zondag 10 mei 2009

A lovely day.....

Zaterdagochtend begint met de puppyklas, en wel om 9 uur precies begint deze. Nadat we weer meer info over voeding gekregen en oefeningetjes gedaan hebben rijden we met het mooiste weer van de wereld terug richting huis om een lekker bakkie op het balkon te doen. Wat is de wereld toch veel mooier als het weer zo stralend is en er een lekker windje waait dat het niet te warm doet aanvoelen. Jack had vanmorgen vroeg zijn zus Fenny aan de lijn en die waren na een goede reis ook weer thuis gekomen. Voor vanmiddag staat er een dog festival op het programma. Ergens in de buurt van Smith Mountain lake. Samen met onze Engelse vrienden en hond Lexi gaan we erheen. Het blijkt een niet al te groot veld te zijn waarop ze o.a. behendigheidsattributen hadden staan als een tunnel, een door springband, een platvorm, een ton en meer van dat soort dingen. Maar ook was er een demo van een

politiehond die een aanval deed op een zogenaamde boef(die zo een Michelin- armpje aan had). En natuurlijk vele trainers die hun lesjes probeerden te verkopen. Ondertussen was het daar erg broeierig en benauwd geworden. Onze hondjes deden pogingen om wat truks te leren en door de
behendigheids circuitje te lopen, maar dat was duidelijk nog erg moeilijk en schrikachtig. Met wat hulp van die juf en nog meer door de kaas die aangeboden werd aan de andere kant durfde onze held wel door de cirkel te springen. De rest hield die voor gezien en wilde liever in de schaduw liggen ergens op een plekje waar hij het hele overzicht had en geen hond in de buurt was. Hihihi, wat wij niet echt erg vonden trouwens. Een mevrouw die ook op het veldje stond kwam nog extra water voor de hondjes naar ze brengen. Gelukkig mochten allen hondjes uit alle bakken water drinken. Niemand deed daar moeilijk over en werd ook regelmatig aangeboden. Wij en onze hondjes hadden na ruim een uurtje kijken en snuffelen er weer genoeg van en besloten verder door te rijden richting het meer. Daar aangekomen doet het ons aan de Nederlandse outlet stores denken. Lekker veel kleine gekleurde houten gebouwtjes. Daar aangekomen bezochten we als eerst een ijssalonnetje, waar we lekkere frisse ijsjes op een terrasje in de zon het heerlijk opaten.














We zien (in mijn ogen) wat speciale motoren staan. Maar een foto voor de liefhebbers....De kids gingen wat gokken in de gokhalletje en de dames bekeken de galerie waar ze vele verschillende dingen hadden en een giftshop waar ze de heerlijkste fudge hadden. Er werden stukken aangeboden om te proeven en natuurlijk konden we het niet weerstaan. Ik besluit 4 verschillende stukken mee te nemen. Lekker voor de moederdag. Want bonbons zijn hier niet echt te betalen. Ruim $10 ben je al gauw kwijt voor 4 stuks. En geen idee of die echt lekker zijn. Die fugde kost de helft, maar dan heb je ook een Amerikaanse pond. Dat overgens iets minder is dan de onze, maar het is het kleinste bonbondoosje, maar dan wel helemaal gevuld. Helemaal blij gaan we weer richting de heren, die lekker op het terras met de doggies zaten te relaxen en bij te kletsen over afgelopen week. Ze hadden elkaar niet prive kunnen spreken. En besluiten we richting ons te gaan en onderweg wat BBQ spulletjes te kopen. Met een tonijnsteak, een fles sangria voor de volwassenen en een cheese burger voor de kids, een spinaziesalade, wat ovenfrietjes en een worteltjes taart na besluiten we het te moeten doen. Het wordt een prachtige zwoele avond waarin zowel de kids, de hondjes als wij moeite hebben om hem af te sluiten. Kortom een super dag!

3 opmerkingen:

greet's foto's zei

wat een lekkere dag hebben jullie gehad,ik een zeer rustige dag,heb veel zitten breien,een roze poppenjurk voor de pop op mijn slaapkamer.de buurvrouw kwam vragen of ik wat kwam drinken ,toen haar visite weg was.heb daar tot 6uur gezeten.
liefs van OMA NIJN

jacquel zei

ha... en weer heb ik het gevoel dat ik dit al eens heb gehoord.

de kids gingen gokken, broer en zus? en in dit geval ontfermde de broer zich over de zus.
Tig jaar geleden was het andersom. Een jochie van 3 werd door zijn grote zus van 5 meegenomen naar een gokhal. Ze had vijf euro eh.... gulden gevonden en gewisseld bij haar moeder. De leukste automaat die er tussen stond was trouwens die waar je 1 gulden in gooide en waar vier kwartjes uitkwamen.

Petra zei

Heerlijk daagje zo te lezen!
Zo'n soort tunnel (wel kleiner hoor) hebben wij hier ook in de tuin. Een van onze schatjes vindt het vooral lekker om er in te gaan slapen ;-) Ook een manier van behendigheid niet?