vrijdag 8 augustus 2008

Bezoek aan de natuurlijke brug en het safarie park

Vandaag staat na het bezoek aan de fysio therapeut een bezoek aan de natuurlijke brug gepland.


En na een goed uurtje rijden door de Blue Ridge Parkway komen we op de plaats van bestemming. We zijn er samen met Michael en Cathy. Na een intreekaartje mogen we door een stukje bos waar bomen staan die 1600 jaar oud zijn.

Ze zijn minder indrukwekkend dan ik verwacht had en dus dalen we wat trappen af en komen zo na een eindje wandelen bij de natuurlijke brug. Deze is door een rivier uitgesleten, maar vandaag de dag is hij erg uitgedroogd en hier en daar zijn nog wat plekjes waar wat dieper water staat.

Ook zien we nog vissen zwemmen en water stromen. We zelfs een, wat twee water- slangen. Een kleintje met ringen en een grote bruine, waarschijnlijk een mocasin-slang zomaar in Virginia.

Verder is het behalve de rust en natuur weinig intressant te bezien in de kinderen hun ogen. En dus zijn we weer gauw op de terugweg.

Maar dan gaan we nog iets anders doen. We gaan naar een safariepark. Onderweg komen we vele kleine parkjes tegen, en we weten niet goed wat we moeten verwachten. Het valt gelukkig mee, wat zeg ik, het blijkt een stik leuke ervaring te worden. Nadat de kinderen voorzien zijn van emmertjes met voer voor de beesten, en ik na de middenplaats in de achterbank verplaatst ben, rijden we met de eigen auto het park in.

Al bij de ingang staan er allerlei beesten op ons te wachten. Gewoon overal op de weg. Kamelen, zeebra's, dromedarissen, herten in vele soorten, struisvogels en emou, buffels, emouse( het grootste hert) en lama's. En we blijken de emmertjes buiten het raam te moeten houden waarna de beesten eruit kunnen eten. Nikkie is de eerste die haar emmertje durft buiten te houden. Vervolgens gaat er toch zo een groot beest met haar emmertje aan de haal. Dat beest zette gewoon zijn tanden in het bakje en zo hadden we nog maar twee emmertjes. Hihihi. Verbazing op onze gezichten, maar ook gewaarschuwd dat we ze erg stevig moeten proberen vast houden.

De struisvogels komen met hun nieuwsgierige koppen binnenkijken, en dat terwijl we het raam dicht hebben. Prachtige grote ogen hebben ze.

Ook al die andere beesten kijken binnen en af en toe durven ze ze te voeren. De jongens voeren vele diersoorten en het is erg indrukwekkend om al deze beestjes zo van dichtbij te zien en te ruiken. En na zeker 1 1/2 uur indrukken kunnen we ook nog een loop safarie doen, allemaal heel anders dan in de Beekse Bergen, maar zeker net zo leuk. En pas na we alles gezien hebben, rijden we rond 6 uur weer terug huiswaards. Het was een dag waarop ik in ieder geval 380 foto's geschoten heb. Enkele zal ik laten zien om zo jullie een indruk te geven.



3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo te zien heben jullie een leuke middag gehad,met allemaal beestjes.
Er zijn toch leuke dingen in de omgeving waar je geen weet vanm hebt. Dat is t mooie van een land verkennen.
Gr (o) ma en (o) pa

Marlon zei

Leuk hoor, weer te lezen wat jullie ondernemen.

groetjes van de hele bups uit Teteringen

Anoniem zei

Zeg wat een prachtige fotos heb je gemaakt, met name die serie met dierenogen...heel bijzonder!!!

Kus van je zus!