maandag 8 september 2008

Weinig regen gehad en recept zelf yoghurt maken

Ondanks de voorspellingen hebben we niet echt slecht weer gehad. Want Gustav was al aardig afgezwakt en verder uitgeweken. In de namiddag van vrijdag begon het te regenen, maar niet hevig. Zelfs met opklaringen tussendoor. De nacht ging in het zelfde gangetje door en zaterdagmorgen werd het droger. Wel hielden we zware bewolking, maar toch was het rond de 25 graden. Lekker weertje eigenlijk. Niet meer zo warm en vochtig. En dus dronken we weer buiten koffie met iets lekkers. Dat was weer al even geleden. En eindelijk weer eens lekker buiten zitten overdag. De kinderen maakten huiswerk, we shopten wat boodschapjes en keuvelden wat. En 's avonds keken we Expeditie Robinson.........via de computer over de tv. Geweldig die mogelijkheid. Lekker vertrouwd en o zo Nederlands. En rond 11 uur lagen we in ons bedje.
Zondag ochtend scheen het zonnetje weer, mistflarden in de ochtend, maar het weer werd weer goed. Een voor een ontwaakten we en na de Skype geprobeert te hebben gingen we ontbijten. Met zelfgemaakte yoghurt. Jaja, kookboeken lezen levert soms wel eens wat op zie je wel. In Jamie Olivers eerste boek vond ik het recept. Organische vollemelk en stijve danone yoghurt. Eerst melk koken, af laten koelen tot op kamertemperatuur, dan de yoghurt erbij. Zes tot acht uur laten staan en dan de koelkast in. Nu zijn wij erge yogurt fans, dus zaten ons al helemaal lekker te maken. Nou het resultaat was wat vloeibare dikkere melk die toch naar yoghurt smaakte. Met wat musli erbij smaakte het heerlijk, al zou het als drinkyogurt niet verkeerd zijn. Met wat vruchtjes erdoor......Wie had dat gedacht, ooit zelf yogurt maken.....ik voel me echt een kolonist. Hihihi, alleen dan met modernere keuken en modernere wereld.
Rond het middaguur belt Joey naar Michel en besluiten we samen te gaan lunchen.

Gezellig zo met de heren niet? Rond een uur of een.......en de kerk bleek afgelopen te zijn en dus zat het vol in alle restaurantjes en wachten we tot er een tafeltje leeg kwam. Drie kwartier later dus.......maar dat mocht de pret niet drukken. En na de maaltijd besloten we mee te gaan naar hun en bewonderden we de bijna afgewerkte sunroom. Als het af is zullen ze er een heerlijk beschaduwd plekje bij hebben.
We speelden weer voor het eerst sinds lange tijd two's and trees. En Jack werd de grote winnaar.
En ik.... de verliezer. Maar het was een gezellige namiddag geworden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Miran

Heb weer bijgelezen vanaf eind augustus. Is Joey al druk aan het leren voor zijn theorie. Mag hij na die 9 mnd met ouders wel alleen rijden of moet hij dan een examen doen. Succes hoor en jullie ook. Wij hebben hier een mooie nazomerse dag een heldere hemel en zon al om 9.30u
Ik probeer van de week ook nog telefonisch contact met jullie te maken. Groetjes Giovanna