zaterdag 23 augustus 2008

Update van vorige hoofdstuk en recept Guacomolo

Nog geen uur nadat ik mijn geklaag op de blog gemaakt had, verscheen Cathy samen met Michael. Ze namen goed nieuws mee. Cathy had de blog gelezen en wist ons te vertellen dat Joey dus wel een driverspermit, goedkeuring om te oefenen met de ouders, kon gaan halen. Bewijs had ze meegenomen en alle benodigdheden waren al met fluoriseerende inkt zichtbaar gemaakt. Kijk dat is nu eens handig. Een Engelse vriendin hebben die ook nog eens Nederlands kan spreken en lezen.
Nu ons besluit werd dus snel gemaakt. Ondanks dat Joey de laatste tijd niet echt veel meer in zijn leren van de Amerikaanse verkeersregels had besteed, leek het ons beter er maar vast heen te gaan. Dus een uurtje later komen we bij de DMV van Bedford County. Lekker druk weer, maar niet zo erg als toen wij onze rijbewijzen gingen "halen". Na een half uur wachten waren we eindelijk aan de beurt. Papieren werden ingevuld. Paspoorten van Joey als mij, uitschrijvingsbewijs Nederland, koopcontract van het huis, rekeningen van electra en water moesten worden geshowed en weer mochten we gaan zitten. En even later mocht Joey zijn theorie gaan doen. Wat er dik inzat gebeurde. Hij zakte, maar hij was niet zenuwachtig omdat hij en wij ook al verwacht hadden dat hij zou zakken. Maar hij was blij dat hij nu weet hoe het er aan toe gaat. En na een royaal uur stonden we weer terug buiten. Hij mag dus pas: morgen en dan nog 15 dagen wachten( zo wordt het dan verteld) voor alleer hij weer opmag. Maar het begin is gemaakt en hij gaat er van nu af aan er tegenaan. Hij wordt immers al bijna 16. Hihihi. Als hij dat dan heeft mag hij 9 maanden met pa of ma rijden. Verder krijgen ze rijlessen via de school, met de sportleraar, die blijkbaar tevens instructeur is ook. Maar het jong blij.....dus wij ook.

En om het te vieren besluiten we 's avonds te gaan BBQ en. Het wordt bij hun, want ze hebben gevraagd of de kids mogen logeren. Eerst gaan onze kids nog springen en ondertussen maak ik Guacomolo klaar. Hier volgt het recept:
benodigheden:
1 lenteuitje
2 rijpe avocado's(voelen zacht aan als rijpe perzikken als je er lichtjes in duwt)
2 eetlepels verse limoensap
30 ml extra virgin olijfolie van Bertolie
3 gram zeezout.

bereiden:
Snij de lente ui lekker fijn op rolletjes. Halveer eerst de avocado's voor je ze pel en van pit verwijdert. snij het al op schijfjes en doe ze bij de uitjes. Prak met een vork dan het spul wat fijner, terwijl je er de limoensap en olijfolie doorroert. Als laatste het zout erdoor. Een uurtje laten intrekken alvorens je het met de blauwe maischips en salsa saus serveer als een voorgerecht. Weer eens wat anders en staat hier in de omgeving als een gezonde snack bekend.
Des te beter smaakt het dat te weten.
Ook de varkensvlees kebab mat ananas en pikante gamba's vielen in de smaak. Een spinaziesalade met walnoten en cranberries en besprenkeld met frambozen dressing maakte het af. De kinderen aten ......natuurlijk burgers hetzij met of zonder kaas. En na een afsluiter met cake en een prachtige sterrenhemel borrelden we wat na tot er iets over Pauls hoofd gelanceerd werd wat vocht spoot, zo leek het ons. Getver wat was dat nou weer. Het bleek een joekel van een torachtige te zijn die ook nog eens 1 vleugel had. Waarschijnlijk is hij ontsnapt aan een vleermuis of manta. Ik geloof dat het Het beest is dat hier op zwoele avonden bekend staat om zijn speciale harde geluid dat hij maakt. Oja en zijn naam? Cicada



2 opmerkingen:

Petra zei

Kai heeft gisteren zijn learner's gehaald. Nu moeten wij veertig uur met hem rijden en dan nog wat lessen. Kai is wel ouder dan Joey, bijna 16,5. Hij had er eerst niet zo'n interesse in, maar nu opeens wel!

Anoniem zei

Binnenkort dus alle ramen en deuren dicht en iedereen van de straat want Joey komt er aan.Doe je best Joey want je wordt de jomgste in de familie met een rijbewijs.Gr Opa