Laatst had ik toch mijn eerste eigen honingkoek gebakken. En ik moet zeggen dat hij heerlijk was. En aangezien er al vraag naar het recept was bij deze dan.
Benodigdheden:
250 gr. zelfrijzend bakmeel
100 gr lichtbruine basterdsuiker
3/4 theelepel nootmuskaatpoeder
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
1 1/2 kaneelpoeder
125 gr honing
2 eetlepels gembersiroop(zelf heb ik gemberpoeder gebruikt bij gebrek aan de siroop)
iets meer dan 100ml lauwe melk
Oven voorverwarmen op 150 graden C of 300 graden F.
Alle ingredienten behalve de vloeibare mengen en doorroeren. Dan de melk er langzaam door roeren tot het cakedeeg- achtig is. Eventueel wat perle suikers erover strooien. In een ingevet hartvormig bakblik plaatsen en ongeveer 45 minuten laten garen. Voor het lekkerste resultaat enkele dagen laten rusten in freezerpaper. En een plastic zak erover. Smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten