zondag 31 augustus 2008

Feestje

Zaterdag morgen 9 uur wandelen Barb en ik ruim een uur door een deze keer beschaduwde straat. We lopen de bergachtige omgeving op en neer, wat deze keer minder stijl is dan die route van de golfbaan. We kletsen lekker zodat voor we er erg in hebben de tijd voorbij vliegt. Het is al vroeg warm en vochtig. Het beloofd weer een zomers dagje te worden.

En rond half 10 als ik weer thuiskom gaan we samen ontbijten. Tijdens het ontbijt vertel ik dat ik wel zin heb in een BBQ-tje. Jajaja is de reactie, maar dan maar wat mensen uitnodigen. Barb en Garry gebeld en ja ze komen. Dan Paul en Cathy, die komen ook maar Joey en Nikkie worden gevraagd om te komen spelen. En zo gezegd zo gedaan terwijl wij ondertussen de boodschapjes gaan doen. Dan volgt natuurlijk de bereidingen. Sate wordt gemarineerd, satesaus gemaakt, kruidenboter gemaakt, ook de hamburgers worden bereid. De guacomolie wordt deze keer door Cathy gemaakt. Handig hoor. Appeltaartje wordt vers gemaakt, een tortillia Espangnol, geroosterde groente en stokbrood erbij.

Op het einde van de middag verzameld iedereen zich hier en dan bellen Sandra en Danielle. Of we mee gaan naar de bios.......nee dus.....maar ook zij besluiten hierheen te komen,er is immers eten in overvloed.Het wordt een gezellig avondje en pas rond middernacht verlaten de gasten ons. En Michael blijft logeren.

vrijdag 29 augustus 2008

Nieuw blog bijgemaakt

Aangezien de mozaiekwoede weer is toegenomen,
de plannen er zijn om les te gaan geven,
heb ik besloten om mijn werken op een blog te gaan zetten.
Degene die zin hierin hebben kunnen af en toe er eens een bezoekje hier op nemen.
De site staat hiernaast: mosaics by miranda.
Als het goed is, klik je erop en kom je zo bij mijn werkstukken.

donderdag 28 augustus 2008

10.000 kijkers bereikt

Jeetje, na 11 maanden hebben er tot op de dag van vandaag 10.000 mensen een bezoekje gebracht aan het blog. En ik maar denken dat het amper gelezen werd. Blijkbaar heb ik me vergist of....... zou iedereen verslaafd zijn aan het balletje balletje spel.Hihihi.
In ieder geval allemaal erg bedankt voor de belangstelling en medeleven en reacties worden erg op prijs gesteld hoor.

woensdag 27 augustus 2008

Regen eindelijk

Na ruim 6 weken droogte met temperaturen tussen de 30-40 graden is het weer eindelijk al de hele dag en afgelopen nacht aan het regen. Dit heeft te maken met de orkaan Fay die inmiddels afgezwakt is tot een tropische regenbui. Vooral de flora, maar ook de fauna is hier weer erg blij mee. De laatste droge dagen kwamen zelfs de hertjes drinken uit de waterbak voor de vogels. Het was echt heftig aan het worden. Ook de rivieren in de omgeving leipen niet meer, zodat de vissen vast zaten in kleine plassen en dus een makkelijke prooi werden voor allerlei jagers.
Maar nu regent het serieus en het is niet zomaar een miezerbuitje, maar flinke stortbuien die maar af en toe iets minderen om vervolgens weer te verergeren. De kreek achter ons huis zal nu ook weer vollopen. Maar die was in juni al leeg. Ben wel benieuwd hoelang het weer zo zal blijven, maar al wat gevallen is kunnen ze ons niet meer afpakken.

Vandaag ben ik dus niet gaan wandelen. Aangezien we door het gras lopen leek het niet verstandig en dus is het een dagje uitgesteld. Maar na de huishoudelijke klusjes bijgewerkt te hebben, mocht ik weer even gaan kappen. En ......ja de 2e kerstbal is klaar! Daarna op naar Cathy. Zij zou graag ook ingewijd willen worden in de mozaiek en natuurlijk wil ik haar helpen. En dus gaan we op zoek naar de klassieke gereedschappen en glas. Na wat gezoek en vergelijk bestellen we de boel en nu is het afwachten tot het binnen is. Om het te vieren rijden we naar "de buren" om samen te gaan lunchen. Tot onze verbazing blijken onze mannen aan het tafeltje naast ons te zitten en die zijn zo in gesprek dat ze het niet eens in de gaten hebben. Hihihi.....we wachten hun reactie af en wat denk je........(ook zij eten gelijk met ons) niets zien ! Nadat ze hun rekening al betaald hebben(en een uur later) bel ik manlief op zijn cellphone(mobieltje) en vraag of hij eens naar links wil kijken. Jullie snappen het al ......wij in een deuk......die mannen verbaasd en zo van he, zijn jullie hier ook? Maar na even gekletst te hebben vertrokken de heren, want er moet toch iemand het geld verdienen niet? Maar dat was leuk.....al hadden wij alleen de grootste lol.
Ook niet lang daarna vertrokken wij. In de stromende regen ....

maandag 25 augustus 2008

De eerste schooldag zit er alweer op

Nu Joey 's morgens op de fiets gaat, compleet met helm, moet ik alleen Jack nog wegbrengen. Nikkie die na schooltijd na de fysio moet breng ik vandaag als uitzondering, omdat we nog niet weten waar ik ze moet ophalen. Dus was ik na 8 uur weer alleen. Afgelopen zaterdag zijn we bij Gerry en Barb te eten gevraagd. Wat erg gezellig was. Zij wonen aan de rand van het golfterrein en hadden prachtig uitzicht op de bergen en golfcourse.


Natuurlijk hebben we nog enkele golvers aangemoedigd vanaf het terras. Het weer was wederom zwoel. De muggen zaten er ook. Arme Nikkie is wel 6 maal op haar onderbeen gestoken. Na een gezellige avond hadden Barb en ik afgesproken te starten met wandelen maandagochtend.

Dus zo gezegd zo gedaan. Wel een uur lang wandelden we langs de golf course en onder de bomen. We besluiten het 3x per week te gaan proberen. Langzaam weer opbouwen. Maar in iedergeval waren we lekker tevreden.Na een glas(vaas) koud water gedronken te hebben ben ik huiswaards gegaan en ben ik vast maar lasagna gaan maken, want veel tijd zal ik anders er niet voor hebben vandaag. Na de boodschappen nog wat huishoudelijke karwijtjes verricht. En een uurtje gekapt. Die bal moet immers af, zeker nu er langzaam in steeds meer winkels halloween en kerstspullen beginnen te staan. Zou het besmettelijk zijn? Hihihi, augustus en dan al?.......ja hoor hier wel dus.

De kinderen waren in iedergeval weer tevreden uit school gekomen. Joey zat hier en daar met bekenden en Nikkie heeft al een vriendinnetje. Gelukkig maar. Buikpijn en vlinders zijn weer verdwenen. Wel wordt het werken met de brace een stuk lastiger. Al om 7 uur en dan pas weer om 3.30 direct na school. Springen zal er hier en daar nu ook uitvallen want ik kan me nu eenmaal niet in 2en delen, maar gelukkig is juf Sandy vandaag Joey komen halen. Kan die tenminste toch gaan springen.

Even over het weer, Kunnen jullie niet wat van die buien onze kant op sturen, want de bomen beginnen hier hun blad al te verliezen. Het zou toch eeuwig zonde zijn dat we geen indian summer krijgen omdat alle bladeren al gevallen zijn? Maar voorlopig geven ze al dagen regen af en donderbuien. Maar behalve een erg benauwde temperatuur en wat bewolking hebben we nog geen druppel gehad. Hopelijk valt er deze week weer eens wat.

Zondag kregen Sandra en Danielle op bezoek. We hadden chocoladekoekjes gebakken....hmmmmmmm....maar gelukkig was de jeugd hongerig en snel, zodat ik er niet al te veel van gesnoept had. Maar wat waren ze lekker, veel te slecht. We kaarten wat en kletsen weer bij. Ook bleven ze wraps eten en rond 8 uur keerden ze weer huiswaards.
Al met al een gezellig weekeindje geweest.

zaterdag 23 augustus 2008

Update van vorige hoofdstuk en recept Guacomolo

Nog geen uur nadat ik mijn geklaag op de blog gemaakt had, verscheen Cathy samen met Michael. Ze namen goed nieuws mee. Cathy had de blog gelezen en wist ons te vertellen dat Joey dus wel een driverspermit, goedkeuring om te oefenen met de ouders, kon gaan halen. Bewijs had ze meegenomen en alle benodigdheden waren al met fluoriseerende inkt zichtbaar gemaakt. Kijk dat is nu eens handig. Een Engelse vriendin hebben die ook nog eens Nederlands kan spreken en lezen.
Nu ons besluit werd dus snel gemaakt. Ondanks dat Joey de laatste tijd niet echt veel meer in zijn leren van de Amerikaanse verkeersregels had besteed, leek het ons beter er maar vast heen te gaan. Dus een uurtje later komen we bij de DMV van Bedford County. Lekker druk weer, maar niet zo erg als toen wij onze rijbewijzen gingen "halen". Na een half uur wachten waren we eindelijk aan de beurt. Papieren werden ingevuld. Paspoorten van Joey als mij, uitschrijvingsbewijs Nederland, koopcontract van het huis, rekeningen van electra en water moesten worden geshowed en weer mochten we gaan zitten. En even later mocht Joey zijn theorie gaan doen. Wat er dik inzat gebeurde. Hij zakte, maar hij was niet zenuwachtig omdat hij en wij ook al verwacht hadden dat hij zou zakken. Maar hij was blij dat hij nu weet hoe het er aan toe gaat. En na een royaal uur stonden we weer terug buiten. Hij mag dus pas: morgen en dan nog 15 dagen wachten( zo wordt het dan verteld) voor alleer hij weer opmag. Maar het begin is gemaakt en hij gaat er van nu af aan er tegenaan. Hij wordt immers al bijna 16. Hihihi. Als hij dat dan heeft mag hij 9 maanden met pa of ma rijden. Verder krijgen ze rijlessen via de school, met de sportleraar, die blijkbaar tevens instructeur is ook. Maar het jong blij.....dus wij ook.

En om het te vieren besluiten we 's avonds te gaan BBQ en. Het wordt bij hun, want ze hebben gevraagd of de kids mogen logeren. Eerst gaan onze kids nog springen en ondertussen maak ik Guacomolo klaar. Hier volgt het recept:
benodigheden:
1 lenteuitje
2 rijpe avocado's(voelen zacht aan als rijpe perzikken als je er lichtjes in duwt)
2 eetlepels verse limoensap
30 ml extra virgin olijfolie van Bertolie
3 gram zeezout.

bereiden:
Snij de lente ui lekker fijn op rolletjes. Halveer eerst de avocado's voor je ze pel en van pit verwijdert. snij het al op schijfjes en doe ze bij de uitjes. Prak met een vork dan het spul wat fijner, terwijl je er de limoensap en olijfolie doorroert. Als laatste het zout erdoor. Een uurtje laten intrekken alvorens je het met de blauwe maischips en salsa saus serveer als een voorgerecht. Weer eens wat anders en staat hier in de omgeving als een gezonde snack bekend.
Des te beter smaakt het dat te weten.
Ook de varkensvlees kebab mat ananas en pikante gamba's vielen in de smaak. Een spinaziesalade met walnoten en cranberries en besprenkeld met frambozen dressing maakte het af. De kinderen aten ......natuurlijk burgers hetzij met of zonder kaas. En na een afsluiter met cake en een prachtige sterrenhemel borrelden we wat na tot er iets over Pauls hoofd gelanceerd werd wat vocht spoot, zo leek het ons. Getver wat was dat nou weer. Het bleek een joekel van een torachtige te zijn die ook nog eens 1 vleugel had. Waarschijnlijk is hij ontsnapt aan een vleermuis of manta. Ik geloof dat het Het beest is dat hier op zwoele avonden bekend staat om zijn speciale harde geluid dat hij maakt. Oja en zijn naam? Cicada



vrijdag 22 augustus 2008

Scholen bezocht ivm het nieuwe schooljaar 08/09




Dinsdagmorgen waren we uitgenodigd met nog vele 6de klassers en hun ouders op de Middle school van Nikkie. Hier werden we verwacht vanaf 8 uur in de ochtend voor degene die op school wilden ontbijten, maar anders moest je er rond 8.30-9 uur zijn. Dus wij erheen en het zou een ochtend vullend programma zijn. We maakten kennis met haar homeroom juf, die science geeft. Zoiets als haar klassejuf zoals we in Nederland het zouden zeggen. Ze krijgen haar 2 x per dag. 1x dus voor het vak en de andere keer om te lezen. Ze hebben dus een heel lesuur alleen lezen, waarin ze vanalles mogen lezen, zolang het maar geen tijdschriften zijn. Ook zijn Engels, rekenen en geschiedenis de andere basisvakken. Daarbij krijgen ze 3 andere vakken elke 9 weken allerlei andere veranderend waaronder:
* koken,basis recepten die weinig kosten, voor als ze gaan studeren
* persoonlijk financieen, waarin ze leren bugetteringen maken
* communicatie, hier krijgen ze tips voor het openbaar spreken
* drama, toneel/rollenspel
* art,
* technische vakken,
* muziek, klarinetles, zang en bandlessen
Een deel hiervan begint ze mee maar verder moeten we het afwachten. Ze worden nu 2 jaar breeduit alle mogelijke vakken voor de toekomst voorgelegd, waardoor ze makkelijker in staat moeten zijn om hun persoonlijke keuzes te kunnen nemen.
Ook kreeg ze een locker toegewezen, met bijbehorende cijfercombinatie. Deze moest natuurlijk geoefend worden en na een half uurtje puzzelen zat die in haar hoofd. Grappig om te zien hoe vele vooral meiden al allerlei rommeltjes meegenomen hadden om die maar te kunnen versieren. Spiegeltjes, fotolijstjes, magneten, postertjes, soort inzetstukjes, waardoor ze een soort extra plankje creeeren. Kortom heel handig volgens al die meiden, en alles hangt dus op door magneten. De school zag er prachtig uit, al zal ze 4 uur per dag, buiten in barakken les krijgen. Gelukkig zijn ook die voorzien van airco.
Er zat 1 meisje in haar klas die ze van de vorige school herkende. Niet uit haar oude klas dus. Verder nog 6 andere meisjes, maar verder was de klas gevuld met jongens tot 24 leerlingen.
Hopelijk zal het een gezellig klasje worden, waarin ze toch wat vriendschappen zal aan overhouden.

Donderdag middag was het Joey zijn beurt. Hier mochten we vanaf 12 uur tot 19 uur binnenlopen. Kijk dat is al weer handiger. Kun je tenmiste zelf plannen wanneer je een gaatje heb. Rond 13.30 Joey en ik op naar school. Deze begint steeds meer zijn toekomstige vormen te krijgen. Afgelopen jaar is er veel bijgebouwd, parkeerplaatsen bijgekomen, stoepen aangelegd!!!!, land gladgestreken. Hier moet alleen nog gras gezaaid worden en in oktober wordt de school heropend. Het is een school zoals we ze uit de films herkennen. Vele trappengangen, vele gangen waarin klassen bevestigd zijn, lockers door de hele school, een super grote gymzaal, grote sportvelden buiten. Kortom een school om in te verdwalen. Het zal weer spannend worden de eerste dagen. Of iedereen op tijd in zijn/haar klas zal zijn.
We hebben ook hier kennis gemaakt met al zijn leraren. Sommige bekend, anderen dus niet. Maar veelal jongere leerkrachten. Jongens en meiden begroeten Joey uitbundig, sommige van: ik dacht dat jij terug naar Nederland ging............(ja op vakantie, dachten wij dan) en al met al voelde hij zich weer prettig op school, wetende dat het nu een stuk uitdagender voor hem zal worden. De wiskunde leerkrachten(2 dus) waren verbaasd dat hij beide wiskunde vakken(haha, algebra en geometrie)tesamen nam. Dat is erg zwaar hoor zeggen ze beiden, maar na verteld te hebben dat we dat gewend zijn, bevestigden ze dit door dat er al eerder Fransen en Duitse leerlingen geweest waren die dit ook zo gedaan hadden.

Kinderen hier willen liever geen huiswerk, of erg weinig(blijkbaar hebben ze invloed op de leerkrachten). Vele werken al na schooltijd om hun auto te bekostigen. Ook de leraar die het autorijden geeft, vroeg op Joey al zijn driver-permit had. Nou nee dus, want de kinderen en ik hebben nog geen social securitynr(zoiets als sofi).

Wel ben ik al vele malen te vergeefs afgereisd naar de Courthouse, maar dat schijnt toch erg moeilijk te zijn, want we hebben het na 1 jaar hier te zijn, nog steeds niks. Ik heb het gevoel dat er daar nu echt geen mens verstand heeft van werken. Je wordt eerst compleet gescand voor al eer je het gebouw in mag. Dan kom je in een ruimte waarin ik nog nooit een kip gezien heb behalve wij dan. Er staat dan een nummertjes machine(hoezo er is geen kip te zien). Neem toch maar een nummertje, want anders wordt je dus niet geholpen. Het nummertje wordt omgeroepen en dan mag je een van de schuifdeuren(ze zijn wel genummerd) openen en zit er het standart type lui Amerikaan, achteroverhangend in zijn stoeltje. Je stelt een vraag en uit ervaring weet ik al dat hij zelf niks weet en dus aan zijn buurvrouw raad gaat vragen. Daarna komt hij terug met weer zo een wazig of dom antwoord en je kunt weer gaan. Mij krijgen ze er voorlopig niet meer heen. Ik erger me kapot eraan, zij ook aan mij waarschijnlijk. Zo zijn er onze ingevulde papieren voor de 3e keer zoek geraakt(maar dat zeggen ze niet, ze vragen alleen of je het maar weer opnieuw invult). Computeres hebben ze nog niet echt ondekt hier in dit deel van de States. Want of ik zoiets niet online kon invullen.?..?...! Toen keek hij me aan van..?.....?........?Maar inmiddels zijn we via het bedrijf bezig met een Greencard aan te vragen en hopen via deze weg dan eindelijk een te krijgen. Dan kan Joey ook een baantje gaan zoeken en wie weet ik ook nog eens.

By the way Nikkie heeft een stukje in etappes geschreven, het in nu gepubliceerd maar een paar berichtjes terug ertussen gezet. Lezen dus!

dinsdag 19 augustus 2008

Lieve jarige allemaal


Nou Bas, Zoe en Teddy, Petty, Marie-Claire, Ellen en Myrthe uit Nederland allemaal gefeliciteerd namens ons allemaal. Het is bij ons aankomende week zoals je ziet lekker druk met verjaardagen, waaronder ik zelf ook nog eens.


We hopen dat jullie mooi weer en alle goeds en wensen krijgen voor jullie verjaardag. We zullen op jullie het glas heffen.

maandag 18 augustus 2008

Even wat mooie foto's van rondom het huis

Vandaag is Anya,mijn grote zus jarig. Van harte gefeliciteerd van ons allemaal!Ik ben woensdag aan de beurt, dan wordt ik 45 zomers alweer. Het leuke was dat ik afgelopen nacht gedroomd had dat ik een reisje New York gekregen had en mijn zus ook! Dat was grappig, alleen voor ik eraan kwam(ik zat al in het vliegtuig), liep de wekker af. Maar wie weet.....

Afgelopen vrijdag, een bewolkte dag, waren we de tuin van onkruid aan het doen toen onze buurvrouw, van net voorbij ons, ons vroeg of we zaterdagavond zin hadden om een dessert te komen eten. Okee misschien met een kopje koffie erbij?En dus wij werden rond 7 uur verwacht.

Nikkie had een zwemfeestje gehad, Gabriella wordt bijna 11, en het was weer leuk dat vele meiden elkaar weer terug zagen. Volgende week mogen ze weer naar school en ik geloof niet dat er de meiden bij elkaar in de klassen zullen zitten.

Maar weer even terug komend op het eerste bezoek aan de buren sinds we hier wonen. Het is een wat ouder stel, wiens kinderen buiten de staat wonen, en ook zij wonen pas 4 jaar in deze staat. Het werd een gezellige avond, die we buiten op de open porch beleefden. Spannend, want zo hadden we nog nooit buiten gezeten. En eigelijk viel het met de ongedierte wel best mee. Er vlogen regelmatig vleermuizen over, maar die eten de muggen gewoon weg. Ook wees de buurman ons op een wespennest dat zich tussen ons beiden bevond. We kregen weer veel informatie, een angelcake met aarbeien en een brownie bestreken met een mentolcreme laagje en chocolade erover geserveerd, heerlijk overgens. En gelukkig werd het een gezellige avond.

Maar ik zal jullie nog effen wat leuke foto's van beestjes showen. Veel plezier en kijkgenot dan maar.


het wespennest van een paperwaps





de prey mantra: deze eet insekten op zoals sprinkhanen

zondag 17 augustus 2008

heej mensen!!!!!!!!!!!!

Omdat iedereen vraag of 'nikkie een stukje op het blog schrijft' doe ik dat maar. Ik moest toch in die brace of hoe je die ook schrijft? even draaien..., ik heb pas een nieuw jurkje voor Nijntje gemaakt, met een piep klein beetje hulp van mama, op de naaimachine. Zie hier maar eens. Is het geen liefje geworden? Heb ik gemaakt van een oud t-shirt van mij.

En ook heb ik nog een dekentje gemaakt voor op het Bratz bed. Schattig he!

Tegenwoordig heb ik een baantje. Ik mag de wasbakken schoonmaken en de wc's. Per ding wordt ik betaald. En zo heb ik nu een catwalk voor de Bratz bij elkaar gespaard. Ik had heel erg veel geluk. Ze waren al afgeprijsd en nu kreeg ik er nog eens 20 % korting daarop. Yes, ik ben er erg blij mee, want er zit een toilettafel, kleedkamer, vele losse kappersspulletjes, make-up enzo bij. Ook een tafeltje met stoeltjes, een regiseurstoel en kapstok met hangertjes. Kan ik eindelijk kleren ophangen. Ik speel er heel erg graag mee. Vooral met Gabriella. Maar ik hoop dat ik met de kerst samen met Amy hiermee kan spelen.

woensdag 13 augustus 2008

Hoe het was

Nou, er werd gevraagd er om 9 uur te zijn en ik had er zin in. Het weer speelde men, want het was zwaar bewolkt en nog niet echt heet. Na de nodige papieren te hebben ingevuld werd ik na de grote muur gebracht waar het te doen was. Er stond nog 1 jongetje te wachten en een begeleidster. Al gauw kwamen er nog wat kinderen en een kerel van 18 jaar. Steigers werden opgebouwd en tegels werden kapot getikt met een gewone hamer. De cement werd voorbereid en we konden aan de slag. Al gauw waren ze allerlei vragen aan het stellen over mijn opleiding, want dat die er is, was voor hun nog onbekend. Intressant vonden ze het zeker. Het werk is duidelijk al vergevorderd, Ze zijn met al de schooljeugd al de hele vakantie bezig. In het begin hadden ze nog grote groepen, nu 7 man. Er zijn een aantal jongens die van opschieten houden, laten gaten zitten. Die ben ik maar wat gaan opvullen. De dame die die het project zou leiden woont 1 1/2 uur verder en ze is altijd via de mail te bereiken. Nou dat valt dus tegen, die ontmoet ik dus niet echt.
Deze kinderen worden veelal door de ouders gestuurd. Dit kost niks en je kind is dan toch een dag onder de pannen. Want de vele zomerkampen die het land hier biedt zijn bepaald niet goedkoop. Maar wat doe je als je kind 3 maanden vakantie heeft en jij moet werken.....
Na 10 uur komt de zon er door en sta ik pal in de brandende zon te werken. Iedereen krijgt een flesje water, wat echt wel nodig is. Het is net wat ik dacht een niet echt uitdagend werk, maar toch is het wel gezellig hoor. De kinderen beginnen vanaf 10.30 al te zeuren hoe laat het is en of ze niet kunnen ontbijten/lunchen. Je snapt dat de motivatie van die kinderen niet echt hoog is. En al gauw loopt het leeg en blijven we met zijn drieen achter. We vullen nog wat gaten en dan is het 12.00 uur. En ga, nadat ze toch gezegd hebben dat ze het erg op prijs stelden dat ik gekomen ben en of ik binnenkort nog terug zou komen. Daar zal ik nog over nadenken en vertrek met al hoofdpijn terug richting huis. Eenmaal thuis is het behoorlijk en duik na eerst nog wat te hebben gedronken mijn bed in. Migraine is duidelijk in aantocht.

Vrijwilligers werk

Jawel, je leest het goed. Deze dame begint met vrijwilligerswerk. En wel in mijn branche mozaieken. Kijk dat lijkt me wel wat. Eind vorige week las ik in de plaatselijke newspaper/krant, dat er vrijwilligers werden gevraagd voor een project voor de Lynchburgse Amazement Square, een soort ondek-museum. Er wordt een groot mozaiek gemaakt ter gedachtenis aan de laatste indianen van dit gebied. En dus dinsdag namiddag gebeld en mag woensdagochtend, terwijl de kids uitslapen en langzaam wakker worden, al meteen beginnen. Kijk dit lijkt me weer een mooie aanvulling op mijn studie, al heb ik geen idee hoe vaktechnisch het voor me zal zijn, ik leer dan toch weer mensen kennen die ook geintresseerd zijn in het vak, denk ik dan maar en dus wie weet potenciele klanten, hahaha. Maar ook maak ik kennis met de producten uit deze streek, want al mijn vertrouwde tegelsoorten en lijmen/cementmerken zijn hier amper te verkrijgen, wel via de computer maar dan wel met hoge verzendkosten.
Er werd ook vermeld dat ik veiligheids schoenen en beschermende kleding die vuil mocht worden door cement enzo...Kijk nu wordt het weer intressant. Die ervaring buiten kliederen heb ik nog niet. En ze zullen dit drie zomers 3 maanden doen, maar hoe lang ze al bezig zijn......wordt vervolgd.
En ook het eerste project in de nieuwe naai- kamer is voltrokken en wel door Nikkie. Deze heeft een jurkje gemaakt voor Nijntje, haar knuffel. Apetrots is ze op haar eerste designer projekt, daarna werd er voor de Bratz nog even een dekentje in elkaar gezet. Jawel, deze dame is niet te stoppen........geen idee van wie ze dat nu weer heeft! Hihihi. Foto volgt nog hoor!

maandag 11 augustus 2008

Nikkie's harde werken met haar arm begint zichtbaar te worden.


Na inmiddels al 9 weken van therapie en 3 a 4 x per dag met een brache de boel oprekken begint het resultaat zichtbaar te zijn. Ook bij de tumbelingklas krijgt ze extra oefeningen om de boel te versterken. En vandaag was bij de therapeut gebleken dat ze een hoek nog maar heeft van 20 %. Terwijl er 10 dagen geleden nog 35% was. En ook het zicht als ze loopt is meer natuurlijker gelukkig. Want als ze de 20% zou halen zou betekenen dat ze dan alles met haar arm zou kunnen doen. Maar we zijn er nog niet, we hebben nog 4 weken therapie erbij gekregen. Maar ik heb even een fototje van Nik met der brace gemaakt zodat je kunt zien dat je met dit ding niet zomaar gaat lopen.

Het strijk/naaikamertje is gereed



Na een klein weekje samenwerken is de voormalige logeerkamer ingericht. Altijd handig zo een kamertje extra. Nu hoef ik al die naaigereedschappen niet meer in de eetkamer te hebben. Een fijne gedachten. Ook de strijk kan hier makkelijk liggen.
Joey heeft het vloertje slechts 2 x hoeven leggen, omdat Jack bedacht dat als de vloerbedekking gewoon bleef liggen er meer isolatie zou zijn. Maar het bleek te zacht en te veel door te veren, zodat we het al na er even op te hebben gestaan het kapot liepen. Dus vloer er weer uit en nu ook het tapijt en het ondertapijt. Samen met mij klaarden we dat op een middagje. Hier ligt de vloerbedekking op de randen vastgespijkert aan een lat die vol met spijkertjes zit. Met de punten het tapijt in. Maar ook zitten die vastgespijkert in de bodum. Je snapt al dat dit een leuk klusje voor moeders was. Gelukkig met behulp van een mini stoeltje(fijn voor het ruggetje), een plamuurmes, hamer en een beitel kwamen ze langzaam los. Ondertussen begon Joey de planken weer er terug in te leggen en tegen zes uur was de klus zover geklaard. Zondag maakte Jack de restjes af. Plintjes erin, kast
je terug, de werktafel en strijkplank en klaar waren we.

Ook mijn 2e kerstbal uitgevoerd in mozaiek begint al wat vorm te krijgen. Ik merk duidelijk dat ik nu beter overweg kan met de Sicis tegeltjes. Het gaat al sneller als de vorige.



De kinderen logeren over en weer en genieten nog volop van de vakantie. Volgende week mogen ze beiden naar hun school om info enzo te verzamelen. Het zal weer raar voor ze zijn terug in het normale ritme.

vrijdag 8 augustus 2008

Bezoek aan de natuurlijke brug en het safarie park

Vandaag staat na het bezoek aan de fysio therapeut een bezoek aan de natuurlijke brug gepland.


En na een goed uurtje rijden door de Blue Ridge Parkway komen we op de plaats van bestemming. We zijn er samen met Michael en Cathy. Na een intreekaartje mogen we door een stukje bos waar bomen staan die 1600 jaar oud zijn.

Ze zijn minder indrukwekkend dan ik verwacht had en dus dalen we wat trappen af en komen zo na een eindje wandelen bij de natuurlijke brug. Deze is door een rivier uitgesleten, maar vandaag de dag is hij erg uitgedroogd en hier en daar zijn nog wat plekjes waar wat dieper water staat.

Ook zien we nog vissen zwemmen en water stromen. We zelfs een, wat twee water- slangen. Een kleintje met ringen en een grote bruine, waarschijnlijk een mocasin-slang zomaar in Virginia.

Verder is het behalve de rust en natuur weinig intressant te bezien in de kinderen hun ogen. En dus zijn we weer gauw op de terugweg.

Maar dan gaan we nog iets anders doen. We gaan naar een safariepark. Onderweg komen we vele kleine parkjes tegen, en we weten niet goed wat we moeten verwachten. Het valt gelukkig mee, wat zeg ik, het blijkt een stik leuke ervaring te worden. Nadat de kinderen voorzien zijn van emmertjes met voer voor de beesten, en ik na de middenplaats in de achterbank verplaatst ben, rijden we met de eigen auto het park in.

Al bij de ingang staan er allerlei beesten op ons te wachten. Gewoon overal op de weg. Kamelen, zeebra's, dromedarissen, herten in vele soorten, struisvogels en emou, buffels, emouse( het grootste hert) en lama's. En we blijken de emmertjes buiten het raam te moeten houden waarna de beesten eruit kunnen eten. Nikkie is de eerste die haar emmertje durft buiten te houden. Vervolgens gaat er toch zo een groot beest met haar emmertje aan de haal. Dat beest zette gewoon zijn tanden in het bakje en zo hadden we nog maar twee emmertjes. Hihihi. Verbazing op onze gezichten, maar ook gewaarschuwd dat we ze erg stevig moeten proberen vast houden.

De struisvogels komen met hun nieuwsgierige koppen binnenkijken, en dat terwijl we het raam dicht hebben. Prachtige grote ogen hebben ze.

Ook al die andere beesten kijken binnen en af en toe durven ze ze te voeren. De jongens voeren vele diersoorten en het is erg indrukwekkend om al deze beestjes zo van dichtbij te zien en te ruiken. En na zeker 1 1/2 uur indrukken kunnen we ook nog een loop safarie doen, allemaal heel anders dan in de Beekse Bergen, maar zeker net zo leuk. En pas na we alles gezien hebben, rijden we rond 6 uur weer terug huiswaards. Het was een dag waarop ik in ieder geval 380 foto's geschoten heb. Enkele zal ik laten zien om zo jullie een indruk te geven.