vrijdag 19 september 2008

Toch weer een cursusje quilten eind oktober

Het weer is lekker, maar in de vroege morgen zijn er mistflarden. Maar na tienen is daar niks meer van te zien. Nog even lekker de tuin rondneuzen en weer wat leuke foto's gemaakt. Weer van die herfst taferelen.
Ook een joekel van een spin, zeker 8 cm groot, al zie je dat er niet echt vanaf.

Deze donderdag was het de eerste van de drie daagse uitverkoop in mijn quiltshop. En dus weer eens een reden om te gaan kijken. Er hingen weer de nieuwste ontwerpen en de nieuwe spulletjes stonden te kijk. Natuurlijk weer gezwicht voor een cursus, maar pas voor als we terug komen van vakantie, ergens in de tweede helft van volgende maand. Samen met Barb zoeken we de stofjes uit, jawel weer een zwart-witte, maar nu ook met grijs. Hahaha, nee gekheid, nu een met paisley en gekrulde stoffen en zelfs wat zilver zit er in sommige verwerkt. Lekker veel grotere blokken, met de bedoeling van ons oude dekbed hiermee te gaan bekleden. Zijn witte hoesje is aan het vergaan, maar hij heeft steeds onze voorkeur. De nieuwe vinden wij te warm boven en dus mag deze in de wintermaanden in de basement op het logeerbed. Daar is het over het algemeen een stuk frisser. Dus dat komt goed uit. En eenmaal weer thuis en Barb weer naar huis ga ik lekker weer vol met nieuwe moed eindelijk aan mijn laatste kerstsok beginnen. Aangezien de restjes steeds minder worden besluit ik klakkeloos al die lapjes aan elkaar te naaien en ze dan pas een sok van te maken. En waarempel, ook nog leuk gelukt, al zeg ik het zelf. Maar ook jullie mogen je oordeel geven hoor....


En al vast een voorproefje aan de haard en ja ziet er gezellie uit niet?

Nikkie vindt ze helemaal geweldig en besluit na elke nieuwe weer die te willen nu voor de laatste te gaan.

Ze passen zelfs ook nog mam. Kan ik ze niet als sloffen gebruiken?


Enne zien jullie op het zwart de free motion quilting, trouwens ook op het rood rondom het sneeuwvlokje. Al zie je die weer minder duidelijk.

3 opmerkingen:

Petra zei

Ik vindt ze hartstikke leuk zeg!
Staat super op de schouw.
Denk dat de kerstman daar mooie kadootjes in kan stoppen ;-)

Petra zei

Hartstikke leuk, die sokken! En bedankt voor de haartips!

kastelke zei

Wat heerlijk dat je zo creatief en handig bent! Het schept toch gelijk een heel andere sfeer, zo'n handwerkjes (pardon: Kunstwerken) in huis!