woensdag 4 juni 2008

Wat we zo al gedaan hebben de laatste week


Nog 2 dagen en het bezoek van zuslief zit er dan weer op. En wanneer zij vertrekt, a.s. vrijdag middag, begint hier de kinderen hun zomervakantie van tig weken. Ze hebben er zin in. Vooral het komende bezoek aan Nederland zien we erg zitten.
Maar eerst maar weer eens wat over wat we afgelopen dagen zo al gedaan hebben. Joey heeft de laatste week nog overgangsexamens (elk jaar hier), nadat ze dus net de SOL-testen achter de rug hebben. Het rare is, dat hij zijn boeken al ingeleverd heeft en dus daar niets meer aan heeft. En hij weet de uitslag pas begin volgend schooljaar. En omdat ik Nikkie toch moet halen en brengen (ivm haar arm) naar school, neem ik Joey ook mee. Hier wat foto's over het erg goed geregelde verkeer, waar bij elke school een sherrif het verkeer regelt.
Natuurlijk stond winkelen op het lijstje met inmiddels een aantal bestellingen vanuit NL. Net voor Anya vertrok had ze van haar o zo handige koffer, de rits kapot getrokken. Ze kon dus op het laatste moment gelukkig bij Sjan een koffer lenen. En ging ze dus hier op zoek naar een goede vervanger. De koffers zijn hier in zeer veel winkels verkrijgbaar en we gingen dus op zoek naar de beste koop. Na een dikke week kijken en vergelijken kwamen we een 4 delig set van Samsonite (op 4 wielen) tegen, voor het luttele bedrag van $55,-. Okee, nog 5% tax erbij en madame had een goede koop gesloten. Ze waren wel niet dezelfde als die ze had, die stonden hier voor de dubbele prijs. Hoe ze op de terugweg alles meeneemt zien we vrijdag wel. Natuurlijk zijn we in verschillende kleding en schoenenzaken geweest en hebben veel bekeken , maar niet echt veel gekocht. Hier eens een shirtje, daar een jurkje, een shampootje........maar dat mocht de pret niet drukken. Met de vochtige en hoge temperaturen van rond de 34 graden en elke dag kans op onweer en af en toe tornado waarschuwingen in de lucht, is het in de winkels en mall goed vertoeven. Overal blaast de airco, in huis, in de auto.....overal airco. Maar eenmaal weer buiten, dan lijkt het of er een warme fohn op je blaast.
Ook gaan we decoratiewinkels binnen. Er is er een waar ze het jaar door kerstbomen en ballen verkopen.



Raar hoor, zo midden in de zomer. We rijden dus weer lekker de omgeving rond. Genieten van de mooie vergezichten. En we verbazen ons nog steeds over de bovengrondse stoplichten, die maar bengelen in de wind.
Ook zijn ze hier al vanaf het moment dat we hier zijn komen wonen aan een weg (de 221) verbreding bezig. Veel mensen in dienst, waaronder ook veel hang personeel lijkt ons, en het schiet maar niet op. Verwacht wordt dat ze nog zeker tot eind volgend jaar bezig zijn. De strepen op de weg worden ook af en toe opnieuw geplakt, ja geplakt en zodra het flink regent laten de strepen los en vliegt die alle kanten op. Echt niet handig dus. Vooral niet wanneer het 's avonds flink regent en zonder het licht van lantarenpalen, raak je dus wel eens het spoor bijster.


Maar zo gaan we regelmatig eens lunchen, b.v. bij de Olive Garden. Onze geplande golfafspraak met Cathy wordt door kans op onweer afgelast. Helaas wordt het dus niet meer mogelijk voor Anya, deze vakantie. Want ook "golf-juf" Cathy heeft een drukke agenda de laatste weken van school.

Voor morgen staat het bezoek gepland aan het ziekenhuis. Nikkie is erg zenuwachtig voor de afspraak. Maar met een boekje lezen valt ze 's avonds in slaap.

1 opmerking:

kastelke zei

Die eerste foto van je in dit bericht lijkt wel op een schilderijtje van Van Gogh!
En ik ken het: ik vertrek altijd met 2 koffers naar Amerika: 1 volle, en die pas dan in een grotere die leeg is. En als we terug komen, dan zijn beide koffers vol. Per persoon!
Veel succes in het ziekenhuis! Hopelijk is alles naar wens genezen.