woensdag 28 november 2007

Behalve de prachtige omgeving zien we ook road kills

wasbeer aan de kant van de weg

een stinkdier


Virginia opossum


Regelmatig(bijna dagelijks) hebben we wel te maken met dode beesten die hier op de weg liggen. Dit is even slikken voor ons (amper gewoon aan überhaupt beesten te zien, laat staan dode), zelf nu nog. Met regelmaat, 3 a 4x per week ligt er wel een bambietje of een van zijn ouders, wasbeertjes, eekhoorntjes, opossum en zelfs stinkdieren. Deze laatste ruik je al op afstand, soms nog dagen later rondom die plek. Er schijnt wel een ophaaldienst te zijn voor deze, maar de laatste wordt niet echt meegenomen. Deze laat een penetrante geur achter, die je, mocht er ooit een op je sproeien, alleen met tomatensap eraf schijnt te krijgen, want water verergert( volgens zeggen) de geur.

Mocht je herten aanrijden hoor je dit te melden bij de politie, maar ook de brandweer zien we regelmatig helpen om de dieren uit de auto's te verwijderen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

We lezen trouw je weblog en vinden het geweldig.Zo leer je vanzelf wat er allemaal in dat verre Amerika te beleven valt. Veel spannender dan in het brabantse land, of niet?
Gr.pa en ma

Annemiek zei

Ontzettend zielig die dode beesten allemaal, daar kan ik niet aan wennen. Hier lag een dood wasbeertje bijna voor de oprit deze week.

Anoniem zei

He Miranda

Misschien is het een idee om te vermelden, en dan hoef je deze reactie niet te vermelden dat wanneer mensen willen reageren ze gewoon anoniem moeten aanklikken, dan hoeven ze niet in te loggen....maakt het ze weer gemakkelijker om te reageren....
Kus Anya