donderdag 25 december 2008

Eerste kerstdag

Vanuit het momenteel weer warme, 14 graden vanmiddag, vieren we vandaag voor het eerst in onze gezin alleen kerstmis. En het ging er ook eens anders aan toe dan wat we gewend waren. Allereerst was er nu geen familie rondom ons, geen vrienden, geen verplichtingen en met zo een stralende zon, kadootjes onder de boom die we mochten uitpakken was het dus een heerlijke relaxte dag.
Behalve voor manlief. Die mocht nog een keer langs in de stil liggende fabriek. En helaas bleek er een lekkage te zijn van het een of ander waardoor hij een aantal keer heen en weer ging om voor oplossing te zorgen.
Verder Skypten we nog even met wat zusjes en de opa's en oma en wensten iedereen nog een Merry X-mas. En verder hadden wij allemaal kadootjes gekregen om ons mee bezig te houden. Zo was Joey druk bezig met een racespel op de WII, Nikkie kroop heerlijk met der Twilight boek op de bank.
En ik.....had afgesproken met Dear Jane-tje, want ik moet weer 13 blokjes zien te maken voor de volgende maandbijeenkomst. Ik had 40 lapjes van 5" groot, Black & White of terwijl zwart/witjes gekregen. Altijd handig wat extra afwisseling.
Toen Jack terug kwam dronk die eindelijk weer eens een Senseo bakske koffie(zijn kado),liepen we de straat heen en weer en het was echt voorjaarsweer. Geen zuchtje wind, en o wat voelt dat toch weer heerlijk.....Zelfs met het zomerjasje aan was het goed te doen. Ook zijn er vele buurtjes uit de straat thuis, sommige hun kinderen/broers of zussen en ouders uit verschillende staten zijn over. Bij enkele staan er wel 10 auto's op de normaal zo lege opritten.
Ons kerstdiner bestaat uit met een witlof met ham en kaas, eitje en aardappelpuree voor ons en de kinderen kiezen liever voor tosties!?! Die zijn er niet echt fan van en aangezien we pas weer een tostie ijzer hebben .... Gelukkig kwam ik die witlof weer eens tegen, want dat is net als prei, spruitjes en andijvie amper te vinden in deze streek. En de prijs voor 4 stevige(helemaal bijzonder) stronken.....net geen $10,-
Maar het heeft ons heerlijk gesmaakt! En morgen naar we naar Michael, Cathy en Paul boxingday vieren. En de winkels zijn hier dan alweer gewoon open. O ja, en gistenavond, half zes, liepen wij nog de laatste boodschapjes te zoeken en besloten spontaan bij Ruby Tuesdays nog een dinertje te pakken.......ja op kerstavond.........en het was druk, geen speciale menu's en ze bleven open tot 20.00 uur. Maar de burgers smaakten heerlijk.

2 opmerkingen:

Lars' voetbalverslagen zei

Heeee!!

Ook voor jullie een Merry X-mas!!
ik heb ook een BLOG !!!!
check it :D

groeten van lars

Petra zei

Ja, gek, he, die temperatuurschommelingen. Klinkt als een gezellige Kerst!