maandag 14 januari 2008

Het gewone leven keert weer terug.

Na opa's vertrek was het weer even wennen voor ons allemaal. Maar al gauw zitten we weer in het gewone ritme. Opa heeft een goede terugreis gehad en daar zijn we blij om. We zijn allen benieuwd of de cinnemonrolls na de reis en het bakken nog lekker zijn. Dus laat het maar horen.
Afgelopen weekeinde waren we 15 jaar getrouwd en zijn we met zijn tweetjes naar een restaurantje geweest, The Olive Garden. Dit was gezellig en de kinderen waren elk bij een vriendje en vriendinnetje logeren. Dus ook die hadden een gezellige logeerpartijtje gehad. Ik had zaterdag Nedelandse cakejes gemaakt en een mon-chou taartje maar dan met Philledephia roomkaas, mon-chou is hier niet te krijgen. En de smaak was het zelfde. Wel handig. En zondag bij de thuiskomst van de kids hebben we gezellig thee/koffie met gebak en cake gehad. Erg hoog Nederlandgehalte. De Amerikaanse cub-cake zijn droger en zoeter en hebben een ice-ing topping erop(een mierzoet gesuikert en felgekleurd plakkerige goedje). Maar onze cakejes werden goed gekeurd net als de taart overgens.
Maandag is tegenwoordig schaatsles voor Nikkie en deze keer was ze in een beter passend groepje en vond ze het gelukkig weer leuk. Vorige week was ze bij vergevorderden ingedeeld met weinig kinderen. Maar nu zaten er meer leeftijdgenootjes bij. En met haar hockey sweater van de Pelikaan uit Roosendaal schaatste ze lekker warm.
Dinsdagavond is Joeys springturnen en na vorige week weer eens proef op een wedstrijdtrampoline gesprongen te hebben gaat hij deze week eindelijk weer springen. Hij is wel erg geschrokken dat zijn lijf (van 12 jaar naar 15 jaar)niet meer zo onder controle heeft maar na een half uurtje bleef hij staan na een salto. Hij mag voorlopig woensdag komen bij trainen, want hij wil weer bij een wedstrijd team. Maar hij neemt wel zijn UdI-tasje en Pelicaan-shirt mee. Dus de Bergse Turnevereniging en Roosendaalse Hockeyvereniging worden zelfs bekend in de United States. Okee, welliswaar zeer plaatselijk maar er moet ergens een begin zijn. Zo zie je, blijven hun oude clubjes toch een beetje bij ze..
We begrepen dat Brabant weer in de ban van de carneval begint te raken, maar hier doen ze dat niet. Wel beginnen de Valentijns spullen(rood en roze),Paaskonijnen(pastelkleurtjes) en St. Patrickspullen(groen) in de winkels te liggen. Ik woon geloof ik in een versier graage omgeving. Zelf houd ik me maar wat op afstand hiervan. Ben benieuwd of het erg toe zal slaan.

Geen opmerkingen: