk.
Ik moest Engelse woorden leren met een Engelse uitleg. Dan eindelijk de dag van de Quiz, en ik krijg een Quiz REVIEW ( dat is dus alle woorden die je over tien minuten krijgt, hier mag je dus alles bij gebruiken, vocabulairy enz.). En dan als je die af hebt gaan we nog eens even nakijken! en dan als je dat hebt gedaan ga je nog eens 5 min. leren !
Dan krijg je eindelijk de Quiz en haal je dus een 100, A ( een 10 in Nederland ), ik heb dus nu voor elk vak minimaal een 90 gemiddeld ( behalve voor Engels ).


Het leukste vak dat ik heb op school is Zero Period, dat houdt in dat je om 7:20 AM naar school en dan ga ik dus gewicht heffen, rennen en eens per 2 weken een spel tegen een andere Zero Period klas. En hier zie je dan het resultaat >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Mijn minst leuke vak is Engels, ik moet enorm veel lezen (IN HET ENGELS ) en dan moet ik de vragen beantwoorden (IN HET ENGELS ) dat is dus best wel vervelend. Want ik ben al niet zo enorm goed in lezen en dan ook nog eens in het ENGELS, dat is dus dubbel zo moeilijk.


.....En dan natuurlijk de meiden dat is een groot voordeel aan de verhuizing, het was een stuk makkelijker omdat ik van Europa kwam.

Elke keer als ik door de gangen loop roepen alle meiden "Hi Joey" en dan als ik iets terug zeg valt het nog mee dat ze niet achterover vallen, zoals in de film. En.........voor nog meer nieuws over Joey nog ff wachten !

The girls....

Gezinsuitbreiding!!!

Meet Trixie, ons nieuwste (allergievrije) gezinslid.

dinsdag 9 oktober 2007

Driving miss Anya



Toerist office in voormalig station van Appomatox

Nu het einde nadert van haar trip, krijgt mijn zus het op haar heupen en wil ze eigelijk zoveel mogelijk op een dag doen, een beetje cultuur dus naar het 19 mile verderop gelegen Appomatox, een piepklein dorpje met historische waarde.
Het einde van de Amerikaanse burgeroorlog werd hier ondertekend. We hebben er een beetje rondgelopen en rond 12.00 uur vertrokken we terug richting Lynchburg waar we wilden lunchen.

Dus via de James river richting downtown Lynchburg gereden waar we op het terras een lekkere salade hebben gegeten. Na de lekkere lunch de 'heuvel' op richting downtown Lynchburg. Het is inmiddels echt warm geworden: 92 graden (33 Celsius!). En dat breekt dus alle warmte records van vandaag. Dus erg lang hebben we daar niet doorgebracht.

Mainstreet Lynchburg

Daarna nog even lekker shoppen bij de TJ-Maxx, wat geweldig leuk is, allerlei moderne kleding, met bekende merken zoals Ralf Lauren, Calvin Klein, Esprit, Guess, Tommy Hilfiger , maar ook tassen, schoenen, en nog veel meer leuk snuffelspul, voor leuke prijzen. En vervolgens racend naar huis om de kinderen binnen te laten en weer terug nog wat buurtwinkeltjes te bekijken, altijd leuk.




de Amerikaanse postbode
Maar wat de laatste paar weken ons opvalt is dat de avond snel valt. Zo schijnt de zon en zo is het donker. Aardedonker en om 20.30 denk je dat het al 23.00 uur is, want ons systeem is nog van in de zomer moeten we lange avonden hebben. In de namiddag werd het bewolkt, zwaar bewolkt, maar er is geen druppel water gevallen...........

maandag 8 oktober 2007

Eindelijk nikkie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Hallo,


ik ben Nikkie (kleintje mooiste en liefste) written by NIKKIE SOLLLLLLLLLLL

I am in the 5th grade. From the Forest elementary school.
I still miss everybody, in HOLLAND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I hope you are coming real fast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
because I don't have familie or real good friends here.
But I am learning the language realy fast!!! :)
As you see this website I will hope you remember me.
I remember all the people in HOLLAND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx- your nikkie love you

Het weer


Tja wat moeten we ervan zeggen, het is hier eigenlijk elke dag prachtig weer....erg flauw, ik weet het maar het is echt niet moeilijk om er aan te wennen.
De andere kant is dat ze hier al meer dan twee maanden nauwelijks regen hebben gezien, dus ons fraaie grasveld wordt met de dag geler(lees bruiner).
Het voordeel van dit mooie weer is dat BBQen gewoon elke dag "spontaan"kan.....dus gisteren maar weer gedaan.
Het was trouwens een erg warme dag (43 graden in de zon en 30 in de schaduw), dus daar gaan we ook niet echt in zitten.
Wat we dan doen is even op onze "screened porch"gaan zitten, waar een fan hangt, die voor een klein beetje verkoeling zorgt. Na een kwartier (overdag) vluchten we dan letterlijk weer naar binnen, waar de airco fijn joekelt...
Vandaag is het wat minder heet, "maar" 28 graden, dus is het goed te doen.
De "porch" is trouwens ook erg fijn als we BBQen, we zitten toch buiten maar insectvrij. Ik zit er trouwens aan te denken om tegen Kerstmis er een kerstboom op te zetten.

zondag 7 oktober 2007

Pappa's trots!!!




Zoals dat hoort in Dee Steets hebben we natuurlijk een BBQ gekocht, zo eentje die op gas kan.
Het is gezellig om samen met de familie of vrienden rondom het ding te staan; een hapje te eten, te relaxen en wat te drinken...terwijl de zon langzaam ondergaat.....

vrijdag 5 oktober 2007

Joey's auto

Zoals dat gaat in Amerika mag je op je 16de al in een auto rijden. Om te oefenen, maar ook omdat we nogal een groot grasveldje hebben, hebben we vast een 'auto'voor Joey aangeschaft. Zodat hij vast kan gaan oefenen voor later.....


Hij is er dol op en als het aan hem ligt maait hij het gras elke dag....maar aangezien we hier de afgelopen vier maanden twe maal regen hebben gehad, wil het gras niet echt groeien....

donderdag 4 oktober 2007

September 2007

Ons droomkasteel


He he, eindelijk kunnen we in ons eigen droomkasteeltje, zoals we het noemen.

Na 1 maand te hebben gebivakkeerd in een gemeubileerd appartement, en daarvoor twee weken in een huis van vrienden,is het wel weer fijn is je eigen spullen tot je beschikking te hebben.

De kinderen zijn (na 3 weken de omgeving verkend te hebben) zijn begonnen met school.




Waar ze enerzijds enorm zin in hebben, maar anderzijds ook wel tegenop zien.
Vooral Nikkie, 10 jaar, beseft dat ze de taal niet spreekt en dus moeilijk contact zal krijgen met klasgenoten.

De verhuizers van hier hebben op 1 dag de dozen en meubels binnengebracht, maar uitpakken willen ze wel maar ze zetten niets in elkaar en niets in de kasten, wat dus niet echt handig is. Maar ja we hebben nu toch de tijd zullen we maar denken.

Bezoek uit Nederland

Afgelopen vrijdag 28 september 2007 is mijn zus Anya gearriveerd vanuit Nederland, de eerste bezoekster in ons nieuwe huis in Forest Virginia. Na een lange reis met vliegtuig en auto, arriveerde ze rond 22.30 uur in Forest, waar ze na het nemen van een foutieve afslag ff de weg kwijt was. We zaten al in spanning te wachten tot haar telefoontje kwam vanuit een hotellobby in Lynchburg, 20 minuten hier vandaan. Ze bleek te moe om nog te rijden , dus Jack en ik hebben haar opgehaald. Eenmaal thuis werd de koffer uitgepakt met allerhande Nederlands lekkernijen, stroopwafels, hagelslag, ontbijtkoek, DE koffie e.d. Het was feest!


Peaks of Otter

De volgende dag hebben we gezellig ge-BBQ-ed met wat collega's van Jack, wat erg gezellig was.
Het weer is supermooi en we genieten nog elke dag van de zon.








Die dag spraken we af om op zondag, de volgende dag te gaan wandelen op de Peaks of Otter in de Blue Ridge Mountains op 25 mile van ons vandaan. Deze Peaks vormen een onderdeel van de Appalachen. De bergen staan bekend om hun blauwachtige schijn gezien vanop een afstand. Anya, twee collega's van Jack, Joey en ikzelf waren van de partij.
Niet goed wetend wat te verwachten, bleek dit een klimwandeling te zijn van 1.8 miles naar de top. Het was een prachtige wandeling over rotspartijen met hier en daar wat rechtere stukken, maar zeker aan te raden. We zijn van plan dit zeker te herhalen op het moment dat de Indian Summer zich aan gaat dienen.....


Nikkie op Forest Elementary School

Natuurlijk wilde Anya zien hoe Nikkie's school was. De scholen beginnen hier al erg vroeg, Nikkie begint om 8.00 uur en Joey nog vroeger.
Afgelopen maandag heb ik Anya meegenomen naar Nikkie's schooltje.
Het gaat erg goed met haar, ze schrijft en spreekt al behoorlijk Engels en is haar verlegenheid om te spreken helemaal kwijt.

Deze foto's hebben we gemaakt van Nikkie, toen ze in haar klas zat.
De foto hiernaast is een van de vele posters die in alle gangen van haar school hangen. De volgende dag hebben we samen geluncht, ouders mogen samen met hun kinderen eten in de kantine. Maar ook s'ochtends kunnen kinderen hier ontbijten.



3 oktober: Joey wordt 15 jaar!!!

Het is nu bijna twee maanden geleden sinds we met zijn allen naar de States zijn vertrokken en vandaag hebben we Joey's 15e verjaardag gevierd. De eerste verjaardag in het nieuwe land.
Vol verwachting was hij zijn dag begonnen, hij vertelde van te voren dat hij wel aan het idee had moeten wennen dat er deze verjaardag veel minder mensen zouden komen....

De avond van te voren had hij al een aantal kadootjes gekregen, omdat zijn vader, Jack, er s'ochtends niet bij kon zijn. En omdat hij, zoals hij zelf zei:"ik ben toch om 3.03 uur geboren en dus in Nederland officieel al jarig"?

Een van de kadootjes was een state of the art fotocameraatje. Wat hij de volgende ochtend prompt mee naar school nam. En hij kwam natuurlijk thuis met mooiste foto's van zijn klasgenoten en school. Hij zit in het eerste jaar van de Jefferson Forest Highschool en ik ben ervan overtuigd dat hij er zelf een leuk stukje over kan schrijven op een later moment.

Een van zijn 'aanwinsten"; een dartbord

Vrijdag a.s. hebben een klein feestje voor hem, met wat mensen die we sinds kort kennen,met name collega's van Jack met hun kinderen.


Winkelen in de River Ridge Mall

Gisteren, donderdag 4 oktober, ben ik samen met Anya wezen winkelen in the Mall, zoals dat hoort als je in Amerika bent.
Het is behoorlijk groot met verschillende grote warenhuizen erin zoals Macy's, JC Penney en Sears. Maar ook winkels als Gap en Victoria Secret. We hebben lekker geshopt; Anya Gapjeans en een shirt, maar ook Sebastian producten(shampoo's e.d. die hier beduidend goedkoper zijn dan in Nederland). Ik heb een leuk jurkje gekocht bij de Gap, waar we werden geholpen door een erg leuke vrouw, Brenda genaamt die totaal weg was van Anya's haar. In de mall is ook een groot stuk waar alleen maar fastfoodrestaurants zitten. En aangezien we toch moesten lunchen hebben we Chinees gegeten, wat erg smaakvol was.

Omdat ik nog geen kapper heb, hebben we een afspraak gemaakt voor vrijdag a.s. en ik ben erg benieuwd.