zondag 20 april 2008

Twee dagen op stap:"The great Wolf "in Williamsburg

Donderdag, na een stralende dag, vertrekken we vrijdag richting Williamsburg. Dit ligt in het zuid westen van Virginia, aan de kust. Ongeveer 400 jaar geleden werden hier de eerste Engelse kolonies gesticht en de stad is genoemd naar de Engelse koning William de IIIe. Het is de grootste en best bewaard 18de eeuws stadje van de USA.
Generaal Grant, een van de hoofdrolspelers van de burgeroorlog, heeft er 9 maanden met zijn leger gestationeerd gezeten. En daar rondlopend waan je je terug in de tijd van de Noord en Zuid oorlog.
Je vindt hier typische Europese tuintjes en planten terug, maar ook zeker de huizenstijl uit die tijd. Er is een gedeelte, Colonial Williamsburg, wat ook als museum dient. Er lopen acteurs in klederdracht die de tijden van toen uitbeelden (intree $ 38,- pp). We besluiten er niet in te gaan, want het temperatuur is rond de middag al behoorlijk opgelopen tot 28 graden in de schaduw. Maar we hebben veel indrukken gekregen en genoten van de omheinde tuintjes met schaduwrijke bomen en hun bewoners.
Ook zagen we een oud ras schapen vanuit die tijd, die nog steeds gefokt worden blijkbaar. Net als planten en bomen die ook uniek zijn, omdat ze destijds ingevoerd/meegebracht zijn uit het Europese land. Maar voor mij een heerlijk thuis komen, met tuintjes aangelegd zoals ik ze herken van vroeger bij mijn grootouders, in Zeeuws Vlaanderen.

Maar genoeg hierover, nu over naar het hedendaagse. Op internet zoeken we naar een slaapplaats en aangezien de kinderen nu niet echt staan te springen omweg te gaan zoeken we ook voor hun een interessant hotel. Dit wordt dus The Great Wolf, even buiten het hectische stadje. Er kan gezwommen worden en er zijn diverse glijbanen. Ook een surfervaring op nepgolven wordt hier nagebootst...

en in het hotel er is ook een spel: Magic Quest, te spelen na aankoop van een toverstok. De kids worden van hot naar her gestuurd om opdrachten te maken waarbij ze draken kunnen verslaan en feeënkunnen helpen om te ontsnappen.

Kortom, een waar feest voor de kinderen, waar ze dus ook moeilijk uit kunnen komen om andere dingen te gaan doen.

En ook wij genieten, opa en oma houden hun bruine kleurtje op pijl en wij genieten van de eerste zonnedagen op de stretchers die rondom het nog lege buitenbad staan. Want dat is nog niet gevuld omdat het 's nachts nog steeds vriest. Wat een verschil!! Maar toch erg aangenaam. We slapen met z'n allen op een kamer en moeten weer wennen aan 1 badkamer......grapje, nee voor ons, omdat het nog zo in ons geheugen staat weer snel opgepakt. Het hotel is mooi en indrukwekkend, dit is waar de Amerikanen goed in zijn. Groots!

En na twee dagen en een nacht gaan we weer huiswaards...... en na 2,5 uur/ 265 km. onderweg krijgen we, bijna thuisgekomen, de voorspelde regenbui op ons hoofd. We sluiten af met een Burger King salade en wat menu's, want een paar tentjes waar we wilden gaan eten, hadden lange wachttijden en daar hadden we geen zin meer in. Maar we hebben erg genoten!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat ziet er mooi uit, lijkt wel een beetje Europeaans. Pa en ma vermaken zich goed zo te zien en jullie genieten ook van een paar dagen vacation. Gelijk hebben jullie.
Greez xxx