dinsdag 25 december 2007

Eerste kerstdag

Na eerst lekker te hebben uitgeslapen ontbijten we half op de kosten van onze nieuwe bakker.
Gisteren gingen we er een kijkje nemen rond 13.00 uur en we konden zonder te bestellen allerlei brood meenemen en kregen we er smal oak-bread bij(soort hupkes) en een ginger/cinnemon-bread met een heerlijke mierzoete topping er op. Deze laatste leek op een brownie, maar bleek een chocoladecake met vage gember en kaneelsmaak. Maar het heerlijkste was toch wel die topping. Hier gaan we zeker vaker om. Heerlijk bij de koffie.
We hadden ook een fijn volkoren met een subtile kaneelsmaak, maar ook zaten er cranberries in zoals bij ons de rozijnen er in zouden zitten. Heerlijk met vlokken of hagelslag en roomboter.

Na de koffie zijn we lekker gaan wandelen. Een route langs de James rivier van ongeveer 3,5 mile dat over een oude spoorlijn naar een eilandje dat in het midden van de rivier ligt. Het eilandje had nu een verlaten indruk, maar in de zomer schijnt er volle bak bedrijvigheid te zijn met fietsers, joggers, wandelaars en wild-life. De bomen waren kaal en je zag nu de rivier aan beide kanten kabbelen. Het viel op dat er een flinke stroming stond. Na een uur of twee te hebben gewandeld zijn we weer richting huis gegaan waar we na een bakje koffie ons langzaam richting het kerstdiner gewerkt hebben. Nikkie heeft nog mooie kerststukjes voor op de tafel gemaakt en we hebben rosti gemaakt voor bij het gourmet. Gisteren hebben we een tafelgrill hier gekocht, want we vonden geen spiritus voor te fondue-en. Gelukkig hadden onze Nederlands gourmetstel met pannetjes en spatels nog. Die hadden we hier op de grill gezet en jawel hoor het lukte gewoon. Dus hebben we toch net als vanouds met de pannetjes sausjes, eitjes, tomaten met kaas en andere mixjes gemaakt. Heerlijk bij de rosti, kip, we denken schnitsel, een biefstukje?, gehaktballetjes en natuurlijk een salade. Joey sluit met Nikkie af met een eigen gemaakte smoutie. Hij had een Magic Bullet gekregen van Santa. Dit is een machientje dat ijsblokjes eenvoudig hakt en samen met ijs, melk en vruchten een soort milk-shake maakt. Nadien nog een bakje koffie en kijken we home alone met zijn allen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Eens even kijken of het lukt om een reactie te plaatsen,,
Gr Fenny

Nicole zei

Hallo Miranda,

ik vond je blog via een link op weer een ander blog en heb een vraagje: zou je tijd hebben mee te werken aan een interview voor onze rubriek Expat Mama's van Het Moederfront?

Daarin vertellen Nederlandse vrouwen over hun leven in het buitenland. Jouw verhaal zou hartstikke leuk zijn!

Hoop van je te horen, en hartelijke groet,
Nicole Orriƫns (Redactie Het Moederfront)