vrijdag 12 oktober 2007

Anya's naderende vertrek

Anya's aankopen

Helaas is Anya's vakantie bijna ten einde en is de tijd gekomen om te kijken wat ze in de twee weken verblijf verzameld heeft. Het lijkt ongeveer het zelfde met haar aankomst. Levensmiddelen komen en gaan, net als de kleding trouwens. Tijdschriftjes, make-up, medicijnen, schoenen, tassen, kralen, huishoudelijke handige hebbedingetjes en geurstaafjes gaan ook braaf mee naar Nederland.




milieu norm?
En overal krijg je hier plastic tasjes om, ze kennen de milieunorm nog niet hier. Als ik ga boodschappen doen met mijn boodschappentas wordt ik toch minimaal 1x aangesproken, wel vaak door "oud" Europeanen die dit fenomeen herkennen, maar al in geen jaren meer gezien hebben. Pas nog een Duitse die hier al 50 jaar woonde.

Ook worden we aan onze kleding of gebruiken herkend. Zitten we op een terrasje te lunchen, downtown, zitten er twee vrouwen naast ons en na een tijdje ons te hebben zitten te bestuderen wordt ons gevraagd in het Nederlands: Komen jullie uit Nederland? Ze had het vermoedt, omdat wij grote horloges dragen, en Amerikaanse dames dragen kleintjes. Blijkt een van de twee een Nederlandse te zijn, die hier in Lynchburg woont. Wat is de wereld toch weer klein.

2 opmerkingen:

Henry zei

Anya,
Dat wordt lenen.nl om dat allemaal betaald te krijgen. Bovendien riskeer je hiermee wel overgewicht.
Maar wij raken niet uitgekeken op al jullie wederwaardigheden en vinden het heel leuk. Zo voel je jezelf er een beetje bij betrokken.
We wensen je een voorspoedig terugreis en sms en wel eens.
Ma en pa

Anya zei

Ik ben inmiddels thuisgekomen en qua weer was het niet echt wennen, hetzelfde prachtige herfsweer wat we de laatste twee dagen hebben gehad. Het afscheid in Washington viel niet mee, het was daarom kort en krachtig....
En wat is het prachtig bij jullie, om vanuit het huis uitzicht te hebben op de Blue Ridge Mountains, ....echt waar een heel mooi stuk USA.
De vliegreis was kort, alles bij elkaar is het maar 6 en half uur vliegen, waar hebben we het over?
Tis dat die tickets zo verrektes kostbaar zijn anders zou ik wel om de twee maanden naar Virginia gaan, hotelletje nemen(kost het ook niet met een coupon) voor een lang weekend...