zaterdag 4 oktober 2008

Joey's verjaardag.

Donderdag avond deden we vast de kado's, want in Nederland was zijn verjaardag immers al begonnen. Aangezien we 's ochtends al om 6 uur op staan en geen zin hebben om nog vroeger eruit te komen is het een makkelijke keuze, niet? Van Nikkie kreeg hij zijn eerste scheermes en een vakantiepakket scheergel, balsem, en nog een reukje. Van ons kreeg hij een AB stoel om zijn buikspieren in te trainen. Die wilde hij graag.
En de volgende dag op school kreeg hij buiten de persoonlijke felicitaties enkele kaarten. Hij merkte al dat ze de 16 jarige verjaardag hier erg groots aanpakken. Na de school wordt hij al enkele weken(als ik met Nikkie naar de fysio moet) door een andere tumbling moeder, wiens zoon bij Nikkie op school zit. Dus ook zo op zijn verjaardag. Zij zat samen met haar man en zoon Brandon voor Joey een Happy Birthday lied te zingen. Ook kreeg hij 2 pakken vol met Marsrepen ( hier overgens Milky way). Een kaartje van Brandon en een van zijn ouders. Hij , maar ook zij genieten erg van elkaars gezelschap en als ze richting springen rijden gaan ze vaak onderweg wat snacks halen. Maar ook de fabriek waar beide ouders werken werd pasgeleden bezocht, want er waren robots aangeschaft. En aangezien opa daar de baas is kwamen ze er gewoon in. Hij had het erg intressant gevonden. Vervolgens had ik eigengemaakte cakejes meegegeven en werd hij bij tumbling ook groots ontvangen. Er werd gezongen, kreeg nog zo een echt Amerikaanse mierzoete taart. Je kent ze wel met felle kleuren zoete icing. Ook allerlei kado's, waaronder teensokken, snoep, kaarten, boekje en nog veel meer. Dit hadden we helemaal niet verwacht. Maar ook allerlei tradities die ze hier bij zo een verjaardag vieren mocht hij ondergaan. En genieten dat hij ervan deed.....
En na Nikkie klaar was bij de fysio reden wij ook naar de gymzaal waar we bedorven werden over de komplimenten van de o,zo heerlijke cakejes...ook wij werden op de hoogte gebracht van de rituelen, de kado's en kaarten werden geshowed en dan was het tijd om Joey mee te nemen. Na gedouched te hebben reden we naar Kyoto, een Japans restaurant, waar we onze Engelse vrienden tegen kwamen en ook Brandon en zijn ouders. Dit was afgesproken, maar een verrassing voor Joey. We kregen zo een grote tafel met een persoonlijke kok. Zo een leuk Japannertje, die er een hele show van maakte vol aktie en humor. En na bezongen te zijn geworden door het personeel, zowel Happy Birthday als de Japanse versie, gingen we bij ons het dessert eten, homemade applepie. Iedereen ging mee en de jongens gingen lekker een nieuw spel spelen op de WII en Nikkie ging nog in der brache achter de tv. Wij kletsen lekker wat over onze kindjes en tegen half elf ging iedereen weer huiswaards.

3 opmerkingen:

Petra zei

Nog van harte gefeliciteerd met Joey. Zo te lezen was het een geslaagde verjaardag!

Anoniem zei

Sweet 16 in Amerika volgens de MTV versie zeer groots gevierd door de rijke stinkerds. Tot op het bot verwend . Gefeliciteerd natuurlijk !!
Miran pas je goed op jezelf met je astma. kan je het patroontje van de kerstsok over de mail sturen? ik vond ze schattig. groetjes en tot horens
Giovanna

Anoniem zei

Nog even en dan vertrekken jullie.......Dus allemaal een goede reis wensen, we zien elkaar woensdag!

Kus van je zus (en tante)