donderdag 8 oktober 2009

Nieuwe camara en meer....

Donderdagochtend 7.30 uur ziet onze lucht er zo uit ..... Een half uur eerder waren de wolken prachtig licht roze.......adembenemend.



Is dit nou geen lief hondje? Foto's gemaakt met onze nieuwe camera.



Ook zo een leuk verhaal. In de enkele fotowinkels hier, zijn we gaan informeren naar wat camera's tesamen met hun prijzen. Hier bleken ze erg weinig in voorraad te hebben. Dus wij op zoek op internet. Wat blijkt nu.....voor de prijs waar we in de winkel enkel een camera zouden hebben met een lens, krijgen we op internet extra batterijen, een tas, een telelens, een snel geheugenkaartje van 16 .....nu ja GB? En een schoonmaaksetje met doekjes, vloeistof en blaasdingetje. En ook nog eens geen belasting......als dat niet leuk winkelen is. Zelfs de gebruikaanwijzing is in het Nederlands te vinden op het net. Leuk toch!
Afgelopen dagen hebben we een druk programma gehad. Zo zijn we maandag avond naar Joey's en mede cheerleaders en de meiden van zijn school die nu ook eens mochten American football spelen gaan kijken......wat wel leuk in elkaar gezet was overgens. Al met al werden we toch twee uur bezig gehouden. Foto's nee helaas..... zoiets hoeft niet op het blog mam! Overgens de nieuwe camara was nog niet binnen en met Joey's camera kregen we ook geen mooie foto's.
De dag erna rijden we samen met de Engelse vrienden naar Roanoke om naar het theater te gaan. Ik had namelijk in een of ander gratis blaadje ontdekt dat Cirque Dreams kwamen, een groep internationale acrobaten van topniveau met een eigen muziek en kledinglijn. Nu klonk mij dat als Cirque du Solei- achtig aan, en ik moet zeggen dat het erg mooi was. Maar qua kleding en muziek was en drukte op het toneel het meer "normaal". Geen vreemd uitziende figuren of onverstaanbare teksten. Wel een zangeres met een pracht van een stem en een saxofoniste! En wel meerdere dingen die er gebeurden, maar alles kon je gelijk volgen. Nikkie zag zichzelf daar al gelijk staan toeteren. En Joey zag zichzelf ook wel enkele scene's doen (wat een positief zelfbeeld hebben we hier toch weer). Maar wat zijn wij dan toch stijf vergeleken met al die slangemensen die zich klakkeloos in allerlei posities zetten zonder dat het ze moeite lijkt te kosten. Ook hier werd er gevraagd (en in je tas gekeken) geen foto's of films te maken, vanweg de concentratie die de acrobaten nodig hadden. En wonder boven wonder hebben we geen enkele flits zien gaan.
Camera's mochten overgens niet de zaal in.


Woensdag hadden ze bij Joe op school een dag waarop ze verkleed mochten komen in iets vanuit de 20ste eeuw. Dit soort akties doen ze hier vaker op school(gekke haren, petten, nurd-day' s). Nu waren de laatste tijd amper mensen geweest die hier gehoor aan hadden gegeven en dus werd er vermeld dat als de kids weer niks deden dit soort dagen gewoon afgeschaft zouden worden. Maar blijkbaar vinden ze dit beiden wel erg leuk. Dus Joey een blik geworpen in de verkleedkoffers(vol met carnevalskleding) en vond zichzelf een fleurig power flower pak(ooit door ondergetekende gedragen). Compleet met groene zonnebril en zwarte nette schoenen van vaders ging meneer naar school. Hij voelde zich er duidelijk happy in, want zoiets zie je aan zijn uitstraling niet. Kijk maar. En wat bleek.....hij werd uit de klas gehaald samen met nog enkele leuk verklede kids op de foto gezet. Goed voor een vermelding & foto voor in het jaarboek. Zijn kleding werd unaniem tot beste gekozen. Er werd hem gevraagd waar hij deze geweldige kleding wel niet gehaald had......Holland natuurlijk! In een carnalvalswinkel in Roosendaal.


Ik ben druk bezig geweest met het verstel werk van de randen, want ik moet bekennen dat ik iets bredere randen gekozen heb dan in het patroon. En dus kloppen de berekeningen niet meer en was ik het dus zelf aan het uit puzzelen. Bleek toch dat ik van elke rand minimaal 2 cm nog afgehaald heb, duidelijk te ruim aangenaaid.


Inmiddels ben ik druk bezig met het derde randje......nog maar een paar van die afgeknotte diamanten aan dit randje en mag ik gaan starten aan de laatste rand.

9 opmerkingen:

greet's foto's zei

hallo Miranda

wat leuk zo met die jongelui,je maak van alles mee, dus geniet er nu maar van,dat zeg ik ook tegen Annemieke.Het gaat allemaal zo snel,voor je het weet zit je alleen.sorry hoor maar ik ben een beetje sombertjes vandaag,heb mijn dag niet.morgen is het weer over.
wordt Sammy nog groter of blijft hij dit formaat,.

liefs van oma nijn

My name is Riet zei

Waar die carnaval toch weer goed voor is. Leuk zag hij er uit. Wat en mazzel dat het op internet zo veel goedkoper is. Hiet scheelt het niet zoveel. Er zijn hier zoveel van die grote zaken die tegen elkaar op concureren daar hoef je bijna niet voor op het internet te kijken.Ke quilt wordt prachtig. Het schiet nou op hè.
GRoeten van Riet

Barnyard Country Gifts zei

Super van je nieuwe camera. Zo zie je maar weer dat je het beste eerst internet kunt afstruinen. Geweldig je zoon in dat pak en dan nog behoorlijk in de picture ook. Hoop dat de rand van je quilt nu wel gaat lukken. Maar dat gaan we vast nog wel zien.
Lieve groet, Annemieke

Petra zei

Goeie deal de camera!
Wij zijn van de zomer naar Cirque de Symphonie geweest. Orkest met Cirque de Soleil achtige artiesten. Inderdaad, wat een lenige mensen!

Ps. we zijn van het weekend bij jullie in de buurt ;-)
We gaan de Blue Ridge Parkway onveilig maken en overnachten in Roanoke.

Yvonne aka sommeke zei

Wij ook blij met je nieuwe camera!
Sorry voor Sammeke en je antieke maar Joey springt er nu bovenuit in z'n knap pakje! ;-)))
(néééé, je antieke wordt ook erg mooi)
Doeiiiiii uit Wilrijk!

Petra zei

Ja, het internet is een heel goed idee. Mijn lens was maar liefst 25% goedkoper online! Ook voor hondenmedicijnen is het een stuk goedkoper.

goof zei

Het pak staat geweldig!
Heerlijk zo'n handige verkleedmand, stond hier ook jaren,... Ik had ooit de mazzel om heel wat te kunnen kopen in een carnavalswinkel die ermee stopte.
;o)
Je Antiekje ziet er geweldig uit!

Francien zei

Hallo Miranda,, super verhaal weer...moedig hoor je zoon in dat pak...maar wel lachen...prachtige foto,s van je nieuwe camera...en perfect toch zo.n prijsvergelijking op het internet...af en toe is het echt goedkoper...ook met quiltstofjes..
jouw quilt wordt prachtig...ziet er al heel mooi uit...Sam is een prachthond!!
groetjes Francien.

Annelies zei

Wat wordt je quilt mooi zeg !