zaterdag 9 februari 2008

Nikkie's komende verjaardag

Na alweer een half jaar hier te verblijven is bijna ons Nikkie jarig. Het wordt dus haar eerste Amerikaanse verjaardag. Het liefst wil ze haar verjaardagsfeestje vieren net als in Nederland. Dus wordt de Amerikaanse "familie" uitgenodigd. Maar ook wil ze de geijkte taarten, dus mama mag al ruim van te voren taarten maken. Een rumtaart en monchou-taart wat hier dus een cognactaart is geworden en Philladelpiataart bij gebrek aan de 2 hoofdingredienten. Maar dat zal de pret niet drukken en ook de merique is al gebakken.
Vanmiddag komt de broccoli-taart en quiche lorraine aan de beurt. Of misschien opa's gemailde preitaart. Ik zal wel zien hoever we komen.
En vanavond gaan we uit eten bij Applebee's, Nikkies keuze. Michael is inmiddels binnengekomen en blijft vanavond logeren. Gezellig vast meefeesten en aangezien hij geen broers of zussen heeft is het voor hem ook extra spannend.

Afgelopen week zijn de rapporten binnen gekomen en deze waren erg goed. Beiden allemaal A's en 1 B. De B voor beiden voor Engels. Wat overigens erg begrijpelijk is. Ze waren er allebei erg trots op.
Op Nikkies school zijn ze begonnen om dagelijks een kwartiertje te wandelen en hopen ze zo de beweging te bevorderen van de gemiddelde Amerikaanse. In het weekeinde mogen ze dan met ouders gaan wandelen, wat ook voor ons weer goed is.

Joey is inmiddels 2x per week 2,5 uur gaan trainen voor springen. Hij vliegt met grote stappen vooruit en komt erachter dat hij toch wel meer geleerd had bij de UdI in Bergen op Zoom. Herinneringen van de lessen van Cor,Hanneke, Martijn en Chris komen weer boven.
Hij geniet met volle teugen. Ook begreep ik als hij met wedstrijden mee wilt doen dat hij 4x per week mag gaan trainen. Jeetje, wat een enorm trainingsschema voor de recreatie sporten.
Zo hadden we ook geïnformeerd met zwemmen. Dit kun je dus of 4x per week 2 uur doen of 10x per week 1,5 uur.............Ze slaan hier voor ons gevoel vaak een beetje erg door met recreatie.
Hij was al aan het fantaseren dat hij een gastoptreden zou doen tijdens een demo in Bergen, hahaha. Zo zijn er speciale sporten die alleen in een bepaald seizoen voorkomen en de rest van het jaar doen die dus niks. We begrijpen dat je bv met ijshockey 3x per week moet trainen en elk weekeinde wedstrijden heb. Sommige zijn op rij afstand van 7,5 uur met de auto!!!!
En wij in Nederland al klagen bij een reistijd van 1,25 uur. Ook zijn de ouders dan verplicht met hun kinderen in een hotel te overnachten, want logeren bij medespelers van andere teams kennen ze blijkbaar niet. Wat een wereld van verschil en dat in de sportwereld.

Het weer is inmiddels afgelopen week enorm aan het schommelen geweest. Zo hadden we begin van de week ineens 24 graden gemeten op ons balkon in de schaduw terwijl het de week ervoor nog -15 graden had gevroren. Ook dit weekeind zakt de temperatuur 's nachts weer onder het vriespunt. Overdag schijnt over het algemeen heerlijk het zonnetje, wat het binnen erg lekker maakt. Morgen zou het voor de begrippen hier weer erg gaan waaien. Vaak is het dan niet meer dan windkracht 6. Wel zijn er dus met die vroege hoge temperaturen in de staat Tennesee al tornado's ontstaan.
54 Doden zijn hierbij gevallen en we zagen beelden dat van straten waar letterlijk niets meer overeind stond. Erg hoor, maar wel las ik in een tijdschrift dat ze nu toch stevigere huizen willen gaan bouwen met ramen die niet meer zouden kunnen breken en standaard een stalen frame ingebouwd. Het werd tijd lijkt me.

Geen opmerkingen: