maandag 24 december 2007

Vrolijke en Gezellige feestdagen en recept Cinnemon Rolls


Via deze weg willen we onze vele vrienden en familieleden in Nederland, Belgie en Engeland hele prettige, gezellige feestdagen wensen. Ik heb voor jullie een leuk kerstkadootje gevonden, zodat jullie in Nederland ook Cinnemon rolls kunnen maken op een Amerikaanse wijze. Hieronder volgt het recept speciaal voor jullie vertaald in het Nederlands :

Cinneman Rolls(24 stuks, kunnen ook ingevroren worden)

Benodigdheden:
3,5 cups all-purpose flour 900gr bloem
1package(2,25teaspoon)active dry yeast droge gist (2,25 theelepel)
1,25 cups milk 300ml melk
1/4 cup sugar 55gr suiker
1/2 stick butter 55gr. roomboter
1 teaspoon salt 1 theelepel zout
1 large egg 1 groot ei

Kaneelvulling:
1/2 cup sugar 110gr suiker
2 teaspoons cinnemon 2 theelepels kaneel
1/2 stick butter, melted 55 gram gesmolten roomboter
1/2 cup raisins 75 gram rozijnen
2 egg whites, beaten 2 eiwitten, opgeklopt

Bereiden:
Doe de bloem en het gist in een grote kom. Warm de melk, suiker, boter en zout tot dat de boter gesmoten is en het mengsel warm is. Roeren terwijl je de bloemmengsel toevoegd. Voeg het ei toe en mix het 3 minuten in de hoogste stand.Maak van het deeg twee kleine ballen. Die het deeg in een beboterde/ingevette schaal, en laat de gehele oppervlakte van de balletjes langs de boter glijden. Laat het afgedekte deeg op een warme plaats rijzen totdat de balletjes 2 maal zo groot zijn geworden, ongeveer 90 minuten. Rol op een licht bebloemde oppervlakte elke bal met een deegrol tot een lap van 40-20 cm.

Voor de vulling:
Oven voorverwarmen tot 190 graden C/375 graden F.
Meng de suiker,kaneel en gesmolten boter. Verdeel het over het deeg. Verdeel de eventuele geweekte in rum rozijnen over de deeglappen. Rol de lappen op,beginnende met de lengte.
Snijdt de worst op plakken van 2,5 cm en plaats ze op een ingevette bakplaat. Borsel de bovenkant van de plakken met opgekopt eiwit. Bedek het geheel en laat dit op een warme plaats nogmaals tot dubbele hoogte rijzen, ongeveer 30 minuten. Bak het af in 20 minuten. Serveer ze warm.

Veel succes en laat nog eens horen wat jullie er van vinden.
Tevens willen we onze familieleden bedanken voor allen geweldige kado's die we naar 1 week er na te mogen turen eindelijk mochten uitpakken. Heel erg bedankt,
namens ons allen.

Geen opmerkingen: