dinsdag 1 januari 2008

Oudjaar 2007

Niet te geloven, het is al weer de laatste dag van het jaar. We zijn hier al weer bijna 5 maanden en het is waar wat ze zeggen over de snelheid waarmee kinderen de taal kunnen leren, na 3 maanden kunnen ze zich al behoorlijk uiten en het begrijpen.



We krijgen vandaag 2 gezinnen van collega's met wie we de avond gaan doorbrengen en opa en Jack gaan vandaag oliebollen en appelflappen maken. Ik ga met Cathy inkopen doen bij de Samsclub en even samen lunchen, vandaag naar Ruby Tuesdays. Als ik rond 3 uur thuis kom liggen er al vele oliebollen af te koelen buiten in de screened porch en kan de verleiding niet weerstaan, even proeven. Heerlijk, we, ik bedoel ze hebben er behalve rozijnen ook abrikozen en cranberries in gedaan en het smaakt verrukkelijk. Ook de appelflappen zijn goed gelukt. Het ideale is dat de zon lekker schijnt en ze zonder jas buiten aan het bakken zijn en geen vette luchtjes zo in huis krijgen. De heren zijn gaan lunchen met de kinderen bij Frydays. Handig hoor zo al een warme hap achter onze kiezen te hebben vooralleer het feest begint.

Gisteren heb ik voor het eerst verse selderie gevonden, eindelijk, en heb dus gelijk een verse tomaten/groentesoep met balletjes gemaakt en die eten we vanavond maar met stokbrood en scampies als normale hap. De ene familie is lekker vroeg en heeft een karaoke- machine en een chocoladefontein meegenomen. De andere familie is ruim een uur later binnen en hebben hun oudste zoon thuis gelaten, deze bleek oververmoeid te zijn. We begonnen met wat gezamelijk eten en de kinderen besloten in de basement te gaan spelen, met het karaoke-spel, en nog meer meegebracht speelgoed. Ze hebben zich erg vermaakt want ze zijn amper naar boven gekomen.

Af en toe een oliebol, drinken of een chocolaatje halen en weg waren ze weer. De volwassenen hebben Two's en Tree's gespeeld. Een erg spannend spel dat bestaat uit 6 potjes. Je kunt kaarten kopen en dit gebeuren levert veel spanning op over wie deze krijgt. Opa speelt ook het spel mee en al is hij niet zo snel, hij heeft er duidelijk steeds meer plezier en lef in. Na even de tijd uit het
oog te zijn vergeten merken we ineens dat het 5 voor 12 is en gaan we op tv op zoek naar een klok. Dit is nog niet zo makkelijk, meer dan 100 kanalen, en ineens bemerken we dat het al 2 minuten over 12 is. We hebben het dus gemist,
maar al gauw zijn we aan het toosten en proosten, kussen en wensen elkaar al het goeds toe. De kindervuurwerk wordt mee naar buiten meegenomen, het vriest maar al gauw zitten we te knallen en blijken de enige in de straat te zijn die buiten zijn. Vuurwerk hebben we amper gezien, wat volgens Joey nog nooit zo saai is geweest, maar hij heeft wel een
hoop lol gehad met die knalerwten en pistoolknallers en de laatste sterretjes uit Nederland. We hebben toch een half uur buiten gestaan en zijn bedwelmd onder de rotzooi terug binnen gaan kletsen en al gauw gingen het ene stel weg. Deze hebben een tweeling van 4 die totaal op waren. Daarna nog even nagekletst met de Engelse over de nieuwjaarsviering en weldra gingen zij ook na een uurtje weg.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het zal ongetwijgeld oud jaar vieren op z'n ameerikaans geweest zijn.Leuk om mee te maken.Volgende keer toch maar op een of andere manier aan vuurwerk zien te komen.
Wij hebben met z'n tweeën maar TV gekeken tot 12.00 uur. Wel met oliebollen enz. Rond middernacht was t of heel Terneuzen de lucht in ging.Ook hier zijn een deel van € 60.000.000 de lucht ingevlogen.
Anya en Ron zijn op 1e nieuwjaarsdag geweest.Gezamenlijk lekker gesmuld van t diner, dat je moeder had klaar gemaakt. Lekker......
Gr. Ma en Pa