zondag 17 mei 2009

Weer al een weekeinde voorbij.

Hebben jullie dat nu ook....dat de tijd zo vliegt? Zo zaten we vrijdag avond gezellig op het balkon hamburgers te BBQ-en met het stel van de baby-shower(die inmiddels vader en moeder geworden waren) en kleine Jonathan. Wat een mini manneke was dat toch weer. Heerlijk knuffelden we met hem en Nikkie mocht een flesje geven. Sammy vond hem ook erg intressant en wilde telkens likjes en snuffelen aan hem. Wat een heerlijk zwoel weertje was het toch weer en 's nachts heeft het lekker geregend en gedonderd. Zaterdag ochtend was er al niets meer van te merken en scheen de zon alweer. De wekker liep weer vroeg af en hebben de een na laatste puppyklas. Met een invallende juf die ons nog extra tips en trukjes leerde, ging de les weer snel voorbij. Later op de dag kwam Jeroen(Jack oud -collega uit Nederland) weer langs, maar ook Gabrielle, Nikkies vriendin van vorig jaar kwam ook logeren. Jeroen was weer in de buurt voor zaken en wij hadden weer een lekker Nederlands avondje. Natuurlijk ging de BBQ weer aan, maar deze keer was er sate met pindasaus en rosbief en verse mais. Samen met een stokbroodje hadden we het toch weer niet slecht. En iets na tienen net voor hij wil buitenstappen, begint het ineens weer te regenen, nou ja, stortbui zou een betere bewoording zijn. Zo een, waar je binnen twee tellen doorweekt ben. Gelukkig hebben we er niets van gemerkt die avond, behalve dat we in de verte af en toe lichtflitsen zagen of wat gedonder vaag hoorden. Wauw, dat het zo snel kan omslaan.....daar staan we wel vaker van te kijken en blijft steeds een aparte ervaring.
En op zondag was het weer ineens weer een heel stuk koeler. Wel scheen de zon, maar de sweaters kwamen weer spontaan de kast uit. En gingen de heren 's middags naar de bioscoop om de nieuwe Startrek film te bekijken. Gabriella wordt opgehaald en aan En daar dochterlief daar niks aan vindt, hebben wij lekker boekjes gelezen, na overgens eerst naar de bibliotheek te zijn gegaan. Nu zal je zeggen bibliotheek op zondag? In zo een kerks gebied? Ja hoor, wat dat betreft zijn de bib, maar ook vele winkels pas na enen geopend. En sluiten ze veel eerder......ahum 7 uur. Behalve de Wallmarkt, want die is 24 uur per dag geopend. Niet dat we daar gebruik van maken, maar daar kwamen we pas achter. En liepen er maar slecht 7 herten in een keer door de tuin, samen met een konijntje.
Gauw de camera
erbij, maar toen waren ernatuurlijk al een hert en konijn gevlogen. Het blijft toch bijzonder aanvoelen hoor, zelfs na bijna 2 jaar hier te zijn.



En maandag na weer wat was en strijk, en verder gepoets moet ik weer even verder handwerken. Mijn kerstman in zijn slee is al bijna voltooid. Het blok is nog niet helemaal klaar. Moet er nog wat sterren bijmaken. Maar ook ben ik nog voor Fay een kadootje aan het maken en dus heb ik haar uitgetekend samen met haar teacup- poedel Rosie. Nu is Fay een slanke dame met zo een kroespermanentje, en als je goed kijkt zie je Rosie boven op de klos zitten in het theekopje. Zo nu nog een randje bedenken en berekenen..... Misschien ook iets met klosjes, nu ik toch de klos ben?

2 opmerkingen:

Bibi zei

Gezellig hoor af en toe zo'n nederlands avondje. Dat weer is inderdaad erg veranderlijk, maar ook wel wat heftig vind ik soms, als het hier regent kan het ineens komen aanzetten, en dan komt het ineens met hele bakken naar beneden. En soms is het dan ook ineens weer over en schijnt de zon, strakblauwe lucht!
Dat idee van de klosjes lijkt me wel een goede ingeving!
'Klaver honing vind ik trouwens ook heerlijk', ik ben benieuwd wat het gaat worden met die bijen :-).

Petra zei

Lief, die foto's van Nikkie met baby. Doet ze al babysitten? Saskia wil het deze zomer ook veel gaan doen.