woensdag 24 december 2008

Winter echt begonnen

Afgelopen dagen heeft de winter hier het weer op zijn winters ingeluid. De nachten vriezen tot ongeveer -10 en overdag haalt komt de temperatuur niet hoger dan het vriespunt. Een dag hadden we er zelfs een flinke wind bij, wat het erg guur en onaangenaam maakt. Maar zo erg als in de Staten boven ons hebben we het niet gelukkig. Daar waren ijs stormen die duizenden gezinnen zonder stroom achterlieten en wie weet nu met die kerstdagen hoe lang het zal duren alvorens ze weer aangesloten zullen zitten. Gelukkig hebben de meeste mensen daar wel een open haard, maar toch, je zult er maar een van zijn. Verder scheen het zonnetje hier tot gisteren overdag, en vanaf morgen krijgen we een regenfront. Dat zullen de buien zijn die zoveel sneeuw gedropt hebben ook daar boven ons. We hoorden dat er wel 30 cm sneeuw gevallen is op 1 dag in sommige plaatsen. Wat zullen de kinderen daar genieten van de sneeuw, al vrees ik als je dat een winter lang houdt, dat je het dan ook wel bue zal worden.
Verder zijn hier de tradities met de kerst toch veel anders dan bij ons. Hier geeft iedereen waarmee je goed bevriend ben elkaar blijkbaar ook kadootjes. En dus eet Jack zich momenteel heerlijk vol met allerlei zelfgemaakte caketjes, fudge, brownies en meer van dat soort spul. En hebben we voor onze vrienden dus ook een en ander gekocht. Want dat schijnen dan weer meer presentjes te zijn. Je moet het maar weten.....

2 opmerkingen:

Petra zei

Ha ha ha, hier ook fudge en Hello Dolly bars te over ;-)
Wel grappig die "andere" gewoontes.
Gelukkig bevatten ze niet zooooo veeeeeeeel calorietjes, zegt onze buuf altijd. Echt, en haar neus groeide geen eens ;-)

Fijne dagen gewenst van "one state down"!
Petra

Petra zei

Vandaag is het net weer warmer en regen, bah! Fijne Kerstdagen voor jullie allemaal!