maandag 15 oktober 2007

Anya's vertrek en Washington DC


Aan de snelle voorbijgaande weken zijn weer een eind gekomen en gaan we zaterdagochtend op pad om Anya naar Dulles Airport in Washington te brengen. Een ritje van 4 uur, door een stukje Blue Ridge Parkway, waar de bomen eindelijk wat aan het verkleuren zijn en langs het Shenandoah National Park, waar ook het beroemde plaatsje Woodstock ligt, was al een boeren dorpje, toen de place to be, gereden. Het weer is nog steeds prachtig al zijn de temperaturen aardig gedaald. Een rare gewaarwording. Temperatuur overdag is nu 15-20 graden.


Cinnamon Melt

Na halverwege een kopje koffie bij de Mac met een Cinnamon Melt (deeg met o.a. kaneel en suiker, wordt warm gegeten en smaakt goddelijk!!! ), zeg maar de bolus van hier, brengen we Anya naar het vliegveld.

Een supergroot complex, wat redelijk ongezellig oogt. Na zoeken blijkt er geen enkele zitmogelijkheid te zijn, dus een afscheidsbakkie zit er niet in.


Daarom een versneld afscheid en we besluiten haar te laten inchecken en zelf naar ons gereserveerde hotel te gaan.
Daar hebben we de koffers gedropt en richting Woodbridge gereden, de grootste Mall van Virginia, waar oa ook een Ikea-vestiging zit. Gelukkig, want het is een hele zoektocht naar lampen die een beetje in de smaak vallen.



Na een vertrouwd diner met Zweedse gehaktballetjes, friet en mayo en appelmoes(zo vertrouwd) en de koffer te hebben gevuld met oa nieuwe handdoeken, lampen in alle vormen en maten, kaarsen en nieuwe kleding zijn we terug naar het hotel gereden.

Na een lekker ontspannen nachtje kijken we "als ontbijt" American Idol. Zo grappig en precies zoals ze het in Nederland op tv brengen. Thuis hebben we nog geen tv, we missen dat niet, dus is het extra leuk om nu even te kijken. Vervolgens, na een echt ontbijt, gaan we met de auto naar op weg richting 1600 Pennsylvania Avenue, het Witte Huis, onder begeleiding van onze tomtom.

Na een half uur rijden komen we aardig in de richting en besluiten we de auto neer te zetten. We staan pal voor de deur van het Witte Huis.........

De dag die volgde was zeer indrukwekkend en de foto's volgen nog.

2 opmerkingen:

Marlon zei

Hallo Miran, Jack, Joey, en Nikki,

Fijn om te kunnen zien hoe het met jullie gaat. De meiden hier zijn jaloers op Joey en z'n highschool avonturen. En Nikki leuk dat je al in het engels kunt praten en schrijven. Dan komt het vriendinnen maken vanzelf wel.
Ik ben benieuwd naar de foto's van Washington.

groeten van de meute uit Teteringen. (voorheen de Weihoek)
Marlon

Anoniem zei

Hé Sollies, tis zo stil op de blog... Hebben jullie het druk misschien? Komen de beloofde foto's van Washington er ook nog op?

Lars zijn gips is er van 18 oktober jl. af. Alles lijkt goed hersteld te zijn gelukkig en Corbij zei dat ie na de winter wel weer kon gaan voetballen... Dat vond hij geweldig natuurlijk, want dat hadden we eigenlijk niet verwacht. Greez romola