vrijdag 24 oktober 2008

De Indian Summer is weer gearriveerd


Na bijna alweer een weekje thuis te zijn, allemaal hard gewerkt. De kindjes met de schoolachterstand van 2 weken moesten proefwerken inhalen en Jack de drukte op het werk met al zijn beslommeringen. Ik met het legen van koffers, vullen van kasten met boodschappen, winterkleding halen voor Joey daar hij uit de rest gegroeid is. Maar wat ons het meest opvalt is dat de staat alweer zo in zijn mooiste kleuren begint te komen. Vooral vliegend van Washington naar Roanoke was spectaculair. Overal popte de oranja, gele en rode bomen uit het landschap. Een pracht ervaring mag ik wel zeggen en zeker na het zien van de woestijn valt het je des te meer op.
Een nadeel hierbij is wel dat de nachten dus voorzien zijn van nachtvorst. Brrrr, tegenvaller om 's morgens iedereen weg te brengen met die koude. Het bedje was fijner moet ik zeggen, heerlijk warm. Maar de meeste dagen laat het zonnetje zich toch nog zien en kan de temp. opkruipen tot rond de 20 graden en dat is dan weer heerlijk. Maar vanmorgen bleef het alweer donker tot kwart over zeven en zie ik inmiddels alweer een bewolkte lucht. Ze hebben voor in de middag regen voorspeld, ook zo voor morgen....Dus zo zien jullie dat ook hier dit jaar de herfst kouder is dan vorig jaar. De eekhoorntjes renden gisteren door de tuin van de buren op zoek naar iets voor de wintervoorraad. Ook de kraaien, die we nog niet eerder in de tuin hebben gehad zijn nu er ook bij. En deze morgen toen ik de kerels wegbracht in de donker, zagen we dachten we een eekhoorntje onze weg over pogen te steken, maar dichterbij bleek het om een stinkdier te gaan. Maar halverwege draaide het zich om en zagen we het kopje met het witte plekje eronder......aaaaaaaaaaach.... zo speciaal. Gelukkig niet geschrokken van ons,want dan gaan ze sproeien door de staart op te tillen en gaat het behoorlijk stinken voor minstens een dag op die plek. Verder staat er op dit moment weer een hert in de tuin, wacht even twee en ze komen steeds dichterbij.
Ik denk dat het de tweeling is die we al een hele zomer langs zien komen en jawel ook moeder komt langs.Zien jullie ze staan in het rechter onderhoek?
Okee, een vergroting dan....je ziet het inderdaad moeilijk.
Nog even poseren dan...
Je kunt nu goed zien dat hun vachten verdonkeren en dat de bambi stippen verdwenen zijn. Benieuwd hoelang het nog zal duren tot er een mannetje bij zal gaan lopen.

1 opmerking:

Petra zei

Wat leuk de hertjes! Zo maar in je eigen tuin!

Zo te lezen een heerlijke vakantie gehad zeg!