maandag 7 januari 2008

Papkoeken en zoete broodjes

Opa heeft besloten dat hij broodjes voor de kinderen wil maken, want die blijven hun Nederlandse brood missen. We hebben er al behoorlijk veel verschillende geproefd van zowel "bakkers"(deze wegen zeker 2x zo zwaar als bij onze bakkers) als de supermarkt verpakte, als de supermarkt"bakkers". Of het is te droog, te zwaar, te oud, zure smaak aan het brood, te veel pitten, te gekruid en weet ik al niet. Nooit geweten dat die smaak zo belangrijk is voor een mens op een vreemde plek in de wereld voor langere tijd. Je wil echt dat stukje bekend eten af en toe proeven. Dus opa een recept voor witte broodjes gegeven en binnen no time hangt de keuken vol bloemstof. Lekker knedend maakt hij van bloem, zout, droog gist, melk, boter en een vleugje van opa's geheime item erdoor gemengd broodjes en........papkoeken, zoals we in Zeeuws Vlaanderen roombroodjes noemen. Binnen de korste keren ruikt het hele huis naar een bakkerij. Hmmm...... om honger van te krijgen. Gelukkig had ik nog custerdpoeder in huis en daar wordt de room van gemaakt. En na enkele uren van wachten mag het resultaat er zijn. We hebben er heerlijk van gesmuld, en Joey merkte nog op: Vooral blijven doorgaan met bakken opa!

Geen opmerkingen: