woensdag 14 november 2007

Tv-dominees en schaatsles

In Lynchburg staat, een supergrote universiteit, de Liberty University, gesticht door Jerry Falwell, een controversieel en bekende, inmiddels overleden, tv-dominee.


Hij begon ooit in een verlaten bottelarij in Lynchburg, Virginia. Daar hield hij op zijn 22ste zijn eerste kerkdienst, voor 35 personen. Bij zijn overlijden, in 2007, liet hij een machtig imperium na: een kerk met 22.000 leden, een televisiestation en dus Liberty University. Een streng, christelijke universiteit en er zitten inmiddels meer dan 10.000 studenten op. Er worden naar het schijnt nogal wat studenten ingeschreven die door hun ouders als probleemkinderen worden ervaren. Men verwacht dat het strenge, gedisciplineerde klimaat van Liberty hen weer op het juiste spoor zal brengen. Zo zijn er strenge kledingvoorschriften en het is absoluut verboden om op de campus te 'daten'. Elk vergrijp of overtreding van de regels wordt met 'minuspunten' bestraft die al snel leiden tot een geldelijke boete, maar bij sommige overtredingen ook tot een regelrechte verwijdering van de universiteit. Een keer alcohol nuttigen strafpunten, drie keer betrapt op alcohol drinken verwijdering van Liberty. Maar in het dagelijks leven merken wij daar niet veel van hoor.
De man heeft dus zijn sporen in de stad achtergelaten, zoals jullie op bovenstaande foto kunnen zien. Onderdeel van de universiteit is de campus, waar nu nog steeds in een rap tempo, studentenflats worden gebouwd. Maar er is ook een ijsstadion, waar elk weekend ijshockeywedstrijden worden gehouden.

Maar dit stadion is ook open voor het publiek. Sandra, collega van Jack, maar inmiddels huisvriendin, is een groot schaatstalent die het erg leuk vindt om jonge kinderen schaatsles te geven.

En Nikkie krijgt dus ook les van haar en is ze regelmatig op de schaatsbaan te vinden. Het lukt haar al aardig goed en ze heeft er erg veel plezier in.

Geen opmerkingen: