maandag 22 oktober 2007

Last van heimwee


Afscheidskado van Bert en Marco voor het keukenraam

We zijn nu twee en een halve maand in de States en het gevoel van heimwee steekt steeds vaker de kop op, in ieder geval het gemis van familie en vrienden.
Na het vertrek van Anya kregen we allemaal last, het idee dat er er nu niemand bekends in de wijde omgeving is. Nooit gedacht dat het soms zo hevig kan zijn.
Maar een goede therapie is van alles en nog wat uit de kast te halen en vooral maar zorgen dat je bezig blijft, met als gevolg dat ik al zelfgemaakte rode kool en draadjesvlees, zelf gesneden friet met eigengemaakte vleeskroketten en al dat soort geneuzel aan het maken ben.
Dat vindt het merendeel van het gezin niet erg dat moeders weer van alles maak maar echt koek en taartenwerk begin ik nog niet aan. Heb wel al een recept van eigengemaakte marsepein gevonden, maar dat wordt toch echt meer iets voor rond Sinterklaas of Kerst.

Ook het huis moet er aan geloven, alles wordt goed gepoetst en gestofzuigd en alle boeken worden ook weer hergelezen.
Heerlijk af en toe een lekker boek of flutromannetje te kunnen lezen in mijn eigen taal. Natuurlijk probeer ik wel eens een bladzijde in het Engels, die ik dan weer niet begrijp en vervolgens het verhaal weer kwijt ben. Een woordenboek zit er niet in want de twee Nederlands-Engels en Engels-Nederlandse liggen bij de kinderen op school. Natuurlij, in aller haast er niet bij stil gestaan dat eigenlijk ieder van ons wel een setje kon gebruiken, maar ach ik doe het ermee, of beter gezegd, zonder. Wellicht een tip voor een van de bezoekers......hahaha!


Uitzicht vanuit het huis op onze tuin

Ook hebben we afgelopen week een dagje regen gehad bij een temperatuur van 25 graden, de planten en grasvelden waren er erg aan toe. Er was in 35 dagen geen druppel regen gevallen en de weilanden waren dorre bruine vlaktes geworden. We werden geadviseerd zo min mogelijk auto's maar ook kleding te wassen, geen tuinen te sproeien, niet te lang douchen, etz.
Ook begint de verkleuring in de bomen nu langzaam steeds beter te zien,de nachten worden behoorlijk kouder en helaas vallen die bladeren ook.Want het is een zeer kleurrijk geheel, van geeltinten, oranjetinten, roodtinten,paarstinten, groentinten en bruintinten.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

heey solletjes,

Last van heimwee, wij hebben er ook last van dat wij jullie niet zo vaak meer zien.....
Maar via de webcam en de telefoon hebben we gelukkig nog veel contact.
Kunnen we voor vanavond afspreken op de msn,rond half 5 bij jullie???

groetjes Lars -xxx-

Unknown zei

Hoi Fam Sol,

Goed te horen dat het jullie goed gaat, op een beetje heimwee af en toe na dan maar dat is wel normaal denk ik.
Wij kijken regelmatig op jullie blog en het is leuk om jullie zo nog een beetje te kunnen volgen.
Ik hoop dat we in de toekomst elkaar nog eens kunnen bezoeken, als die twee hummels een beetje groter zijn komen we zeker een keertje langs.
Ik hoop dat je dan wel al een woordenboek hebt anders nemen wij er wel een paar voor je mee :-).
De groeten aan iedereen en tot horens.
Marco

Unknown zei

was het verhaal van heimwee aan het lezen en zag dat je geen woordenboek engels nederlands en nederlands engels had, gebruik onderstaande link

http://www.prisma.nl/mijnprisma.aspx

gebruikers naam verbaarschot en wachtwoord Pa55word en je kunt alle engelse en nederlandse woorden vinden.

Groetjes Gert-Jan esmeralda Joeri en Robin