maandag 11 februari 2008

Nikkies 11e grote mensen verjaardagsfeestje


Gisterenavond, Nederlandse tijd 1.01uur (Nikkies geboorte-uur),07.01 uur plaatselijke tijd hebben we al liedjes gezongen en natuurlijk alle pakjes en kaartjes uitgepakt.

Ze straalde er helemaal van.
Zo heeft ze een Nintendo DS met 2 spelletjes gekregen. En een Webkinz, een Beetel, een hondje in knuffelvorm waaraan een code zit waarmee ze op internet een komplete wereld kan creeren.
Ook een boekenbon is aanwezig. En een cd met Nederlandstalige musicalmuziek en een met Nederlandse meiden muziek. En geld natuurlijk, maar waar ze ook erg blij mee was, was het pakketje uit Engeland notabene van onze oude buurtjes uit de Noordgeest met................
twee repen chocolade en een pak met vlokken van De Ruiter.

Geweldig! Ook waren er de laatste weken veel kaartjes binnengekomen (van Anya , ome Roger, oma Riet en opa Henny, de fam.Verbaten), die ze nu eindelijk kon uitpakken. Al eerder had ze er al een opgemerkt, maar had moeders snel verstopt voor ze verder kon kijken.
En na een avondje spelen met Joey en Michael, (deze bleef slapen) gaan ze heerlijk slapen.
De volgende ochtend, na te hebben uitgeslapen tot 7.45 uur (ja lachen of niet maar het is wel zo!) gaan we de slingers ophangen en tafel dekken en vervolgens komen de kindjes naar beneden.
Vanaf 8.45 begint de telefoon te rinkelen. Tante Jacqueline, Anya, Romola, Opa Piet, Opa Henny en Oma Riet, Tante Fenny, Tante Anne-Marie belden om de beurt de hele dag door. Ook had ze email kaartjes gehad van ome Bas, de Lintjes, oude buurtjes Paul en Roos, Marlon en familie, Mireille, Jack, Manouk en Mariska, de Voorbraakjes, Anya en ons. Via allerlei kanten werd ze gefeliciteerd. Myrthe, Maxime en Ellen belden persoonlijk in via de msn om haar life te feliciteren.

Het weer is vandaag winderig. Want we merken dat de basketbalpaal omgeblazen is, dus inderdaad met af en toe een flinke rukwind. Het zonnetje schijnt en het is lekker feestweer. Rond half twee beginnen de genodigden binnen te komen, de Ebbelings zijn als eerste. Gabriella gaat samen met Nikkie spelen met de nieuw gekregen webkinz, een chiwawa die de naam Prixie krijgt(na Denise haar hondje genoemd).

De kinderen gaan de basement in en zien we af en toe lekker buiten springen op de trampoline. Ze komen af en toe wat snoepen en snaaien, maar meestal zitten ze beneden te spelen, zodat wij als volwassenen lekker kunnen bij kletsen. Paul en Cathy volgen ook snel, net als Sandra en Daniella. Van hen krijgt ze een nagellakset en een boekje, een piepkuiken en een Bratz die aan een ongelijke balk hangt gehad. Wat een verwennerij.
De collega's hebben een boel te bespreken, want de organisatie is voor de derde keer sinds we hier zijn (6 maanden) weer behoorlijk gereorganiseerd. Zo is de plantmanager per direct vertrokken en is Jack gevraagd dat tijdelijk op te vangen. Hij heeft als enige de ervaring. Daarnaast blijft hij een gedeelte van de kwaliteit in de gaten houden. Maar ook de collega's nemen samen de taken over. Wat een tijden! Alsof iedereen niet genoeg werk had. Gelukkig worden er binnenkort mensen aangenomen en dat is wel nodig.


Onder het genot van alle hapjes en drankjes vliegt de middag voort en plotseling, rond 6 uur staat Nikkie met de telefoon in haar hand met de mededeling dat de scholen morgen gesloten zullen zijn door de wind!?! Ze zijn dus onverwachts een extra vrij dagje. Iedereen schiet in de lach. Het waait maar toch niet zo erg, denken wij. Na het gecontroleerd te hebben op de scholen site van Bedford County komen we erachter dat het wel degelijk waar is.
Cathy wist te vertellen dat als wanneer een school in de regio door omstandigheden moet sluiten, de rest automatisch mee moet doen. We hebben tenslotte een bergachtig gebied.

De kinderen maken van de situatie gebruik en zo gaat Joey logeren bij Michael en Gabriella komt hierheen. Het feest duurt nog langer en rond 8 uur 's avonds gaat iedereen weer terug naar huis. Even ruimen en al snel kletsen we nog even na over de leuke dag. Ze heeft er erg van genoten, onze 11 jarige alweer. En tegen tienen liggen we prinsheerlijk in onze bedjes.



De volgende ochtend horen we op de radio dat er 77.000 gezinnen in de staat Virginia de zeer koude nacht hebben door moeten brengen zonder stroom. Er zijn ook scholen in de omgeving die zonder zitten. Er is dus wel degelijk een flinke wind in deze regio tekeer gegaan.
Vanochtend, toen ik Jack naar het werk bracht, zien we er ook hier en daar sporen van. De meiden worden rond half tien wakker en een nieuw dag vol plezier treed aan.....


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Och Nikkie wat ziet jou verjaardag er gezellig uit!! En wat heerlijk dat je zo bent verwend.....en zelfs een dagje vrij hebt gekregen voor je verjaardag. Wat attent van de wind!!!!

Dikke knuffel
Anya

Anoniem zei

Hey Nikkie :]
Zo te zijn heb je een heele leuke verjaardag gehad :] We zijn blij dat je blij ben met de chocola ;) Een DS, leuk, welke spelletjes? :]

Laura o3o