zaterdag 18 oktober 2008

Een heerlijke vakantie

De vakantie heeft ons allen weer goed gedaan. Lekker genoten samen met mijn hele familie. We vlogen met Thomas Cook via Brussel met een tussenstop in Luxor.
Luxor airport
Opa en oma werden nog in het zonnetje gezet en kregen een flesje Champagne namens de maatschappij voor hun 50 jarige huwelijksdag.
Het is erg vreemd om zo midden in de woestijn de Nijl te zien met zijn groene zijden.


Twee jaar terug hebben we Luxor bezocht en dat was een enorme ervaring om tussen al die duizenden jaren oude gebouwen en beelden rond te lopen.
Maar na een klein uurtje wachten in het vliegtuig

vlogen we nog verder voor een 40 minuten en landen op Hurgada airport. Weer genieten van de azuurblauwe zee met zijn koraalriffen. En wat een verschil buiten toen. Alles zat toen nog in verpakkingmateriaal. Nu was het een afgewerkt vliegveld. Ook de busreis naar El Gouna was minder dreigend als toen.

We ervaarden het toen als eng in een gebied, waar behalve zand helemaal niks te zien was. Geen gebouw, stukje groen of enig levend wezen.

Nu was er al veel bebouwd op de 3 kwartier durende reis en werden er zelfs vogels gesignaleerd, net als tuinen en moderne energievriendelijke windmolens. Het zonnetje(30-35 graden) schijnt, lekker windje en zwoele avonden. En dat is hier het hele jaar door. Okee in de zomer is het rond de 50 graden en in de winter wordt het er niet kouder dan 20 graden. Eenmaal aangekomen kunnen we na het inchecken gaan eten aan de buffettafels, die volstaan met allerlei soorten eten en toetjes. Hongerig vallen we aan en genieten weer van al dat lekkers.

Daarna krijgen we onze kamers en kunnen na het uitpakken zo in het zwembad duiken dat recht voor ons deurtje is. En heerlijk dat het was.
Ook leuk om te zien dat ze hier ook afval scheiden, op Egyptische wijze.

Graag hadden we deze vakantie ook Cairo bezocht, maar we begrepen dat het niet te doen was op een of twee dagen. Minimaal 6 uur enkele reis, en slechte een uurtje in HET museum, waar je zeker een week in kunt ronddolen, en een uurtje langs de pyramiden. En dus bleven we in het stadje El Gauna. Wel heb ik wat Egyptische les trachtten te volgen, wat niet meevalt overgens daar er weer vele andere keel klanken inzitten dan wat wij gewent zijn. Maar weet nu te tellen, en heb wat basiswoordjes geleerd. Ook hebben we de Marina(het haven gedeeltje) en down town bekeken.

Wat is het op die 2 jaar toch weer erg verandert. Veel bijgebouwd en veel tuinen aangeplant.

Ook graven ze er nog meer lagunes bij. Een 17 jaar geleden was dit dorpje/stadje nog een vlakke woestijn. En door toedoen van een rijke Arabier is er een vakantieplaats gecreeerd met lagunes en een golfbaan, hotels afkomstig vanuit verschillende landen en vele vakantie en permanent bewoonde woningen. Zelfs een soort Venetie is er aanwezig.

Ook een ziekenhuis en bibliotheek is er inmiddels gevestigd. Wij verbleven in de Three Corners. Een hotel wat meer een dorpje lijkt dan op een hotel en erg geschikt voor het gehele gezin.


Veel animatie waar voor alle leeftijden is. O.a. leuk voor oma en haar kids die graag mee dansen op de clubdance. Waterpolo voor de heren en boys,

en buikdansen voor Anya en mij en Joey......We vierden mijn broer zijn verjaardag, die daar alweer 47 jaren geworden is.

Samen feesten bij de Italiaan, die ook op het terrein aanwezig was.

Jack zijn aankomst....
Nikkie wilde graag op de kameel Moses rijden en na het betalen van wat Egyptische dollars zat ze als een echte oosterse op het schip van de woestijn.

Ook vierden we het 50 jarige huwelijksfeest. De hotelkamer was versierd en aten we bij Chez Pascale, een bistrootje met live muziek, een manneke achter de piano. Foto's zitten nog op oma's toestel, die komen nog wel over op de een of de andere manier.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een leuk beeldverslag! Tis net alsof je het weer beleeft... Hoe was jullie reis back to the States?

Anoniem zei

Lief hoor de hertjes in je achtertuin. De bomen zijn ook heel mooi verkleurd en Egypte is ook heel mooi.Genoeg gefeest zo te zien
Giovanna, Wessel & Bas

Anoniem zei

Wat een mooie foto's.....inderdaad. Zoals onze Ron al schrijft, ik beleef het weer een beetje...
Dank voor je versag!

Kus van je zus!