donderdag 4 oktober 2007

September 2007

Ons droomkasteel


He he, eindelijk kunnen we in ons eigen droomkasteeltje, zoals we het noemen.

Na 1 maand te hebben gebivakkeerd in een gemeubileerd appartement, en daarvoor twee weken in een huis van vrienden,is het wel weer fijn is je eigen spullen tot je beschikking te hebben.

De kinderen zijn (na 3 weken de omgeving verkend te hebben) zijn begonnen met school.




Waar ze enerzijds enorm zin in hebben, maar anderzijds ook wel tegenop zien.
Vooral Nikkie, 10 jaar, beseft dat ze de taal niet spreekt en dus moeilijk contact zal krijgen met klasgenoten.

De verhuizers van hier hebben op 1 dag de dozen en meubels binnengebracht, maar uitpakken willen ze wel maar ze zetten niets in elkaar en niets in de kasten, wat dus niet echt handig is. Maar ja we hebben nu toch de tijd zullen we maar denken.

Bezoek uit Nederland

Afgelopen vrijdag 28 september 2007 is mijn zus Anya gearriveerd vanuit Nederland, de eerste bezoekster in ons nieuwe huis in Forest Virginia. Na een lange reis met vliegtuig en auto, arriveerde ze rond 22.30 uur in Forest, waar ze na het nemen van een foutieve afslag ff de weg kwijt was. We zaten al in spanning te wachten tot haar telefoontje kwam vanuit een hotellobby in Lynchburg, 20 minuten hier vandaan. Ze bleek te moe om nog te rijden , dus Jack en ik hebben haar opgehaald. Eenmaal thuis werd de koffer uitgepakt met allerhande Nederlands lekkernijen, stroopwafels, hagelslag, ontbijtkoek, DE koffie e.d. Het was feest!


Peaks of Otter

De volgende dag hebben we gezellig ge-BBQ-ed met wat collega's van Jack, wat erg gezellig was.
Het weer is supermooi en we genieten nog elke dag van de zon.








Die dag spraken we af om op zondag, de volgende dag te gaan wandelen op de Peaks of Otter in de Blue Ridge Mountains op 25 mile van ons vandaan. Deze Peaks vormen een onderdeel van de Appalachen. De bergen staan bekend om hun blauwachtige schijn gezien vanop een afstand. Anya, twee collega's van Jack, Joey en ikzelf waren van de partij.
Niet goed wetend wat te verwachten, bleek dit een klimwandeling te zijn van 1.8 miles naar de top. Het was een prachtige wandeling over rotspartijen met hier en daar wat rechtere stukken, maar zeker aan te raden. We zijn van plan dit zeker te herhalen op het moment dat de Indian Summer zich aan gaat dienen.....


Nikkie op Forest Elementary School

Natuurlijk wilde Anya zien hoe Nikkie's school was. De scholen beginnen hier al erg vroeg, Nikkie begint om 8.00 uur en Joey nog vroeger.
Afgelopen maandag heb ik Anya meegenomen naar Nikkie's schooltje.
Het gaat erg goed met haar, ze schrijft en spreekt al behoorlijk Engels en is haar verlegenheid om te spreken helemaal kwijt.

Deze foto's hebben we gemaakt van Nikkie, toen ze in haar klas zat.
De foto hiernaast is een van de vele posters die in alle gangen van haar school hangen. De volgende dag hebben we samen geluncht, ouders mogen samen met hun kinderen eten in de kantine. Maar ook s'ochtends kunnen kinderen hier ontbijten.



3 oktober: Joey wordt 15 jaar!!!

Het is nu bijna twee maanden geleden sinds we met zijn allen naar de States zijn vertrokken en vandaag hebben we Joey's 15e verjaardag gevierd. De eerste verjaardag in het nieuwe land.
Vol verwachting was hij zijn dag begonnen, hij vertelde van te voren dat hij wel aan het idee had moeten wennen dat er deze verjaardag veel minder mensen zouden komen....

De avond van te voren had hij al een aantal kadootjes gekregen, omdat zijn vader, Jack, er s'ochtends niet bij kon zijn. En omdat hij, zoals hij zelf zei:"ik ben toch om 3.03 uur geboren en dus in Nederland officieel al jarig"?

Een van de kadootjes was een state of the art fotocameraatje. Wat hij de volgende ochtend prompt mee naar school nam. En hij kwam natuurlijk thuis met mooiste foto's van zijn klasgenoten en school. Hij zit in het eerste jaar van de Jefferson Forest Highschool en ik ben ervan overtuigd dat hij er zelf een leuk stukje over kan schrijven op een later moment.

Een van zijn 'aanwinsten"; een dartbord

Vrijdag a.s. hebben een klein feestje voor hem, met wat mensen die we sinds kort kennen,met name collega's van Jack met hun kinderen.


Winkelen in de River Ridge Mall

Gisteren, donderdag 4 oktober, ben ik samen met Anya wezen winkelen in the Mall, zoals dat hoort als je in Amerika bent.
Het is behoorlijk groot met verschillende grote warenhuizen erin zoals Macy's, JC Penney en Sears. Maar ook winkels als Gap en Victoria Secret. We hebben lekker geshopt; Anya Gapjeans en een shirt, maar ook Sebastian producten(shampoo's e.d. die hier beduidend goedkoper zijn dan in Nederland). Ik heb een leuk jurkje gekocht bij de Gap, waar we werden geholpen door een erg leuke vrouw, Brenda genaamt die totaal weg was van Anya's haar. In de mall is ook een groot stuk waar alleen maar fastfoodrestaurants zitten. En aangezien we toch moesten lunchen hebben we Chinees gegeten, wat erg smaakvol was.

Omdat ik nog geen kapper heb, hebben we een afspraak gemaakt voor vrijdag a.s. en ik ben erg benieuwd.

4 opmerkingen:

Unknown zei

ff testen of dit werkt...

Anoniem zei

Wat een te gek idee zo'n weblog! Kunnen we regelmatig op de hoogte bliven van jullie "avontuur". En het ziet er nog leuk uit ook. Kom op Joey en Nikkie, schrijf ook eens een stukkie!!

Greez and Kisses,
romola

jacqueline zei

Hey Solletjes,
Wat ontzettend leuk om eea uit jullie leventje te lezen.
Geweldig gedaan Miem.
Gisteren Olaf zijn verjaardag gevierd, tussen Burgh-Haamstede en Zoutelande in. We hebben het allemaal gehaald (Olaf, Fenny, AnneMarie, Marjan, Gerda et moi)
pffffffff 'kvoel 't nog

groetjes en tot mails

Marco van Ravesteijn zei

Hallo avonturen familie

Super zo'n weblog.
geweldig dat Nikkie al zo snel Engels spreekt. Heb je leuke klasgenootjes? Waar is het stukje van Joey of heb je het te druk met je camera en je off the road car. Lijkt mij ook geweldig om op zo'n ding rond te scheuren. Jack hoe bevalt je nieuwe baan? Een cultuur schock of valt het mee? en Mirand heb je al plannen voor je bakery. Zijn de amerikanen dol je Keramiek?. Geweldig optrekje trouwens.
Groetjes van Bert en marco