maandag 5 april 2010

Onze eerste week....

Onze laatste autorit in Virginia van Forest naar het vliegveld Dulles verliep niet echt zoals geplant. Als eerste reden we al vrij snel verkeerd... maar ach, een half uur vertraging probeerde manlief tijd in te halen door wat sneller te rijden en jawel hoor.....wiew,wiew,wiew, blauwe zwaailichten achter ons. Nee...zitten blijven en wachten totdat de agent ons raampje nadert. Raampje open en ja, waarom reden we zo hard? Vliegtuig halen...verkeerd gereden, moeten op tijd zijn ivm de hond...ja dat mag niet meneer...nee weten we, maar ja, toch proberen....ok voorkomen volgende maand, want 20 miles te hard gereden, dat mag niet hoor. Maar bel maar naar dit nummer...Enne niet meer speeden hoor! En dus na onze eerste en laatste boete in de States vervolgden we ons laatste ritje naar het vliegveld. Eenmaal aangekomen bleek dat ons hondehok voor deze vliegmaatschappij United niet goedgekeurd werd. En ja, na een half uur zoeken en $135,- minder voor een nieuw hok , nog eens $200,- voor Sam zijn ticket konden we dan toch verder reizen, maar nu zonder Sam, die was samen met onze koffers verdwenen. Deze keer mochten we ook maar 1 koffer mee nemen en konden voor de overige koffers $50,- stuks afrekenen. Kortom een duur dagje....Dan eindelijk konden we aan board.... en dat bleef maar duren.... vertraging door niet werkende tv schermen in het vliegtuig, ja heus, vertrokken we een uur later dan geplant....

en kwamen pas maandag om 8 uur in de ochtend aan in Brussel. Na de koffers wordt Sam weer bij ons gevoegd en ietwat suffig kijkt hij ons aan. Hij heeft het goed en rustig doorstaan wordt ons verteld. Ons geregelde busje met chauffeur stond al klaar en tegen 10 uur stonden we bij opa Piet in Terneuzen voor de deur. Na koffie met heerlijke Zeeuwse bollussen en meerdere familieleden, een paar uur extra slapen(ivm de gemiste nacht) en ons Nederlandse leven kan beginnen! Ook Sam slaapt wat en beseft nog niet echt wat er met hem is gebeurd. In de namiddag even naar Ellen en Jeff, die voor Sam zijn voer voor hier alvast gekocht hadden, want 1 maaltje eten mochten we maar meenemen voor hem. De rest zit voorlopig nog in het schip. 's Avonds zelfgemaakte frietjes, sla en appelmoes en frikandel speciaal(en lekker dat het was!) bij opa en oma waar later nog wat familie(mijn broer met zijn gezin) ons komt verwelkomen en daar staat onze Nederlandse auto al klaar.

Volgende dag moet er een hoop geregeld worden. Voorlopig even inwonen bij mijn schoonzus Anne-Marie, Karel en 3 kinderen en hun kleinere hond in Bergen op Zoom. Dan gaan inschrijven bij de gemeente Roosendaal en de school wordt geregeld, huurcontract van het huis is getekend waar we de 23ste deze maand inkunnen. Na de pasen kunnen de kids gaan beginnen. Nikkie mag naar de brugklas...voorlopig HAVO, en na een IQ test zal blijken wat ze zal gaan vervolgen. Joey wordt geadviseerd om HAVO 4 en 5 te doen vanaf volgend jaar. Dit ivm zijn leeftijd want bij vervolgen van VWO zijn ze bang dat hij het het te snel beu zal worden. Want hij heeft die stof nodig voor de examens. Balen maar ook hij beseft dat het ook hier weer niet anders blijkt te kunnen...Maar ook worden de Grootjes bezocht, waar de shoarma-geur ons al tegemoet komt. Lekker bijkletsen en al gauw voelt het weer aan of we nooit weggeweest zijn. We genieten!

