dinsdag 2 december 2008

Koud zeg!

De laatste paar dagen hebben we echt een afwisselend weertje, we hebben regen, hagel en natte sneeuw voorbij zien komen en af en toe komt ook toch het zonnetje even te voorschijn. Duidelijk geen warm weer. En dus weinig wandelen, maar wel even een vraagje die ontstond tijdens onze wandeling. Wie kent deze "vrucht"?

Pa en ik vonden hem op onze wandeltocht, maar hebben geen idee wat het is. Hij is de grote van een sinaasappel, maar ik vind hem erg decoratief en dus heeft hij nu een plekje in de kamer.


Maar de nachten zijn zeer koud, wat weer tot gevolg heeft dat er een aantal van het huishouden lopen te snotteren, met name de dames. Hahaha, ja ik hoor jullie al denken: was dat ook niet het zwakke geslacht? Maar verder funcioneren wij ook nog gewoon hoor. Wel slapen we allemaal erg goed en vast. Opa slaapt een gat in de dag hier( wel tot 9 uur).


Inmiddels zijn we nog een aantal keren uit eten geweest, een keertje naar de Mexicaan hier vlak bij. Erg lekker vind ikzelf. En naar de Golden Coral, wat een ervaring op zich was.
{Het merendeel dat hier liep was donker getint...zondag...iets na tweeen en dus na de kerk tijd, waardoor er voor mijn gevoel een heel gospel-koor rondliep. Zowel dames als heren waren in 't bordeau rood gekleed.....dames hadden de meest hoog opgestoken haren, met hier en daar wat losse (onder het vet zittende) krullen. Ik als ex-kapster keek mijn ogen uit. Geweldig om dit weer eens te zien.}
Joey mocht eens een keertje kiezen en had begrepen van klasgenoten dat er vele toetjes te kiezen waren. Maar in onze vizie waren er wel veel, maar weinig echt lekker.......hoezo verwend.....maar duidelijk Amerikaans getint, met gelly punding, peanutbutter(pindakaas) taart, blauwe bessen taart, brownies en fudge . De laatste 2 vonden we allemaal lekker, maar die kennen we ook in Nederland. De rest van het eten was ook veelal gebaseerd op de country kitchen. Wat strews(stoofpotjes) en veel vlees en gefritureerde vis. Met aardappel puree en dikke frieten. Je kun je voorstellen dat we veel geproefd hebben.....misschien wel iets te veel!

Verder is opa en Jack bezig geweest met het badkamerkastje van verf/lak te ontdoen. Ik wil graag alles wat lichter maken. En als er dan weer wat extra handjes aanwezig zijn die ook willen, maak ik daar dankbaar gebruik van. En dus staan de kastjes momenteel "kaal".

Vandaag zal er ook wel niks van komen. Ik mag straks met Joey naar de Orto, om zijn beugel eruit te halen...yes...eindelijk. Even nog een laatste beugelbekkiefoto.

En van onze kerstbomen opzetten is momenteel nog weinig van gekomen met het schuren. Maar binnenkort zal ik er wel aan beginnen. Wel heeft Nikkie al een boompje en versiering in der kamertje. En hier hangen de kerstsokken al. Wel vreemd hoor, met die schoenen er af en toe ook nog eens bij, de sinterklaasliedjes. Wel zijn onze overburen al helemaal in de kerststemming.

En net als deze achterburen in de straat achter ons. De nieuwe wijk zal ik maar zeggen. Ziet dit er niet echt Amerikaans uit? ......en of het nog erger kan? Ja zeker, weten jullie nog van die kerstversiering van het tuintje onderweg naar Jack's werk? Nou die zelfde mensen zijn iets verder in de straat gaan wonen blijkbaar........en jullie raden het al, een grotere tuin en huis.......ja en nog meer beelden en lampen! Hahahaha, je snapt dat wij helemaal in een deuk lagen toen we dit ontdekten.

Wat mij weer brengt op de Sinterklaas. We gaan weer vrijdagavond pakjes avond houden hier. Is blijkbaar goed in de smaak gevallen, want dezelfde mensen als vorig jaar komen graag weer terug.

En natuurlijk ben ik nog met mijn Dear Jeentje bezig geweest. Ik sta ervan te kijken, dat al die kleine lapjes dan weet tot iets moois gemaakt kunnen worden, en dat het dan ook nog op het plaatje lijkt. Kijk maar eens mee.
dit is nog een te doen lapje, en hieronder het resultaat

het mini quiltje in wording




4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is serieus winter geworden bij jullie he? wel wat anders dan vorig jaar, niet?

Wat een prachtige quilt zal dat worden en wat een gefriemel, dat kan jij alleen, zo fijntjes en perfect! Echt mooi!...

Kus van je zus

PS; viel het mee de kosten van de mob?

kastelke zei

Niemand die die vrucht kent? Vind het ook wel iets raars...

Anoniem zei

En nieuwsgierig dat ik was toen ik je reactie las,...
;o)

Mooie blokjes heb je gemaakt met mooie lapjes!
:o)

Ik kom snel weer ezellig langs >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>:o)

Miranda zei

Ik heb eindelijk gevonden wat voor een vrucht het is. Een Hedge Apple dus en deze zou de spinnen weg houden.....