woensdag 31 oktober 2007

Trick or treat


Jawel hoor, 31 oktober, Halloween is eindelijk daar.
Mensen zijn al weken bezig met hun huizen en tuinen te versieren, maar bij ons in de straat zijn ze maar saai. Hier en daar worden een vogelverschrikker en wat mums neergezet en op de laatste moment doet de buurman ook nog een poging wat pompoenen-lampjes(net als kerstversiering) bij de stoep te plaatsen.
Deze dame had op aandringen van de kinderen (mam ons huis moet ook versierd hoor) toch ook maar het een en ander opgehangen, met als resultaat dat het huis verschillende malen is gefotografeerd voor in de buurkinderen hun foto albums.

Rond 19.30 uur begon het schemerig te worden en trokken de kinderen er opuit om te gaan Trick or Treaten, het geen ons zeer sterk doet herrinneren aan de Nieuwjaarke zoete in Putte, die Joey en Nikkie ooit nog eens met Robin en Joery hadden gedaan.
Ze bellen dan aan elke deur en hopen natuurlijk op Treat, wat ook hier royaal snoep ophalen is. Joey vond het echt zoiets als in de films.
Ikzelf bleef thuis wachtende op de kinderen, die soms niet de oprit opdurfden omdat het er eng uitzag. Ik was nogal zuinig met lampen geweest, wel wat kerstlampen(dank je buurman)langs het pad, want het spinneweb is lichtgevend maar moet er wel ietwat verlichting zijn. Mijn 2 giga spinnen bewaakten het huis en ik stond met de kookpot en wat kandelaars rondom me bij de voordeur. Tegen half 9 kwamen de kinderen terug en zijn we naar de halloween-party gegaan, waar dus bijna iedereen die aan de deur kwam binnen zat en de buren(kinderloos) hadden van alles gemaakt, pompoenencake, koekjes met een mini snoeppompoentje erop,een pizzastrudel(opgerolde pizza) halloweenbier,pompoenbier, wijn in een fles die een vorm van een zwarte kat had, knutselspullen voor de kinderen, kortom van alles.
En de andere buren aten, kletsen en dronken wat. Zo ontmoeten we in ieder geval de andere bewoners uit de straat, want anders had ik ze nooit herkend(ze wonen allemaal te ver om iemand te zien en meestal zitten ze in die grote amerikaanse auto's).
Na een uurtje was het voor de meesten weer klaar want, hier moeten de kinderen gewoon de andere dag naar school, en ook wij gingen weer terug naar ons huis.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Fam. Sol
Leuk die blog van jullie zo kunnen we hier in Bergen op Zomm af en toe toch nog iets zien hoe het met jullie in de states gaat.
Groetjes Fam. voorbraak

Anoniem zei

Help what a verry spookey girl in front of the house!! I can imagine that hardly anybody dared to come inside!! Ik ben alleen meer bang voor muizen dan spinnen en die hebben wij nu. Nadeel van landelijk wonen. Gave bieb trouwens. Zo te zien begint het allemaal steeds meer je eigen stek te worden! Groetjes uit Roosendaal van de fam. de Bart (Ester)