vrijdag 5 februari 2010

En dan is er sneeuw

Zoals jullie weten is het weer hier slecht. Het sneeuwde al vanaf afgelopen nacht.Vanmorgen tegen half 11 lag er dan ook al weer een 10 cm ( en we hadden tegen 7 de oprit nog schoongemaakt)voordat we op weg gingen richting onze vrienden. Dikke vlokken, dicht op elkaar en amper zicht... Onze straat uitrijden naar boven was volle snelheid gas.... en dan nog maar amper vooruit komen, maar we hebben het gered. Langzamer dan anders moeten we rijden vandaag want het sneeuwt zo hard en veel dat de sneeuwschuivers het niet bijgewerkt krijgen. Zonder problemen bereiken we hun en al gauw helpen we de oprit schoonmaken. James is nog aan het werk maar overal stoppen winkels en kantoren al voor het middaguur hun deuren. Het komt er echt met bakken uit. Wel een 40 tal centimeters zijn er vanmorgen gevallen en wat verder op de middag is het een uurtje droog.....en dan komt er ijzel aan, waarvan er nu ook al weer een laag van 10 cm ligt! Hoe die ijslag verwijdert zal moeten gaan worden is een zorg voor morgen, maar de mogelijkheid wordt nu groter dat we zonder stroom gaan zitten...., want veel elekticiteitskabels hangen hier nog boven de grond. Het is trouwens geleden van ongeveer 1925 dat het zo erg gesneeuwd heeft hier! Benieuwd hoe de wereld er morgen uit zal zien......Ergens vannacht wordt de volgende grote sneeuwbui verwacht.En foto's maken ging niet echt, het zicht was erg slecht en de sneeuw maakte het niet echt makkelijk. Wij gaan in ieder geval slapen....trusten!

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Jeetje zeg, dat klinkt niet echt fijn. Ik had er inderdaad al iets over gelezen, dat het er aan zat te komen. Ik hoop dat jullie er niet al te veel overlast van zullen krijgen/houden, en hopelijk begint hierna *echt* het voorjaar!

My name is Riet zei

Nou jullie krijgen wel sneeuw zeg. Sjonge, niet leuk meer denk ik zo.
Sterkte ermee.

MarianneD zei

En dan zitten wij te zeuren om een beetje sneeuw....pffff als ik even bij jou kijk! Tjongejonge dat is het echte werk!!
En wat worden je DJblokjes leuk in het zwart/wit...origineel Miranda!
Veel succes met sneeuwruimen...;-)

Willeke de la Chambre zei

Hoi Miranda,
Jouw siggy is hier ook eindelijk aangekomen hoor!
Sterkte met het winterweer. Hier is de meeste sneeuw eindelijk weg. we kunnen weer lopen!
Hartelijke groet uit een mistig Sneek!

Chris zei

We hoorden en zagen net op het nieuws van al die sneeuw in Washington, geen vliegverkeer, iedereen aangeraden om binnen te blijven en de verwachting van sneeuwstormen zoals er nooit geweest zijn. Brrrrr. We denken aan jullie hoor. Toch een fijn weekend Miranda.

greet's foto's zei

we hebben het gezien op tv. het is overal een sneeuwramp,maar hier gaat het wel weer,gelukkig.
weet je,je hoef niet naar de wintersport,,kan gratis langlaufen.
kijk uit dat je niet insneeuwd.lieve groetjes oma nijn

Sandra zei

Hopelijk blijven jullie stroom hebben. Een stroompanne is erg vervelend als je gewend bent om altijd stroom te hebben.

Groetjes, Sandra.

Lida zei

Goedemorgen Miranda, hier is het middag en pruttelt de snert in de keuken, ook al ligt er geen sneeuw! Bij jou is het nu ochtend en wordt je wakker in een witte wereld, die er waarschijnlijk schitterend uitziet, maar die ook wel heel gevaarlijk kan zijn! Ik hoop dat je nog electra hebt en dat jullie weer veilig terug kunnen komen! Geniet maar lekker van het weekend, groetjes
Lida

ria vogelzang zei

Heel veel sterkte met die hoeveelheden sneeuw en ik hoop echt dat jullie niet zonder stroom komen te zitten......!!!!

Petra zei

Jullie treffen het inderdaad met al die sneeuw deze winter. Wij zaten er net onder en hadden regen gister. Sterkte en hoop voor jullie dat de stroom het blijft doen!

Yvonne aka sommeke zei

Hou het veilig hé. 'k Duim dat jullie niet zonder electriciteit vallen!

conny ten berge zei

Ik ben benieuwd hoe het met jullie is, we hoorden op het nieuws dat er heel veel huishoudens zonder stroom zitten; het zal echt afzien zijn.