donderdag 27 december 2007

De tweede kerstdag

Da's wel apart, die kennen ze hier niet. Dus met onze gedachten lekker uit te slapen, bleken de bouwers uit de wijk hiernaast niet net als ons vrij te hebben en werden we langzaam gewekt met het geluid van getimmer. Er wordt in een straat naast ons, die sinds een klein jaar in ontwikkeling is nog voorlopig (vermoeden ze 5 jaar) gebouwd. Maar het was toch weer half tien voor we zaten te ontbijten.

Vandaag krijgen we de Engelse Cathy, Paul, Michael and granny Milly te eten en we hebben afgesproken dat ze rond 1uur hier zouden zijn. Na koffie en thee en fris met diverse tompoesjes(uit Nederland hier te verkrijgen) en truffels, zeebanket(kerstkado uit Nederland, bedankt pa en ma) hebben we gekaart, Two's and Tree's. Dit hebben we van hen geleerd en is een leuk gezellig spel, wat 5 keer gespeeld moet worden voordat er een winnaar is van het gehele spel. Ook opa deed aardig zijn best. De kinderen speelden spelletjes in de basement. Ook die hoorden we amper.

Na een voorgerecht van scampies in de knoflookboter met stokbrood hadden we weer een kaartpauze. Het hoofdgerecht bestond uit zelf gemaakte French frice, zoals hier de frites genoemd worden, een salade met rode paprika, lenteuitjes, bleekselderie, zongedroogde tomaat, kappertjes, geitenkaas, uitgebakken bacon en een ranchdressing. Natuurlijk appelmoes met kaneel voor onze jongsten en varkenshaas met een warme mosterdsaus (creme fraiche met Franse mosterd)of warme geflambeerde stroganofsaus (ui-paprika-champignons-bosui-verse groene pepertjes-creme fraiche-ketchup en cognac).

Natuurlijk werd er weer gepauzeerd met een vervolg op het kaartspel en toen het tweede rondje afgelopen was hebben we het diner afgesloten met vanille ijs overgoten met warme vruchten en voor de liefhebbers slagroom. Ook werden er nog menige verschillende smooties gemaakt door Joey voor degene die hier trek in hadden. Na nog gezellig gekletst te hebben en patience met 2 personen te hebben gespeeld, de nodige drankjes te hebben gedronken kwam er ook aan deze dag een einde. En rond 12 uur lagen we al weer prinsheerlijk in onze bedjes.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi familie Sol,

Wat gezellig klinkt het allemaal! En ook fijn dat Piet het naar zijn zin heeft!

Ook wij hebben de kerstdagen ook erg leuk doorgebracht op de Veluwe in een hotel.Kijk maar eens op www.hampshirehotels.nl/mooiveluwe....
We waren zelfs op de koffie bij de koningin in Paleis het Loo!

Veel plezier nog de komende dagen...!

Groetjes Pa en ma

Anoniem zei

He achternichtje, wat geweldig om een kijkje te kunnen nemen in jullie Amerikaanse leventje. Met verbazing heb ik de foto's samen met Anya bekeken. Wat een avontuur! Wat een leuk gezin! Het lijkt me heel leuk om je website af en toe te bezoeken om te kijken hoe het met jullie gaat! Heel veel lieve groetjes van Marianne(de Wijn) en familie