Volgende dag weer terug naar Terneuzen, opa Piet gaan helpen. Die is bezig zijn nieuwe flatje in orde aan het maken. De heren werken daar terwijl de dames zijn huis weer wat poetsen na onze invasie. Sam verkende ondertussen zijn eerste wandelingen in Nederland. We zien dat hij heel voorzichtig zijn nieuwe omgeving ondekt. Het gras is zacht hier, niet van dat stugge gras net als in Spanje en Amerika. Maakt veel kennis met loslopende hondjes hier die toch best wel eng(denkt hij dan) zijn. Veel auto's, fietsen, brommers en wandelaars die ineens allemaal zo dicht rondom je komen en in grote getalen aanwezig zijn, is ook best eng in Sams ogen. Maar langzaam gaat het steeds beter en we lachen heerlijk om zijn reacties. Ook zo dat hij lekker in opa zijn tuintje op dat o zo zachte gras ligt....hmmm lekker snuffen aan al die vreemde geurtjes ...terwijl er dan ineens een vlieg rond zijn oren vliegt....hij spingt op en rent snel in huis....eh eng hoor! Ook staat hij heel vreemd te kijken naar een mevrouw die naast haar volgeladen fiets loopt.....nou da's wel een vreemd beest....je ziet het hem denken...... ojee, batterij is leeg. Lees maar vast, en wordt weer wel vervolgd!

27 opmerkingen:

Anoniem zei

Welkom thuis! Geniet maar heerlijk hoor. Lekker eten en familie daar kan niets tegen op!
Heel veel succes voor de toekomst gewenst.

Mona.

Natasja Valentijn zei

Wat een reis hebben jullie achter de rug, maar gelukkig weer veilig op Nederlandse bodem. Ik kan me voorstellen dat de hond er nog wat moeite mee heeft. Al die nieuwe geluiden en ervaringen...dat is toch allemaal wat. Ik vond het erg leuk om je blog weer te lezen, want ik heb nog wel aan je gedacht. Succes met alles en ik hoop voor je dat jullie snel je nieuwe huis kunnen betrekken.

ria vogelzang zei

Gelukkig dat jullie al die avonturen hebben doorstaan...... Wat een toestanden, zeg!
Fijn dat je toch kunt genieten; jullie hebben toch een behoorlijke dosis geestelijk elastiek, hoor! Geweldig!!
Hopelijk kun je straks zonder problemen in jullie nieuwe huis en dan een nieuw nestje bouwen!
Wens jullie allemaal een heel goede week!

Margo zei

Zo, en voor je het weet, zit je al weer een week in NL. Wat een hoop geregel, de eerste dagen he? Wel fijn dat jullie al gelijk een school voor de kinderen hebben. Dat is natuurlijk een voordeel als je terugggaat naar een stad die je al kent.
Heel veel succes de komende tijd, ik hoop dat jullie container snel aankomt. 't Is tenslotte niet de drukke (verhuis)tijd, in de zomer, waar wij altijd in verhuizen:(, dus dat moet goed gaan!!!

Yvonne aka sommeke zei

Dure laatste dag in Amerika maar de nieuwe start in Nl klinkt goed!
Alleen dat arm Sammeke moet wat wennen! En de kids, hopen maar dat het goed gaat op school!
Hug uit het Antwerpse!

Petra zei

Fijn weer een up-date te lezen!
Veilig aangekomen na wat strubbelingen. Ja hoor, naturlijk zet er maar in van de frikandel ;-) Durf je wel, hi hi hi.
Die Sam maakt dus heel wat mee. Dikke knuf voor hem!
Ben blij dat jullie weer in Terneuzen zijn en doe de Zeeuwtjes de groeten van ons.
Liefs Petra

Berna zei

Dat was een heftig eerste weekje. Sterkte met de komende week en de kinderen veel plezier op school. (Zal niet meevallen).

Katrien zei

Wat een verhaal.Maar je bent dan uiteindelijk toch goed aangekomen.En ja nu is het voor iedereen wat aanpassen.Maar dat gaat wel lukken hé.

conny's quilts en creaties zei

Wat een avonturen alweer Miranda. Welkom terug in Nederland en ik hoop dat julle allemaal vlug je draai zullen vinden!

Tink zei

Ha Miranda! Wat fijn dat jullie zo'n goede terugkeer hebben, ik lees je blog al jaren en vond het leuk te lezen dat je je on Roosendaal gaat vestigen. Ik ben er niet zo bekend mee, Ben er pas 1 keer geweest maar mijn dochter woont er. We zijn er een week geweest voordat we naar de USA vertrokken, een heel leuke plaats! Hoop dat jullie gauw weer gesettled zijn!

Anoniem zei

Hoi Miranda
lekker dat je zo heerlijk thuis vewelkomt ben. het zal wel heel erg wennen zijn voor jullie dat is zeker.
doe het rustig aan anders loop je je zelf voorbij na zo,n grote verhuizing.
liefs christine

conny ten berge zei

Wat heb je alweer een boel gedaan in Nederland, jullie zullen vast gauw gewend zijn!

Birgitte zei

Fijn,
dat jullie heelhuids hier aangekomen zijn.
Grappig,
dat ook de hond een jetlag heeft.
Lief,
hoe jullie opgevangen zijn.
Succes,
bij het wennen aan onze eigenaardigheden.

Francien zei

Nou welkom allemaal in Nederland weer!! wat een avontuur...maar het is allemaal gelukt..veilig geland en nu aclimatiseren..gaat vast en zeker lukken!!
groetjes Francien.

Bibi zei

Ik kan het me toch maar moeilijk voorstellen hoe het moet zijn om zo snel je huis en alles achter te laten om terug te gaan (moeten)naar NL. En moet je nou voor die bekeuring terug naar de VS? Toen ik in NL woonde was een collega van mij op zakenreis in de VS en toen kreeg hij ook een boete voor te hard rijden en die moest echt naar de VS om voor te komen anders zou hij problemen krijgen bij een volgend bezoek aan de VS. Jullie komen toch nog wel een keer op vakantie ofzo?

greet's foto's zei

welkom in Nerderland hoor,,en het is lekker weer,goed om weer in te burgeren.fijn dat alles zo goed verlopen is.en nu op naar je eigen woning,dan begint het gewone dagelijkse leven weer.lieve groetjes oma nijn

Annelies zei

Welkom in Nederland.
Wat leuk dat je je belevenissen zo opschrijft.
Je hebt weer veel meegemaakt.

Mascha zei

Welkom terug in Nederland. Maar wat hebben jullie een reis achter de rug. gelukkig is alles toch goed gekomen. Ik hoop dat Sam snel gewend raakt hier.
Groetjes Mascha

Lida zei

Welkom hier in dit nu zonnige Nederland!
Nu dat voorkomen in de USA mogen ze dus op hun buik schrijven, wat een zielepoten om zich daar druk om te maken! Maar jullie zijn gelukkig goed aangekomen en dat is het belangrijkste. Nu veel sterkte met de verhuizing straks, je zal wel blij zijn dat alles zo snel is geregeld en ik hoop dat jullie huis in de USA snel verkocht wordt!
Nu alleen nog wac hten op je spullen van het schip, maar je hebt nu wel genoeg aan jehoofd, dus dat kan wel even wachten!! Veel plezier deze dagen en succes allemaal met werk en school! Groetjes
Lida

goof zei

wat een raar afscheid zo hè van Amerika,...
Ben blij dat jullie zo liefdevol opgevangen worden!
:o)

goof zei

Bedenk me net, dat je je blog in 't engels zou kunnen gaan doen, voor je Amerikaanse vrienden,...
:o)

Unknown zei

Wat een avontuur , zo´n "verre" vehuizing!
Als ik in Nederland (op bezoek)ben,
eet ik ook altijd friet met een frikandel speciaal! Heerlijk!
Groetjes Berbel

Unknown zei

Welkom thuis is het mooie Brabant....

Mario zei

Welkom terug, wordt de blog nu omgedoopt in "de nieuwe avonturen van de familie Sol"? Wat een gedoe met de terugkeer trouwens. Ik had destijds een groene kaart (die overigens gewoon wit was) en was die vergeten in te leveren. Toen ik daarna eens terugging op vakantie naar de USA had ik daar ook wel serieuze problemen mee en flinke vertraging ook. Moest bijna voor de rechter komen en niet doorvliegen naar de plaats van bestemming.

Chris zei

Welkom 'thuis' Miranda! Dat was een afscheid van de VS zeg. Om nooit te vergeten. Maar gelukkig zijn jullie veilig hier aangekomen en inmiddels is de 1e week alweer voorbij. De kinderen in hun nieuwe klas, spannend hoor. Is Sam al gewend aan dat zachte gras en zijn omgeving? Nou joh, heel veel sterkte bij alles wat nog gedaan moet worden en liefs van mij.

MarianneD zei

Wat een verhalen weer! Vervelend dat Oom agent weer roet in het eten moest gooien..;-)
Welkom in Nederland Miranda,en zo te lezen was het weerzien toch weer héél gezellig!

Bibi zei

Hoi Miranda,
Ik dacht ik laat weer even een krabbeltje achter. Jullie zullen het wel ontzettend druk hebben, ik hoop dat alles goed is!
Groetjes, Bibi