zondag 23 november 2008

Shop till you drop

Nou opa heeft geweten dat hij wat weinig kleding bij zich had. Altans wel voldoende kleding, maar veel te weinig voor in de koffer voor de terugweg, vind ik dus. Gelukkig wil hij wilde nog wel zo'n overhemd als dat hij vorig jaar hier gekocht had. En dus gingen wij vrijdag namiddag de mall in, terwijl de kids aan het sporten waren. En dus bekeken we deze keer eens uitgebreid de mall...dronken een frisje met vele ijsklontjes op een terrasje.....keken weer verder en kocht hij een flanellen exemplaar en een mooie ijsbauw trui. Tegen half zeven haalden we de kindjes weer op en reden we naar "de buren", een eetcafe vlak bij Jack's werk. En aangezien hij daar met enkele collega's een afzakkertje aan het nemen waren gingen we maar even met zijn allen naar binnen. Opa kletste net zo makkelijk als ons met hun en na een kwartiertje gingen de heren weg en wij besloten daar te gaan eten. Het was weer erg lekker overgens.

Vrijdag was het weer wisselvallig. Af en toe een sneeuwvlokje, maar ondanks dat het vroor zagen we het niet echt meer terug. Rond de middag hadden we in de koude wind een uurtje in de omgeving gewandeld....bergje op...en bergje af. En lagen we al bijtijds in bed.

Zaterdag ochtend, na het ontbijt hebben opa en ik een appeltaartje en een krentenbroodje gebakken. Jack bracht samen met opa, Joey naar Michael, die mocht komen logeren. En na terugkomst gingen we nog even shoppen naar de mall. Opa wilde toch nog terug om zijn blousjes, en dus werden er maar wat meer aangekocht, en ook nog maar een trui erbij. En alles met flinke korting.....leuk toch! Maar ook Nikkie had eigenlijk ook nog wat kleding nodig. Dus keken we ook voor haar in verschillende winkels. En ook zij slaagde daarin. Leuke laarsjes met bondvoering, een vestje, 2 wintertruitjes en wat t-shirtjes met lange mouwen. Want onze dame liep nog steeds in der t-shirtjes. Zelf had ze het zeker nog niet nodig gevonden en had zij het niet koud......
(Maar vanaf vandaag,zondag, heeft ze toch winterkleding aan. )

In de namiddag belde Gabrielle en ze kwam spelen en logeren tot grote vreugde van Nikkie. De dametjes speelden lekker terwijl wij een echt leesavondje hadden met al die heerlijke Nederlandse lektuur....en zongen ze St. klaasliedjes bij hun schoen die voor de open haard gezet werd. Gabriella dacht nog even hard op, of dat hij toch wel zou komen.....maar dat ze het erg leuk zou vinden! Hihihi, gekke meiden, natuurlijk komt hij langs...En natuurlijk waren ze 's morgens nieuwsgierig en waren weer zielsgelukkig met hun snoepgoed.
Mam, wil jij die mandarijn
Ik was tegen 8 uur samen met manlief beneden en besloot na het ontbijt een flinke pan met stoofvlees(met Leffe bruin) te maken en de rode kool die ik al eerder deze week maken wilde, werd nu ook maar gemaakt. En dus tegen 12 uur was alles klaar. Dan rinkelt de telefoon....Cathy.....of we mee willen gaan lunchen....nee dus.....kom maar hierheen. Dan nog even aardappelen schillen en koken, appeltjes stoven met suiker en kaneel. Maar voordat dit klaar is arriveert ze samen met Joey en Michael. Gezamelijk eten we de typisch Hollands/ Vlaamse pot. Het smaakt heerlijk met die koude temperaturen.
We zitten te vol om nog een appeltaartje erbij te eten. Daarna gaan Cathy and me nog even shoppen. Ook ik ben weer wat kleding rijker, een jurkje, wat t-shirts met lange mouwen en een jasje. De mannen kunnen zo ook weer eens samen zijn en zitten nog zelfs een poosje buiten in het zonnetje(7 graden)met een bakske koffie.

Ook worden de tosties geintroduseert en bakt Jack zeker een heel fabrieksbrood erdoor, net als de Goudse kaas. Ze smaken heerlijk vindt Joey....die er duidelijk niet genoeg van kan krijgen....vooral niet met zijn currysaus! En tegen bedtijd staan er nu 4 schoenen, jawel, zowel Gabriella als Michael blijven nog een nachtje slapen. Benieuwd of hij weer zal langs komen......?

To be continued in the next episode of.....

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Och wat gezellig klinkt het weer. Sinterklaasje is al vroeg bij je....lekker hoor, past toch helemaal in deze tijd van het jaar....heb je een leuk jurkje gekocht?

Hier is de sneeuw bijna weg, vanochtend was er zelfs door de ANBW een weeralarm afgekondigd omdat men had verwacht dat er, door het weer, ongeveer 500km. file zou staan, maar het viel mee gelukkig..
Geniet van opa Piet zijn bezoek en tot bels...

Kus van je zus..

kastelke zei

Jullie hebben het daar echt wel gezellig: snoepen, lekker eten, shoppen,...
Is het recept van de chocolade fudge van deze opa die nu op bezoek is? Geef die lieve man dan maar een lekker kus van me, want gisteren heb ik dat recept eens gemaakt, en wij vinden het hier heeeerlijk lekker. Net zoals de havermoutkoekjes die ik al voor de zoveelste keer gebakken heb.

Anoniem zei

Gezellig druk hebben jullie het maar weer. Krijg gewoon zin in eten bij het lezen van jullie avonturen. Heb je de kerstboom nu al staan. Dit was toch na Thanksgiving of wacht je tot 6 december. Ik ga in ieder geval dit weekend bakken en versieren voor de kerst. Woensdag en donderdag heb ik een open huis in kerstsfeer. Groetjes en tot horens.