dinsdag 2 september 2008

Laborday

Maandag 1 september was het hier Laborday, wat feitelijk de dag van de arbeid is. Vele fabrieken en banken zijn dan gesloten, maar zoals bijna altijd zijn de meeste winkels wel open.
Niet dat we er gebruik van hebben gemaakt maar toch.
Want zondagavond voor twaalven, toen we net in slaap waren gesukkeld, kregen we een telefoontje met de mededeling dat er ingebroken zou zijn op het bedrijf van manlief. Dus hij zijn bed weer uit en ik wakker. Gelukkig waren beide kinderen een nachtje uit logeren. Immers we hadden maandag nog een extra vrije dag. Rond 1 uur belde hij dat het nog wel even kon gaan duren. Inmiddels waren er al 10 politieauto's gearriveerd, maar nog niemand was naar binnen. Agenten stonden met getrokken wapen voor elke deur zo vertelde hij. Er werd een hond naar binnen gestuurd, en niks gevonden of vermids voor zover z het konden zien. Tegen half 3 was hij weer thuis. Vals alarm blijkbaar. Maar ik die net weer in slaap gesukkeld was, werd natuurlijk weer wakker en kon daarna niet de slaap meer vatten. Heerlijk van die gebroken nachten, maar niet heus. Pas rond half zeven begon ik weer slaap te krijgen........
Om vervolgens met een duffe kop weer rond 11 uur op te staan. In de loop van de middag kwamen de kids weer thuis en deden we verder erg weinig.
Heerlijk zo een lang weekeind ........

Geen opmerkingen: