zondag 9 november 2008

Dalende benzineprijzen

Sinds de laatste paar dagen keldert de prijs van de benzine sterk. Elke dag is er weer wel een 0.10$ af van de prijs van 1 amerikaanse gallon (=bijna 4 liter). Vanmiddag tankten we voor $1,99 per gallon voor de goedkoopste bezine. Met een erg lege tank. En slechts $34,- mochten we hiervoor betalen. De dieselprijs daarin tegen ligt ruim een dollar duurder in prijs. Alleen hoeft een dieselauto niet de hoge wegenbelasting van Nederland te betalen. Maar verwacht wordt dat deze prijzen weer snel zullen stijgen. En dat terwijl we nog geen twee maanden terug ruim $4,- voor die zelfde liter betalen. Is dat nu in Nederland ook zo aan het dalen vragen wij ons af?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Nee niet zo spectaculair als bij jullie hoor! Ik betaalde gisteren 1.23 per liter.....valt gelukkig weer mee, alhoewel bij ons nog steeds "het kwartje van Kok" er bij zit, een knappe staatskasspekker( is dit nu een nieuw woord, hahahaha?)

Kus van je zus!
A.

Anoniem zei

Ja, Mim dit is bij ons ook het geval. De prijs op de pomp bij ons voor het hotel staat op € 1.22 dat is dus behoorlijk lager dan een paar weken geleden toen nog rond de € 1.55 zweefde.
Gr. pa

Petra zei

Wat een feest he aan de pomp op het moment!
Scheelt enorm inderdaad!

Anoniem zei

Ik moet zeggen dat ik er eigenlijk niet zo op let, je kunt er toch niet veel aan uitrichten.
vr.gr. Je neef Harold.

p.s. Ik vond het wel jammer dat jullie er niet bij waren zaterdag, hadden we eens bij kunnen kletsen.
Het was heel gezellig.