vrijdag 22 februari 2008

Anne-Marie jarig en kinderen weer vrij


Vandaag is een van mijn schoonzussen jarig. Anne hartelijk gefeliciteerd hoor! We feesten wel als je hier bent! Jack probeert nog wel te bellen vandaag.

Gisteren ben ik gaan helpen bij de art klas. Er werden wederom uiltjes gemaakt, maar nu met hun vingerafdrukken en deze worden gebruikt op de kaft van het jaarboek, dat elk kind in de lagere school krijgt. Bij Joey op school is dat idem dito, alleen kost het daar $70,-. Een jaarboek is een schoolboek, waar foto's in staan van elk kind en bij Joey staan er ook nog vele foto's van elk feest, sportgebeuren, etz in met bijbehorende verhalen. Wij, als nuchtere Nederlanders vinden dit een beetje overdreven. Want zo ongeveer 3x per week is er wel wat te doen. En daar zijn wij dus vaak niet bij. Elke 3 maanden is er weer een andere sport aan de beurt en moet er weer veel gestreden worden met de andere scholen vanuit de omgeving. Wanneer je je (Joey dus) daar voor wil inschrijven behoor je elke dag na school te trainen. Ook in de weekeinden. Je mag niet afwezig zijn of op vakantie gaan!

Wat betreft dat laatste is het erg eenvoudig om buiten de vakanties om gewoon weg te gaan. Er zijn hier geen plichten voor de ouders (en het kind). Dus al hou je je kind van school, er is geen haan die daar om kraait. Er zijn veel kinderen die thuis van een van de ouders les krijgen. Maar dat zien wij voor onze kinderen niet echt zitten. Het sociale gebeuren rondom een school is ook erg nodig vinden we. En daar bedoelen we dus met anderen leren omgaan en vrienden te maken. En niet met de hele familie naar elke wedstrijden gaan.

gelukkig was het niet zo erg

De weersvoorspelling was voor gisterenavond weer een hele nacht ijzelbuien. Ik had een wasje opgehangen buiten, en dat hangt nu stijf als een plank aan de draad op de overdekte porch. Vanochtend zien we op tv dat de Bedford County schools gesloten zijn. In werkelijkheid ligt hier over de houten onbedekte porch een laagje ijs, en de straten zijn nat. Dus zal het elders in de regio wel ernstig zijn. Wij hebben geluk, we kunnen nog rijden en hebben stroom. Vaak hoor je dat deze dus wegvallen door het breken van de elektrische bedrading die hoog aan palen hangt. En daardoor kunnen er ook nog wild- fires voorkomen. Dus bomen of gebouwen vatten dan spontaan vlam door het omvallen van de elektriciteitspalen. De laatste keer heeft een groot gedeelte van Roanoke 5 dagen zonder stroom gezeten. En dan met temperaturen onder nul zowel overdag als 's nachts. Niet echt een pretje dus. Maar gelukkig hebben we dit nog niet meegemaakt. Thanks to the Lord, zoals ze dat hier verwoorden!

Geen opmerkingen: