maandag 26 mei 2008

Ons weekeind in Washington

Na eerst een rustdag op zaterdag vertrekken we zondagmorgen al om 8 uur richting Washington. We waren om 6 uur opgestaan.

Het weer is mooi en iedereen heeft er zin in. Gelukkig is het nog rustig onder weg en kunnen we lekker door rijden.

Onderweg lassen we weer een pauze in drinken we koffie bij de Mac. Natuurlijk eten we er eindelijk weer eens een Cinnemon Melt erbij. Ze smaken nog steeds lekker.

Naar mate we meer richting Washington rijden komen we steeds meer motoren tegen. Bijna allemaal met de Amerikaanse vlaggetjes op hun stalen ros. We arriveren rond het middaguur en besluiten eerst te gaan shoppen in de mall in Vienna, Tysons Corner 1. We kunnen er gratis overdekt parkeren, heerlijk met temperaturen boven de 25 graden. Het blijkt een 2 verdiepingen hoog gebouw te zijn. We kijken onze ogen uit, we zijn weer eens in de bewoonde wereld.



Hahaha, want afgelopen zaterdag waren we naar een aardbeienfeest geweest in de buurt van Bedfort en bleken midden tussen de Hillbilly's terecht gekomen. Het leek alsof we in een film van 50 jaar geleden zaten, inclusief de vele onverzorgde types en de life fiddelmuziek die voor de 'juiste sfeer' zorgde.

Maar dit terzijde, terug naar Washington waar de mensen en omgeving er weer moderner en verzorgder uit zagen.

We zagen vele meubelzaken, die ook allen hun waar on-line verkopen. Ook kleding van bekende merken, zelfs de Europese, waaronder H&M en Armani. In ieder geval meer dan 220 winkels. Wat een luxe! Na wat rond te kijken en plattegronden te hebben gekregen, bezoeken we de restrooms(toilet), wat allemaal gratis is in de States. Daarna besluiten we te splitsen in de jongens en de meiden. We bezoeken onder ander Banana Republic, Pottery Barn, Yankie Candle en nog veel meer. Iedereen vindt wel wat naar zijn zin. En zo heeft Nikkie weer kleding van de H&M en Joey zag wat bij Armani. Ook lopen we bij de Apple store binnen. Hier zijn we wel een poosje zoet geweest om een het een en ander live te kunnen bekijken. Mooi spul hoor!

Rond 4 uur besluiten we naar onze hotel te gaan. We hadden thuis al geboekt bij het Marriott hotel in Vienna. De Mall bleek er zo ongeveer naast te liggen.
Bij het inchecken worden we geholpen door een Nederlandse stagaire, Maaike en ze helpt ons in onze moedertaal. Ze regelt een grotere kamer en bezorgd ons een extra bed, helemaal geweldig dus! Kunnen we dus met 5 in een kamer. Onze kamer blijkt op de 12e etage te liggen, met zicht op......nee, helaas zien we veel bossen en dus geen Washington. De kamer is geweldig en al gauw blijkt dat iedereen even wil liggen met de benen omhoog.

We zijn ook niet echt gewend aan al dat geslenter. Voor het eten besluiten we in Vienna rond te kijken. De keuze wordt een Outback Steakhouse.

Ons plan om 's avonds Washington te gaan bekijken laten we maar varen, we zijn te moe!
In plaats daarvan bezoeken we de Whole Foods Market, een grote biologische supermarkt, en beseffen dat de mensen die hier wonen bijna niks hoeven missen. Wat een keuze aan boodschappen!!!! Alle groenten en verse vis liggen hier......gelukkig hebben we net gegeten.
Er is duidelijk verschil in aanbod ook zuslief valt het op. Net als planten en kruiden. Duidelijk meer de bewoonde wereld waar vele buitenlanders wonen, gezien de hoeveelheid spruiten, prei, venkel (de eerste die ik hier zie liggen) en nog meer van dat alles. Dit is bij ons beperkt te krijgen en niet altijd even vers. Als we rond haf negen terug in onze kamer zijn kijken we nog naar de tv, waar net Titanic op is, tot onze ogen dichtvallen....

Maandag

Vandaag is het een feestdag in Amerika, Memorial Day. Veel mensen hebben een verplichte vrije dag, zo ook Jack en de mensen van Azdel. Het beloofd een erg drukke dag te worden in Washington en we hebben dus wederom de wekker vroeg gezet. We willen eerst nog wat cruisen door de stad en dus rijden we er al vroeg.



Het is nog erg rustig en we parkeren de auto op een brug vlak bij het Lincoln Memorial. Vliegtuigen vliegen om de 30 seconde laag over onze hoofden en zijn duidelijk te herkennen.

Een van de vliegvelden is duidelijk vlak bij. Als we de trappen van het Memorial oplopen zijn er nog niet veel mensen aanwezig. Voor Nikkie en mij is dit de eerste keer hier en het is nog lekker rustig.
Maar plotseling is het gedaan met de rust, net nadat we foto's hebben genomen zijn er ineens bussen vol toeristen gearriveerd. We lopen daarna nog naar het Korian Memorial, een herdenkingsplaats van de Koreaanse oorlog.

Hier staan beelden van soldaten en ook vele Koreanen lopen hier rond. De temperatuur loopt snel op en het wordt erg snel, erg warm. Ons oorspronkelijke plan om op de mall te gaan lopen, richting het Capitol, laten we varen. In plaats van te gaan lopen besluiten we toch de auto te nemen, want de luchtvochtigheid is hoog.

Eenmaal in de auto proberen we voor Anya richting het Witte Huis (1600 Pennsylvania Avenue) te rijden, want ze wil weer even een kijkje nemen. Maar het valt ons op dat het niet echt druk is in de stad. We zijn zowat de enige die hier rondrijden.


We kunnen tot op 500 meter afstand onze auto parkeren. Heel veel straten zijn afgesloten en Jack en Anya besluiten er heen te lopen. De kinderen hebben het nog maar een half jaar geleden bekeken en zien het met de warmte niet zo zitten. Ik blijf dan maar bij ze, maar stap wel uit.
En als ik nog maar even op de stoep staat komt er een eekhoorntje tot vlak bij me. Hij doet allerlei kunstjes om maar iets te krijgen lijkt het. Ineens bedenk ik me dat we pinda's in de auto hebben. Dit eekhoorntje lokt ook de kinderen uit de auto.

We nemen foto's en eekhoorntje nr 2 komt kijken. En al gauw zitten ze te knabbelen. We vinden dit toch wel erg bijzonder.

Ondertussen fietst er een agent op de fiets voorbij en kijkt duidelijk in de auto's. Ook vliegen er helicopters rond. Inmiddels zijn ook allerlei stadsvogeltjes op onze pinda's afgekomen. En genieten we duidelijk van elkaar. Dan komen er zeker 10 agenten op motoren ons straatje inrijden en die gaan stil staan voor ons.

Het zal toch niet......Er klinkt een fluitje en de motoren trekken heftig op. Er volgen geblinderende zwarte auto's die in een razend tempo voorbij razen. Ik probeer foto's te nemen, maar die blijken niet echt gelukt te zijn, het ging te snel, kijk maar naar het resultaat. Dan raced er een ambulance voorbij en weer agenten te motor.


Dan is het weer stil. De agent op zijn fiets komt weer langs en ik kan het niet laten te vragen. Hij bevestigd mijn vermoeden. President Bush met aanhang reed net voorbij onderweg naar de begraafplaats in Arlington, waar de Memorial Day herdenking plaats zal vinden.

En als manlief en zus even later terug komen blijken ze niet echt dichtbij te kunnen komen. Na mijn verhaal begrijpen ze ook waarom. Wel hebben ze nog soldaten een eerbetoon zien maken aan het 1e division van het leger.

Maar de temperatuur is inmiddels boven de dertig graden en we besluiten Washington voor gezien te houden. Omdat we ook nog een terugreis van minstens 4 uur voor de boeg hebben, besluiten we weer richting huis te gaan. Maar onderweg komen we langs Leesburg, waar een Factory outlet mall is. Dus besluiten we er ook nog even een kijkje te gaan nemen. Het geheel doet denken aan Bataviastad, zelfs een beetje dezelfde opzet.

De volgende vele bekende merken passeren de reveu. Guess, GAP, Calvin Klein, Tommy Hilfigher, Ralph Lauren en nog 170 anderen. Het is er erg druk en het doet ons erg aan de Nederlandse outlets denken. Alles is openlucht, wat inhoud dat het dus erg warm is en na wat rond te struinen, een echte CINNABON te hebben gegeten met Starbuck koffie houden we het voor gezien. We hebben nog ruim 3 a 4 uur dan te rijden en rond 7 uur zijn we weer thuis. Waar het ook nog erg warm is. Er is onweer en regen voorspeld, maar dit alles gebeurt niet.

2 opmerkingen:

Petra zei

Nou, die Whole Foods Market is dus, waar ik altijd heen ga. Grappig!!

Sylvia zei

Nou jullie zijn wel heeeeeel erg dicht bij ons in de buurt geweest! De Whole Foods ligt op ongeveer 500 meter van ons huis......
Idd hoeven we hier niks te missen, op een enkel dingetje na kunnen we eigenlijk alles wel kopen hier.
Hebben jullie niet de kermis gezien die daar tegenover was?
Groetjes!
Sylvia