donderdag 5 juni 2008

Nikkie's avontuur bij dr. Drew

Vandaag was de grote dag voor Nikkie. Haar gips mag er af en de pinnen, die tijdens de operatie zijn bevestigd mogen er, als het goed is, uit.
We moeten er om 11.30 uur zijn en we halen Nikkie van school. Ze lijkt ontspannen en leest onderweg wat in een boekje.
Eenmaal daar, bij de Orthopeadic Clinic valt het ons op dat wij gedrieen, de jongste aanwezig in de wachtkamer zijn. De meeste wachtenden zijn 70+. We worden na 10 minuten geroepen en worden in een castroom gezet.
Niet veel later komt er een nurse, die vakkundig het gips er afzaagt. Het is voor Nikkie wel een emotioneel avontuur, ze ziet er erg tegen op, maar nadat het gips er af is, valt het haar uiteindelijk mee. Daarna moet ze nog even een foto maken voor de dokter.

Vervolgens is het wachten op dr. Drew, een zachtaardige en humorvolle arts, waar Nikkie wel vertrouwen in heeft. Eenmaal binnen vertelt hij Nikkie dat het er allemaal erg goed uitziet. Goed genoeg om de pinnen er uit te halen.
Maar eerst moet hij zijn gereedschap gaan halen; " I'm going to fetch my jackhammer and dynamite", vertelt hij. Gelukkig kan Nikkie er wel om lachen in al haar spanning. En niet veel later zijn de pinnen er uit en mag er een pleister op en kan haar arm in een mitella. Het is nu de bedoeling dat ze intensieve fysio gaat krijgen, drie keer per week voor 4 weken lang en dan ook nog thuis oefeningen om alles weer goed te laten functioneren. Dat wordt een vakantie inclusief!!

Nikkie hoeft niet meer terug naar school, morgen is het de laatste dag voor de vakantie en we besluiten bij Benjamins te gaan lunchen om het te vieren.

Het is te warm, ongeveer 32 graden, om buiten te zitten, dus zitten we binnen, onder de gesigneerde foto van Ronald Reagan......jajaja....Benjamins is niet zo maar een tentje!!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hé Nikk, wat goed van jou. En nu goed oefenen in de vacation...

Petra zei

Goh wat een grof geschut allemaal. Hartstikke knap van Nikkie!
Die lekkere lunch hadden jullie zeker verdiend. Op naar de zomervakantie. Wat is het puffen he?, nu met het weer.

Anoniem zei

heej Nik,

Raar gevoel hè gips eraf!!!
maar wel lekker kan je weer fijn douchen

groetjs van Lars

ps tot over 10 dagen!! -xxx-