zondag 7 februari 2010

Een heerlijk weekeindje gehad.


Ondanks dat er zoveel sneeuw gevallen is..... vele huishoudens zonder stroom hebben gezeten....gelukkig niet bij onze vrienden......en ook niet bij ons thuis......hebben we een erg fijn en lang weekeinde gehad. Met het hele gezin logeerden we bij James, Michelle en Brandon en hun hond Buckets, zo een twintig minuten bij ons vandaan. Zoals jullie weten werd er sneeuw en ijzel verwacht.....en dat hebben we allemaal gekregen. Maar wat we erbij kregen was soms een erg fijn en fel schijnent zonnetje, die met zijn warmte telkens toch weer een hoop al deed wegsmelten zodat de hoogte nooit geen 75 cm bereikte. Gelukkig hoor, want wij vonden tot aan je knieen in de sneeuw zakken ver zat. Er veel sneeuw weggeruimd zowel door dit soort sneeuwschuivers als door dit soort machientjes........hetzij met een speciale sneeuwverwijder-machine of gewoon met het handje, nu ja en een sneeuwschuiver eraan. Vooral het laatste werd het meeste gedaan, want de sneeuw bleek op dag 1 te plakkerig te zijn en het bleef maar naar beneden komen, einde van die dag een werd het ijzel en vroor het terplekke vast aan de grond. Dag twee sneeuwde het met minivlokjes, vergeleken met de vorige dag, en met die ijzige ondergrond werkte het machientje ook niet echt handig.....de wielen kregen geen grip op het ijs. Maar de oprit is wel 5 keer schoongemaakt! En dat in een weekeindje....
Verder werd er gesleed, hier door Joey, maar ook door de meesten van ons. Ondergetekende die maakte de foto's ....en ondanks dat we een privehelling hadden, miste ik het skiliftje, hihihi. Zoals je kunt zien is het een lekker helling-kje en dus na 1 a twee keer klimmen en glijden was het ook alweer voorbij....en zeg eens eerlijk, in je eentje is er ook niks aan! Hieronder trouwens Jack in actie....
Nikkie vond dit leuker en minder eng.......de angst om iets te breken zit er bij haar toch in...Gaf Joey ook een sneeuwversie van een salto weg....

Men neme een aanloopje en spring, maak je dan zo klein mogelijk en draai ondertussen.....


Om vervolgens op je billen in de sneeuw terecht te komen....
En dat nog een aantal keer te herhalen.
We kregen lekkere Amerikaanse uitgebreide ontbijtjesWaarbij we wentelteefjes, vers fruit , gebakken bacon en ontbijtworstjes en een noten/fruitbroodje (door mij gemaakt) aten.
Verder speelden we spelletjes...... kaarten, de kolonisten van Catan, pool op de Amerikaanse biljarttafel en pingpong. Vooral onze Sam is dol op de laatste..... de balletjes mochten van hem er wel vaker naast geschoten worden, want als het hem te lang duurde ging hij tussen de speler en de tafel staan en probeerde hij ze toch zo te pakken!


En zo samen met Buckets genoot ook hij erg veel van zijn uitje. Samen renden en speelden ze door de sneeuw. Probeerden samen zoveel mogelijk sneeuwballen te vangen.....Knauwden ze aan de vele speeltjes die Buckets rijk is, maar Sam heeft geholpen weer wat plaats hierin te maken. Sommige speeltjes knauwde zo lekker weg..... en dan nadien een heerlijk dutje doen hetzij op zijn eigen bedje ......of lekker samen bij een van de kinderen
Wel alles in de gaten houden hoor!

En dan zondag na het middaguur rijden we via de gelukkig schone wegen weer naar huis. Onderweg zien we dat de parkeerplaatsen van de high-school niet zijn schoongemaakt. Ook ons straatje blijkt schoongemaakt te zijn. Maar de sneeuw en ijs van de weg ligt bij ons dus voor aan de oprit geschoven.....nee niet van de hele straat, maar gewoon alles wordt aan de kant geduwd en iedereen krijgt zijn portie. Ja, en daar kom je met de auto gewoon niet door. Dus stappen we daar uit en lopen we met Sam en de weekeindtassen naar het huis. Jack doet er wel een paar uur over om die weer schoon te krijgen en ondertussen is ook de was weer gewassen en gedroogd.
Het zonnetje scheen vandaag zo fel dat Jack dus ietwat verbrand is in zijn gezicht.... En hoorden we dat de scholen morgen nog gesloten zullen zijn!
Ik las net even bij Natasja van http://ourlifeoverseas.blogspot.com/, zij wonen in Alexandria, in de buurt van Washington......aan hun foto's en haar berichten te zien hebben wij het echt niet zo slecht gehad....

13 opmerkingen:

My name is Riet zei

Wat heerlijk dat jullie zulke fijne vrienden hebben waar je kan blijven. En het was een heerlijk weekend, de foto's spreken voor zich.Sterkte met de sneeuw. We zien hier op TV alle sneeuw die in Washington en andere steden is gevallen. Mooi om te zien maar o zo eng. Fijne dagen.

conny ten berge zei

Gigantisch, wat een sneeuw hebben jullie gehad. Gelukkig geen stroomuitval, en zo te zien hebben jullie veel plezier gehad.

Berna zei

Ondanks de bergen sneeuw ziet het eruit alsof jullie een heerlijk weekend hebben gehad. (Verse) sneeuw is leuk maar al dat geglibber van ijzel of regen op de sneeuw is minder leuk. De foto's zijn schitterend! Fijne week.

ria vogelzang zei

Tjonge, wat een lading sneeuw!! Dan hebben we hier echt niets te klagen...... Leuk om te zien dat iedereen helpt en plezier heeft in de sneeuw. We volgden ook de beelden op CNN; op sommige plaatsen was het echt wel verschrikkelijk!
Wens je en fijne dag!

Anoniem zei

Wat een ongelooflijke hoeveelheid sneeuw! Dit vergeet je van je leven niet meer!

Miranda, ik wens jullie nog heel veel succes met jullie komende verhuis, en hoop dat jullie snel een nieuwe thuis zullen vinden.
Elke

Lida zei

Hoi Miranda,
Fijn dat jullie zo'n gezellig weekend hebben gehad, het is hier wel koud en rond de 0 maar geen sneeuw te bekennen, maar we krijgen de winter weer terug is beloofd!Brrrr! Hoop dat alles daar verder goed gaat, met jullie en met de stroomvoorziening! Warme groeten uit Maassluis,
Lida

Sandra zei

Wat een leuke foto's allemaal. Er is bij jullie inderdaad weer heel erg veel sneeuw gevallen. Gelukkig houdt het ook veel pret in naast af en toe ellende.
Zelf zie ik mezelf niet echt wonen in zo'n sneeuwrijke omgeving, haha.

Wat heerlijk: dat ontbijten. Mmmmm.

Fijn dat het zo'n soort weekend was.

Groetjes, Sandra

En bednnkt voor de tip van de foto's. Ik probeer er aan te denken!

katrien zei

WAt een mooie foto's,maar geen lachertje als je erdoor moet.Zag zopas in het nieuws ook beelden.
En bedankt hoor ,je pakje is aangekomen,wat een leuke lapjes en panel,helemaal al in de paassfeer.Heel hartelijk bedankt hoor.

Annelies zei

Wat een sneeuw. Wij zijn hier even sneeuwvrij, maar het vriest wel weer.

Guusje, zei

Jee wat een ontzettend berg hebben jullie gehad echt heel erg veel. Het ziet er van ver af wel erg mooi uit en volgens mij is er ook genoeg pret. In ieder geval heel veel succes met het weer.

Chris zei

Oh Miranda, wat een plaatjes!! En dan ook nog een privéhelling. Ik denk dat je wel aan het fotograferen kon blijven. En dat ontbijt!! Zoiets gaat er wel in bij dat weer. En hoe is het nu dan? De kinderen moeten toch wel naar school, of lukt dat niet?

Giovanna zei

Ik zag gisteren de berichten over Washington en dacht dus effe de blog van Miranda checken. Ziet er heel wit maar wel leuk uit. Door de reactie van Elke zag ik het grote nieuws. Een ervaring rijker zullen we maar zeggen ik probeer jullie telefonisch nog te pakken te krijgen en wens jullie veel sterkte. Groetjes want Bas wil het bubbelspel NU spelen

Petra zei

Wat een ontzettend dik pak!
Leuk dat jullie het samen met vrienden kunnen doen doorbrengen.