zaterdag 25 april 2009

En het is zomer............

Wat een prachtige stralende ochtend was het gisteren. De onderhoudsmonteur van onze John Dear kwam nog langs om het grasmaaiertje zijn jaarlijkse beurt te geven en de bladen te vervangen. Deze waren n.l. erg beschadigd, nadat hiermee een betonnen stoepje geraakt was. Na een uurtje klussen was de monteur, een ZZ-topfiguur, klaar en vertelde dat dit een erg goed onderhouden machientje was. Hihihi, manlief had hem de dag ervoor gewassen. Maar ook proberen we het gras alleen te maaien als het droog weer is. Wat hier blijkbaar niet echt naar gekeken wordt zo vertelde hij. Onze hond vond het maar een enge bedoeling, zo een naar benzine/olie ruikende man die met allerlei vreemde geluiden aankomt.


Daarna hebben Sam en ik genoten, waren veel op het balkon en wandelden heel wat af in de straat. Ontdekken dat er in bijna elke krantenbak die onder de brievenbussen hangen wel een bluebird zit te broeden op hun zelfgemaakte nest. Ze vliegen net voor wij ze passeren snel naar een dichtbijzijnde dakgoot om hun broedsel te beschermen. Ik heb even een fototje van opgezocht van hun eitjes en het jong heerlijk op google.
Zo fijn weer om die zonnestralen te voelen. En het was voor de verandering eens niet benauwd, wat normaal hier wel het geval is bij dit soort temperaturen(30 graden).....tot in de namiddag, toen kwam de vochtige hitte binnenvallen en werd het zelfs zo erg dat de airco weer aanging. Wat een uitvinding vind ik dat toch. Het maakt je zomer aangenamer, want de nachten koelen niet echt af hier als het zo klammig blijft. Wat dan weer tot gevolg heb dat je niet of belabbert slaapt, maar dank zij dat aircootje hebben we daar weer geen last meer van. Joey had een feestje van een vriend van hem. Hier beginnen ze al rond half zeven en het duurde tot 11 uur. En er was eten bij en met 25 boys en girls was het een leuke party geweest waar lekker veel gedanst werd. Kortom hij heeft lekker genoten.




En wij hadden een filmpje gehuurt: Bedtime story's.....Een grappige fantasie-volle familiefilm. En tegen twaalven lagen we allemaal weer in dromenland, zelfs de hond. Die krijgen we amper zijn kooi uit om nog te moeten plassen 's avonds. Maar gelukkig ziet hij er zelf ook de nut van in...


En deze ochtend begon voor manlief alweer vroeg.....die is gaan golven met zijn baas en 5 collega's naar weer eens een andere golfbaan in de omgeving. Want alleen in Lynchburg area zijn er al 6 verschillende.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Olla familia,
heerlijk dat zomerse weertje. Wij hebben ook een paar zomerse weken gehad en dan hoop je gelijk dat het doorzet tot half december ofzo... Maar helaas, ze geven alweer iets minder weer af.
Enfin geniet er maar van en ook van de visite die al onderweg is, toch?
Groeten uut Terneuzen xxx

Anoniem zei

Heerlijk he, eindelijk zomer !! Dat is genieten.

Wat een mooie vogels zitten daar bij jullie,alleen die kleuren al!Heel iets anders dan onze huismussen !!!Och ja...verschil moet er zijn, nietwaar ??

Mijn schoonzoon werd bij John Deere, hier in Nederland.Dus dat is voor ons een heel herkenbaar teken !! Ze kunnen ook leuke dingen kopen , en een stuk goedkoper !

Geniet van de zomerse temparaturen !!

groetjes Thea

Petra zei

Heerlijk, he, die warmte? En de airco, die van ons staat nu ook aan, ik vind het lekker om een warm huis te hebben overdag, maar 's avonds moet het even afgekoeld. Bijzonder, dat er een bluebird bij jullie nest, zulke mooie vogeltje zijn dat!

supergoof zei

Wat een prachtige eitjes, als zo'n vogeltje in Nederland rond zou vliegen, zou ik denken dat-tie geverfd is net als de duifjes bij de Efteling,...
:o)