woensdag 27 augustus 2008

Regen eindelijk

Na ruim 6 weken droogte met temperaturen tussen de 30-40 graden is het weer eindelijk al de hele dag en afgelopen nacht aan het regen. Dit heeft te maken met de orkaan Fay die inmiddels afgezwakt is tot een tropische regenbui. Vooral de flora, maar ook de fauna is hier weer erg blij mee. De laatste droge dagen kwamen zelfs de hertjes drinken uit de waterbak voor de vogels. Het was echt heftig aan het worden. Ook de rivieren in de omgeving leipen niet meer, zodat de vissen vast zaten in kleine plassen en dus een makkelijke prooi werden voor allerlei jagers.
Maar nu regent het serieus en het is niet zomaar een miezerbuitje, maar flinke stortbuien die maar af en toe iets minderen om vervolgens weer te verergeren. De kreek achter ons huis zal nu ook weer vollopen. Maar die was in juni al leeg. Ben wel benieuwd hoelang het weer zo zal blijven, maar al wat gevallen is kunnen ze ons niet meer afpakken.

Vandaag ben ik dus niet gaan wandelen. Aangezien we door het gras lopen leek het niet verstandig en dus is het een dagje uitgesteld. Maar na de huishoudelijke klusjes bijgewerkt te hebben, mocht ik weer even gaan kappen. En ......ja de 2e kerstbal is klaar! Daarna op naar Cathy. Zij zou graag ook ingewijd willen worden in de mozaiek en natuurlijk wil ik haar helpen. En dus gaan we op zoek naar de klassieke gereedschappen en glas. Na wat gezoek en vergelijk bestellen we de boel en nu is het afwachten tot het binnen is. Om het te vieren rijden we naar "de buren" om samen te gaan lunchen. Tot onze verbazing blijken onze mannen aan het tafeltje naast ons te zitten en die zijn zo in gesprek dat ze het niet eens in de gaten hebben. Hihihi.....we wachten hun reactie af en wat denk je........(ook zij eten gelijk met ons) niets zien ! Nadat ze hun rekening al betaald hebben(en een uur later) bel ik manlief op zijn cellphone(mobieltje) en vraag of hij eens naar links wil kijken. Jullie snappen het al ......wij in een deuk......die mannen verbaasd en zo van he, zijn jullie hier ook? Maar na even gekletst te hebben vertrokken de heren, want er moet toch iemand het geld verdienen niet? Maar dat was leuk.....al hadden wij alleen de grootste lol.
Ook niet lang daarna vertrokken wij. In de stromende regen ....

3 opmerkingen:

Petra zei

Ja hier ook veel regen geweest, je hoort ons gras nu bijna groeien.

Ik was afgelopen zaterdag op een craft markt hier in Cary en daar zag ik vogelhuisjes beplakt met mozaiek. Ze hadden er een soort van Delfts blauw voor gebruikt. De randjes waren van een effen kleur blauw. Ze ware zo leuk!
Had er eigenlijk een foto van moeten maken voor je.

Petra zei

Even zo ;-)
De regenton hebben we gekocht bij de Ace Store hier in de buurt.

Petra zei

Ha ha, leuk, zeg, zo naast de mannen eten zonder dat ze het door hebben! Hier heeft het vandaag flink geregend, nodig, maar ik ben blij, dat het weer voorbij is!