maandag 21 januari 2008

Koude tijden


Nou nou, de koude is duidelijk aanwezig. Gisteren overdag met de zon op het balkon -4 graden C en afgelopen morgen 6.30 uur was het -15 graden C. Zo koud heb ik het nog nooit weten te zijn in Nederland. Ik ben wel erg blij dat de zon schijnt overdag, dat maakt het overdag ook wat aangenamer in huis. Begrijp me niet verkeerd, de kachel doet goed zijn werk, maar het is toch fijn wat zonnestralen in huis te hebben. Voor afgelopen weekeind hadden ze sneeuw voorspeld, maar dat is niet gevallen. Ook hier zijn die wethergays niet te vertrouwen dus. Maar ondanks dat het zo koud is voelt het in Nederland toch vaak veel kouder aan, met zijn snijdende wind en regenachtig klimaat. Dat komt doordat er meestal geen wind is, altands niet in die mate.


Afgelopen 4 dagen waren de kinderen al vrij en vandaag ook want het is Martin Luther King jr day. Dit is sinds 2000 een officiele vrije dag voor de scholen en overheidsgebouwen in de States die plaats vindt op de geboortedag van de bijzondere man die de legendarische woorden sprak: I had a dream.

O ja, nog een leuk voornemen van een van de familieleden (Fenny), die wil ons elke week op de hoogte houden van hun avonturen. We stellen dit zeer op reis. Mochten er nog meer gegadigden zijn wij houden ons aanbevolen om jullie verhalen ook te lezen.

Geen opmerkingen: