dinsdag 27 november 2007

Thanksgiving vakantie is weer ten einde



Na een 5 tal vrije dagen zit de vakantie er weer op. De kinderen hebben heerlijk getuttert en het kalkoenfestijn zijn we weer gepasseerd. Dit wordt erger dan kerst gevierd,vinden ze zelf omdat dan de kadoos veel belangrijker zijn. Er is dus kalkoen uit de oven, de vulling, boontjes, zoete aardappelen uit de oven, aardappelpuree, vette jus, salades en doperwtjes. En toe taart. Met keuze uit pumpkinpie, appelpie(niet zo lekker als opa ze bakt), chocoladetaart(erg machtig), oreotaart( deze is puur suiker geloof ik en mier maar dan ook mierzoet)En dit alles wordt begeleid door mixdrankjes, bier en alleen ik een heerlijk rood wijntje.




Het begint hier trouwens al om en nabij 15.00 uur met eten, wat wel heerlijk is en dus om 20.00 uur heb je het gevoel dat het al stiklaat is.

Maar dat is ook de bedoeling want vanaf 's nachts 12.00 uur gaat er een winkel open met stuntprijzen en zo ongeveer ieder uur wel weer een andere met natuurlijk andere aanbiedingen. Dit is altijd de dag na Thanksgiving. Mensen (zo ook Joey en Jack) zeeten daar hun wekker voor (6.00) om vervolgens een tv te scoren die wel flink minder kostte dan normaal, en zolang de voorraad strekt. We hadden nl. nog steeds geen tv. Het feit dat er gestunt wordt met de prijzen was nu net het laatste duwtje dat ze nodig hadden. Nu alleen nog aangesloten worden bij de disk-boer.
Dus voorlopig kijken we maar wat filmpjes en............ Expeditie Robinson, ja, via de computer naar de tv(50 inc) die net zo breed is als mijn verfjes kastje, en lijkt het net of we er bij zijn. Zo'n groot beeld dus. Alleen zien wij het maandagavond maar dan wel zonder al die reclame. Heerlijk gissen met zijn allen op de bank over wie er uit zal gaan.

Ook hebben we nog 2 kerstbomen gekocht, 1 voor in de (living)kamer en 1 voor in de eetkamer of the diningroom. Eigenlijk wilden de boys hem boven de deur voor zo een raampje plaatsen, maar gelukkig was onze trap niet hoog genoeg. De bomen moesten meteen worden uitgepakt en na 4 uur prutsen stonden de bomen echt gigantisch te stralen, 700 en 800 lichtjes, die toch wel zeer doen aan je ogen (of je op zo'n druk patroon staat te staren en helemaal dizzy er van wordt), maar nu dus geen andere lampen meer nodig heb. De versiering komt later nog. Tijd zat. Want om nou die dingen weer af te breken.................daar had niemand zin in.


In de straat zijn er wel al mensen die hun hele huis en tuin al versierd hebben. Zo is dus voor elk raam wel een krans met rode fluwelen strikken. Ook met verschillende bomen met lichtjes, maar sommigen weten niet van ophouden. Zo staat er een tuin met zeker 30 rendieren en bomen verlicht, een ander heeft zoveel staan dat je niet eens zie wat het is, en als je dus stopt om te gaan kijken (winkel zeker) vinden ze het niet leuk dat je dat denkt, iets te veel dus.

Zal ik opnoemen wat ik zo even zag, kerststal van 50 cm, bomen in alle kleuren en maten, sneeuwpoppen, santa's en engeltjes ook zo in elk formaat,plat en rond, klein en groot, sleetjes, rendieren en dit in een tuin a la onze achtertuin in Roosendaal. O ja en ook het huis en hek waren voorzien van ....................ja, lichtjes. Deze mensen willen vooral duidelijk maken dat ze het licht gezien hebben , denk ik.

2 opmerkingen:

Petra zei

Je kunt gerust foto's gaan maken, hoor, dat vinden die mensen heus leuk. Ik vind het grappig te lezen, hoe jij het leven in rural Virginia ervaart. Wij wonen in het heel drukke noorden van de staat.

Anoniem zei

He Miranda,
Wat een mooie blog heb je. Ben je al wat gewend daar in het Amerikaanse? Je kerstbomen zijn prachtig! Je hebt waarschijnlijk zo veel plaats dat je er echt twee moest zetten? Met heeeeel veeeel lichtjes. mmmmmmm. Ik krijg er ook zin in.
Liefs en groetjes Joyce