vrijdag 1 april 2011

Een jaar later...

Inmiddels is het alweer een jaartje verder. En zijn we eindelijk allen weer terug op ons plekje en weer gewend aan het Nederlandse bestaan. Waar ik overgens echt weer aan moest wennen.

Wat ik mis zijn natuurlijk de lange perioden van droogte en strakke blauwe luchten....mijn vrienden, de lunches en wandelingen met Cathy...de stores, BBQ 's en koffie drinken op de porch...mijn quilt en hobby winkels...en het rijden in het Amerikaanse landschap.
En wat ben ik weer happy om weer vele groentes en heerlijk brood tot mijn beschikking te hebben. Eerlijk gezegd zijn er weer wat kilo's bijgegeten door al dat gemiste lekkers...

maar vandaag vond ik dit
Met bijgevoegd recept wat je hier:
http://www.zelfmaakrecepten.nl/frikandel-zelf-maken
kan vinden! Ook stroopwafels, bolussen en nog veel meer Nederlandse recepten..en moest gelijk aan mijn oude blogvrienden en vriendinnen denken die ver van huis zijn.

De kinderen gaan ook lekker. Joey heeft inmiddels verkering,speelt weer field- hochey is bezig met zijn Nederlandse rijbewijs en werkt bij de Japaner in de bediening. Heeft al wat HBO's bezocht en denkt eraan om industrieel designer te gaan doen.
Nikkie danst weer. Zowel stijldansen en streetdance. Heeft het niet gemakkelijk gehad met het omschakelen en de school. Vele nieuwe vakken en het hangen tussen twee werelddelen maakten het haar niet makkelijk. Maar sinds pas heeft ze weer een positieve instelling en gaat er stevig tegen aan. Yes!! Ze komt er wel.

7 opmerkingen:

oma leentje zei

Vind het super stoer van jullie allemaal dat je de draad gewoon weer oppakt.
Och Nederland is ook leuk ;-)
Fijn weekend.....

Natasja Valentijn zei

Hé Miranda, wat leuk om te lezen hoe het nu met jullie gaat! Ik kan me voorstellen dat het even wennen was. Jeetje, wat gaat de tijd snel, zeg! Gelukkig heb je het naar je zin in Nederland, hoewel ik het ook wel begrijp dat je dingen van en uit Amerika mist. Bedankt voor het recept voor de frikandel. Ik heb dit gelijk aan mijn favorieten toegevoegd en ga het zeker uitproberen! Fijn weekend!

Petra zei

Bedankt dat je nog aan ons denkt lieve Miranda! Zomaar een recept voor frikandellen!
Goed te horen dat de kids het toch goed doen weer in Nederland. Het is voor hen ook heel ingrijpend geweeest allemaal.
We missen jullie hier en mocht je ooit in de buurt komen, je bent altijd welkom in NC ;-)

B. zei

Fijn om weer van je te lezen:-) Dat het alweer zo een jaar geleden is, niet te geloven! Gelukkig dat alles weer op de rails zit. Ik lees je andere blog ook regelmatig hoor;-) Bedankt voor je link, erg handig!

Lida zei

Eindelijk weer even bij jou aanwippen, door al die ziektes hier niet veel aan rondkijken gedaan! Ja alweer een jaar thuis in Nederland, zal best een hele omschakeling zijn geweest, maar wat een fijn bericht dat iedereen nu weer zijn/haar draai heeft gevonden! En ja de dingen zijn niet belangrijk maar de mensen die zal je best missen, misschien kun je er nog een keer naar toe gaan en al de bekende dingen nog eens bekijken! Geniet maar van wat je nu doet, hier gaat het moeizaam met quilten, maar des te meer borduur! Fijne dag, knuffel
Lida

Karin zei

Jemig Miranda, alweer 1 jaar!! Wat is dat omgevlogen zeg!!! Fijn te horen dat jullie allemaal jullie plek weer hebben gevonden in NL.

Mmm fricandel....ik zal eens kijken of ik dat kan maken!!

groetjes uit Chicago!

Anoniem zei

Hallo Miranda ik zit op het moment in Nederland, en ik zit ook te genieten van al het heerlijk Hollandse eten
Het is gek dat als je ergens anders woont, en daar kan ik over meepraten, dat je verlagens hebt naar dingen, die daar niet te eten zijn. Ik was van de week bij mijn vriendin Corrie en die verwende me met boerenkool en worst, wat een gesmul, en gisteravond zuurkool met worst, ik kom dan ook aardig wat kilootjes aan, maar ach we gaan een lange winter tegemoet/\
Nee we hebben nog geen sneeuw ook in Zweden ligt de werled op zijn kop, we hebben een schitterende naherfts, normaal zitten we nu al in een meter sneeuw, nu het mag van mij nog even weg blijven
ben de 11de terug
Ik vind het fijn om even in Nederland te zijn, maar 3 weken is net genoeg, en dan als het weer gaat kriebelen als ik daar ben, dan is Nederland maar een paar uurtjes van ons vandaan, dat was voor jou anders
Groetjes Johanna Zweden