maandag 26 april 2010

Vervolg .....

Ja, ik weet het. Ook ik heb jullie blogvrienden en vriendinnen erg gemist! Is het zo dat het bloggen zo een deel van je leven gaat worden .....
Maar de laatste weken hebben we ons weer in het Nederlandse leven gestort. Hoe snel raak je het weer niet gewoon. Al blijft het speciaal dat we bij al onze vrienden en familie gewoon net zo makkelijk weer aansluiten alsof we nooit weg zijn geweest. We vallen ook met onze neusjes in de boter, want wat een on- Nederlands weer hebben we toch. Sinds we er zijn hebben we nog maar amper regen gehad en dan ook nog eens weinig wind. Ook de kids genieten weer met volle teugen. Hebben beiden al verschillende feestjes en logeerpartijtjes achter de rug. En zijn vandaag voor het eerst op de fiets naar school.....op geleende fietsen van de moeders van hun vriend en vriendin! Die offeren hun fiets een dagje op aan die "stakkers van kinderen"....lachen toch! Sinds 2 nachtjes kamperen we al in ons huis. De container is wel al binnen maar horen hopelijk vandaag wanneer de bubs gebracht wordt. Inmiddels weer al wat dingen natuurlijk aangeschaft....een stofzuiger, wasmachine en droger. Vele schoonmaakartikelen en van die benodigdheden, want er moest toch weer gesopt worden. Inmiddels is manlief een plafond in de garage aan het maken, want het huis is toch wel kleiner dan we gedacht hadden... we moeten die kerstbomen toch immers kwijt! Hoe het eruit ziet? Nu een modern alleenstaand huis, vorm geo-driehoek, waar een lekker tuin rondom zit, maar alles rondom is grasveld en er staat een oude wilde kastanjeboom in de achtertuin waarvan er nog volop oude kastanjes en afgebroken takjes in de achtertuin liggen. Onze Sam geniet dan ook met volle teugen hiervan. Eindelijk eens vrij rennen.....en wat denk je, ons meneertje ia zo gewent zijn behoeftes in onze Amerikaanse tuin te doen....ook hier houdt hij het gewoon op. We lopen een uur met hem.....maar hij wacht gewoon weer tot we terug zijn. Ok sporadisch plast hij "buiten de deur", maar dat was meer omdat Prinsje, het hondje van mijn schoonzus en der familie dat voordeed. Ook is opa Piet inmiddels over, want ook die moest voor eind april uit zijn huis zijn. Kortom nog even en we kunnen weer verder leven.
En wat denk je....we hebben ook hier alweer geBBQt. Zaterdag was het hier warempel al dik 22 graden. Aan het quiltgebeuren heb ik zeer sporadisch wat gewerkt, genoot te veel van andere dingen. Maar ben toch echt van plan, als de boel weer aan kant is er mee verder te gaan. Heb toch niet voor niks al die mooie quiltlapjes aangeschaft. En ook hier ben ik al weer verleid. In Terneuzen vond ik dan ook nog een winkeltje met o.a. wat rekjes(4 stuks) met quiltlapjes. Twee stuks. Een witje en een zwart/witje....voor mijn Dear Jane's project.

18 opmerkingen:

Berna zei

Fijn weer iets van je te lezen. Ik scrolde door mijn bloggerslijst en dacht dat mijn lijstje niet meer was bijgewerkt (nieuwe berichten verschuiven naar boven in de lijst) en daardoor veel van je had gemist. Niets van dat al. Fijn dat jullie zo snel je draai weer hebben gevonden. Nu maar hopen dat je spullen er snel zijn en dat de kinderen vandaag een leuke dag hebben gehad op school.

ria vogelzang zei

Nou, zo'n verhuizing is ook geen kleinigheid.... Dus eerst maar eens rustig alles in en om het huis doen en uitpakken, etc.....!!!
En ons op de hoogte houden (vinden we natuurlijk SUPER!!), maar komt echt op een tweede plaats, hoor!
Hoop dat alles succesvol gaat met inrichten...!!

wilmakuin zei

Wat heerlijk om te lezen dat jullie het al zo redden in Nederland. Het is toch een hele overgang. Dit gaat weer helemala goed komen met jullie....

Annelies zei

Wat leuk weer wat van je te horen. Ik hoor het al, je bent al weer volop in de "Nederlandse" running.

Yvonne aka sommeke zei

Dag Mirreke, plezant te lezen dat jullie je al goed terug hebben aangepast, 't was weer thuiskomen hé!

My name is Riet zei

WElkom thuis. Fijn dat het allemaal goed loopt bij jullie en dat je spulletjes nou gauw uitgepakt kunnen worden.

christine zei

oh Miranda wat heerlijk om telezen dat jullie weer een beetje geaard zijn in nederland.

ja het valt echt niet mee he zo,n grote verhuizing. en het weer is jullie gezind het was best koud hier hoor van de winter.

je quilt lapjes wachten wel geniet van al het nederlandse weer straks het echte koninginnedag gevoel dat is toch maar alleen hier !

christine

Chris zei

Dat klinkt allemaal heel goed! Fijn dat de kinderen zich al zo thuis voelen. Tja, het zal wel moeilijk zijn voor hondlief om de Amerikaanse gewoontes af te leren. Vooral als je zo'n kastanjeboom in je tuin hebt staan. Lijkt me prachtig trouwens. Sterkte Miranda bij al het geregel en geboen. Dat komt allemaal wel goed. En liefs van mij.

Birgitte zei

Ik had jouw berichtjes al gemist, en dus al vaker je site bezocht, maar er stond toch echt niets. Ik heb zelfs al gezocht op "Nederlandse avonturen van de familie Sol". Maar ook daar was niets te vinden. Met andere woorden, fijn je weer terug te zien/horen/lezen.

PS: misschien is de Nederlandse avonturen van de familie Sol wel een goede nieuwe naam voor je avonturen????????

Petra zei

Heerlijk je update te lezen. Hoop dat de container snel komt en je je "eigenste" spulletjes weer om je heen hebt. Dan voel je je vast nog meer thuis!

conny's quilts en creaties zei

Fijn dat jullie al weer zo goed wennen! Straks zijn je eigen spullen er en dan kun je je lekker weer inrichten! Dat zal nu wel even druk zijn....

katrien zei

Hé,leuk nog even iets van je te horen.En blijkbaar ben je het al heel gewoon in Nederland,wat kan een mens zich toch snel aanpassen hé.

Juud zei

Nou hopelijk heeft iedereen zijn draai weer gauw gevonden.En kan jij weer aan t quilten.Hoop dat je hier ook mooie lapjes zult vinden, maar in Amerika is vast veel meer keus of niet?

Bibi zei

Fijn dat jullie alweer helemaal gesettled zijn. Grappig ook dat het sociale leven ook weer gewoon verder gaat alsof jullie niet weggeweest zijn:-)Dat maakt het toch wel makkelijker om het leven weer op te pakken daar.

Mascha zei

Ik ben blij om te lezen dat het goed gaat met jullie. Het is toch maar weer wennen om terug in Nederland te zijn.
Groetjes Mascha

goof zei

Hoi meissie, wat klinkt het allemaal goed!
En vindt Jack zijn werk ook leuk?
Ik hoop dat je snel je eigen spulletjes weer om je heen hebt.
:o)

Johanna Zweden zei

Hallo lieverd welkom terug in Nederland, aan de ene kant zal je beste wel blij zijn, om weer in Holland terug te zijn, de omstandigheden zijn niet leuk, hoe en waarom, maar heerlijk zoals ik las, je neemt en de kinderen meteen de draad weer op. of zoals er niets gebeurt is.
Ja verhuizen blijft een stressvol geschiedenis, maar als je weer aan kant bent, dan...... nu vul maar in.
Liefs Joke en ik hoop dat je meubeltjes al staan

Lida zei

Wat leuk dat jullie er al in zitten, goed het is nog kamperen, maar je bent tenminste "thuis" en wat fijn dat de kinderen al zo lekker ingeburgerd raken! Hoop dat je DH het ook goed naar zijn zin heeft en hoe staat het met jullie USA huis? Nu je zult wel geen tijd hebben om naar Veldhoven te gaan, maar je hebt dus vlakbij al een voorraadschuurtje gevonden! Veel plezier en geluk in je nieuwe thuis en ik hoop dat je spulletjes nu snel aankomen, groetjes
Lida