maandag 28 december 2009

En we zijn weer terug in de Virginia

Ondanks de extra strenge maatregelingen op de vliegvelden en in het vliegtuig zijn we na een goede vlucht weer op tijd geland.

Wat hebben we er erg van genoten om weer thuis te zijn tijdens de kerstdagen. Ook voor mijn mannetje, ondanks dat het erg kort was! Het zien van hoe we in beide families weer zo pasten alsof we nooit weg geweest waren, maar niet anders was het bij onze logeeradressen van onze vrienden, waar we ons net zo thuis voelden als hier. Bedankt allemaal voor deze mooie tijd en het heerlijke eten wat we overal voorgeschoteld kregen. Helaas was ik het fototoestel vergeten en dus alleen maar foto's gemaakt op de twee kerstdagen bij ons beider families.

Wat een feest met alle neefjes en nichtjes van de Solletjes kant. De bovenste is al met aanhang trouwens.

Maar ook mijn kant van onzefamilie is kompleet deze tweede kerstdag.

Eenmaal weer richting huiswaards vliegende over Virginia, genoten we van het zien van de nog steeds besneeuwde landschap, waarin de kerstversiering scheen over de kristaliserende sneeuw......zo mooi en vredig. In de verte leken de auto's van de mensen die richting huis reden na een lange werkdag wel op een niet ophoudende trein, die langzaam voortrok door de sneeuw.
Eenmaal geland, koffers mee en weer in de auto, zien we dat het net rond het vriespunt zit. En rijden we het laatste stuk van de reis die om 6.00 uur Nederlandse tijd begon (met opstaan voor het taxibusje) en eindigden om 8.00PM(Nederlandse tijd 2.00 uur in de nacht). Eenmaal thuis laden we het meegenomen lekkers uit de koffers, drinken nog wat en duiken snel ons bedje in, waarna we heel snel vertrokken waren in een diepe slaap.
Maar om 5.30 gaat de telefoon, brandalarm op het werk. Dus Jack eruit, en ook ik. Want de koffers moeten geleegd en onze hond wordt opgehaald. Was wordt weggewerkt, het huis gepoetst, boodschapjes gehaald en pas tegen half negen in de avond kan ik manlief weer ophalen. Want er bleken problemen te zijn, Nee die brand was alleen alarm. Er was geen vlammetje ontstaan, maar toch....
Joey is 's avonds afgezet bij zijn lock-inn feestje van tumbeling. Om een nachtje verbijven in de gymzaal met zijn team, waar ze spelletjes spelen, eten en snoepen en lekker samen een gezellig feestje hebben.
Nikkie is zwaar verkouden uit Nederland gekomen en mag lekker op der computer spelen, tv kijken en relaxen.
Sam heeft het erg goed gehad op zijn logeeradres. En sinds zijn thuiskomen slaapt hij lijkt het ook weer bij, want veel speel zin heeft hij nog niet.
En het weer, hier een stralend zonnetje! Maar de temperatuur zal deze week niet boven de 4 graden uitkomen. 's Nachts een nachtvorst van -10, en tegen donderdag ijzel en vrijdag wordt een lekkere sneeuwstrom verwacht. Dus vandaag of morgen nog maar eens naar de winkel, om een lekkere voorraad in te gaan slaan. En of we naar ons oudejaars feestje kunnen zal nog te bezien zijn. Hopelijk zal ik nog aan wat handwerken toekomen vandaag..... want ik mis iedereen nu weer wel.





Na onze vastgehouden post te hebben opgehaald, blijkt dat het verwachtte KERST pakketje er nog niet bij te zitten. Mijn pakketje is inmiddels aangekomen en uitgepakt bij Lida van http://lidakunkeler.web-log.nl/lapjeskat/2009/12/kerstruil.html.
En Lida, de R is voor bv: Rode Restjesstofverzamelblikje....

4 opmerkingen:

Petra zei

Ja voor mij wel een pre-NL dipje hoor. Alle gezelligheid en leuke plannetje zijn ineens op......
Maar er zijn ergere dingen in de wereld niet? Moet alleen het draadje weer ergens op zien te pakken ;-)

Bas Hamelink zei

Brandalarm...? Heerlijk toch! Heb ik zo dikwijls.

Gr Bas

ria vogelzang zei

Blij dat jullie weer heelhuids zijn thuisgekomen, met al die toestanden weer op de amerikaanse vluchten....
Erg hoor!
Hoop dat je nog heerlijk kunt uitrusten en van elkaar genieten!
Een heel goed oud en nieuw gewenst en een gezond en creatief Nieuwjaar!
Groetjes.

Lida zei

Hoi Miranda,
Fijn dat jullie weer gezond en wel op het honk zijn beland! NU maar hopen dat je pakje ook binnenkort aankomt! Groetjes uit een koud en vochtig Holland, fijne jaarwisseling!
Lida