dinsdag 4 november 2008

Wat er allemaal niet gebeurd is deze week

De laatste weken waren erg in het teken van het quilten. Vrees dat ik ook besmet met door de quiltersbee. De blokken voor mijn nieuwe quilt vorderen gestaag en ben elke keer weer benieuwd wat er nu weer uit gaat komen. Lekker veel contrast. Kijk maar even mee naar de de tot nu toe gemaakte blokken. Let vooral goed op overgangen en punten. Maar ook heb ik weer eens ramen gelapt, het hele huis gestofzuigd(het lag in de basement vol met dode lieveheersbeestjes, ze zijn de laatste warme dagen erg goed vertegenwoordigd zullen we maar zeggen).


Hier ligt het geknipt en gekeurd

nog eentje dan


Nu netjes genaaid!

resultaat van de eerste drie

Maar ook hebben we de verkiezings strijd kunnen meemaken. Hieruit kwam Obama als grote winnaar te voorschijn. De avond van de verkiezingen had ik de bunco- avond. We kregen door de dochter van de gastvrouw regelmatig een up date en kreeg in de gaten dat ze hier er niet erg blij mee zijn. Waarom niet? Omdat ze denk ik erg bang zijn voor veranderingen, met name voor belastingverhoging. Nu vinden wij als Nederlanders dat ze hier maar een schijntje belasting betalen, maar meer dan de helft van de mensen leeft hier in de streek van een minimaal salaris. En daarbij zijn ze echt gewent om alles op afbetaling te kopen. Tuurlijk zijn er ook de rijkeren, maar die behouden liefst hun huizen en wagens. Velen hebben hier nl 3 auto's. Twee personenauto's en een pick-up. Waarom? Ik vermoed voor de status. Maar het was een ervaring wel om tussen de Amerikanen het naderende einde mee te maken. Felle discussie's ( voor zover ze dat hier kunnen, niet echt dus) laaiden op, maar werd met een lach weer de kop ingedrukt. Ook viel me op dat ze echt om de prijzenpot wilden spelen met de naderende Thanks Given en kerstdagen voor de deur. Velen konden wat extra geld goed gebruiken. Sommige hebben tijdelijk een extra baan aangenomen om maar meer inkomen te hebben voor die dagen.....Maar gezellig was het zeker en het duurde ook zeker een uurtje langer dan normaal. Wat erg ongewoon is voor de gemiddelde Amerikaan. Die ligt het liefst om 22.00 uur in zijn bed. Net voor de uitsslag kwam ik thuis en beide heren waren nog wakker. Samen hebben we toch weer dit belangrijke momnet van de geschiedenis meegemaakt. De 44ste president van Amerika is een Afro-Amerikan! En nu maar hopen dat hij met zijn team de wereldeconomie weer wat op gang kan gaan brengen.

Verder hebben de kids hun eerste rapport gehad. Wat een erg goede punten hebben ze behaald! Super hoor, we zijn trots op jullie. Allebei hebben ze de erelijst behaald door alleen A & B te skoren. En dat terwijl ze toch beiden 2 weken school gemist hiervan hebben, Ook heeft Nikkie de uitslag van haar Benchmark(tussentest) al terug en is hiervoor geslaagd.

Zitten ze weer beiden fanatiek te sporten en Nikkie heeft met behulp van de juf een achterwaardse salto geoefend. Wat ze volgens de juf al aardig doet. Ze komt hier trouwens op haar armen terecht en het ging wonderbaarlijk goed. Ik heb geen klachten van haar kant hier over gehoord. Ook krijgt ze extra arm oefeningen om de spieren maar zo snel mogelijk sterker te gaan maken. Maar fijn is het wel om te zien hoe fanatiek ze dan ineens weer kan zijn.

Opa en oma van Paemel zijn deze week nu eindelijk echt 50 jaar getrouwd! Proficiat hiermee. Ik heb begrepen dat er buiten de vele kaartjes en boeketjes ook een stukje van de burgemeester gestuurd is. Geniet ervan. Ook zaterdag op het feestje.

Ik heb een bezoekje aan de gynecoloog gebracht om een jaarlijkse(normaal hier) check up te doen voor borst- en baarmoederonderzoek. Een ervaring op zich, weer lang wachten. Ruim 3 uur binnen geweest. Uitslag mamografie zenden ze per email. Maar mag over 2 weken nog even terug voor een inwendig echo. Vermoeden bestaat dat ik poliepen heb.

Verder hebben we nog erg genoten van het prachtige maar vooral kleurrijke landschap en het weer van de laatste paar dagen. Gisteren behaalde we nog de 25 graden. En ook de nachten zijn weer warmer. De airco joekelde weer. En dat na zeker 3 weken amper kachel/airco verbruik.


En hebben we vernomen dat opa Piet ons weer een bezoekje gaat brengen. Gezellig met de sinterklaas deze keer. Ook Thanks giving mag hij mee gaan maken, want we zijn weer uitgenodigd bij Tom en Marybell en de kids.

4 opmerkingen:

Petra zei

Frappant toch, het verschil tussen het noorden en zuiden van deze staat. Hier zitten we in Obama land, alleen maar blije gezichten (inclusief de onze) on woensdagochtend. De belastingverhoging, als die er al komt voor mensen, die er twee banen op na moeten houden (dacht het niet), zal welgeteld 3% zijn. Die betaal ik graag om de enorme schuld, die dit land heeft, te helpen afbetalen!

Anoniem zei

Hier in Nederland is ook iedereen heel blij met de verkiezing van Barry Obama en hopelijk kan hij inderdaad de change brengen die hij beloofd!
Het feest van pa en ma was erg gezellig, het eten was heerlijk en we hebben lekker gedanst. Jammer dat jullie er niet bij waren...
Nik en Joe, fantastisch gedaan op school. Jullie komen er wel!!

Anoniem zei

Enfin

Ronald was me voor. Het was idd erg gezellig, we hebben bijgekletst met Greet en Harold en veel plezier gehad.
Enfin, goeie suiker en melk!!

Kus van je zus

PS; Ik blijf supertrots op Nik en Joe! Wat een kanppe prestatie...

Anoniem zei

De kinderen waren hier ook erg met de verkiezingen bezig. Om 6 uur stonden ze al aan ons bed om te vragen wie gewonnen had. Op school is echt wel aandacht besteed aan de vs. We hoorde luid gejuich voor Obama. Ik moet zeggen dat het heel indrukwekkend was op tv. Ben benieuwd hoe het nu verder zal gaan met Yes we can.
Joey en Nikkie toppie hoor!!!